Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

ASTRA 3B 9.4.2010!!!

Dnes ma navštívil čitateľ Solid Europe s požiadavkou, aby som viac písal o situácii vôkol satelitnej techniky. Ale vraj tak, ako keď sme vydávali tlačenú verziu Solid Europe. Vtedy sa nevedel dočkať svojho výtlačku v poštovej schránke, aby potom so susedom mohli zanietene diskutovať o jeho obsahu až do noci. Teraz vraj nič iného nerobí, len preskakuje medzi tromi internetovými portálmi a i tak sa nič nedozvie. Do diskusií nevstupuje, nakoľko tam nikto kvalifikovane neporadí, pýtajúci sa je skôr len terčom osočovania a posmechu. A aby som sa nenudil, hneď mi položil dve zásadné otázky. Prečo ešte Astra 3B nevyletela na svoju pozíciu a ako je možné, že karty Skylink sa predávajú na Ukrajine? A pán Ferenc potom už utekal na autobus s tým, že večer očakáva kvalifikovanú odpoveď. Takže tak. Problém Astry 3B je jednoduchý. Družice sú naložené v nákladovom priestore rakety a čaká sa na štart. Keďže ten sa neustále odkladá, zrejme je tu technický problém. Pred zopár hodinami som navštívil stránku www. arianespace.com a vedľa Astry 3B bola stále prázdna kolónka štartovacieho termínu. A ajhľa, pozrel som sa teraz a už tam svieti nadpis Arianespace launch 194 - ASTRA 3B & COMSATBw-2: Liftoff is set for Friday, April 9, 2010. Pán Ferenc, tešte sa, štartujeme 9.4.2010

Luteran
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ASTRA 3B 9.4.2010!!!

https://www.parabola.cz/zpravicky/11635/satelit-ses-1-bude-vynesen-24-dubna-2010/

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

teda vlastne

https://www.parabola.cz/zpravicky/11633/astra-3b-bude-vynesena-v-noci-na-10-dubna/

Dreambox 800HD Se,Vantage 7100, Technisat DIGIT HD8SX, Samsung PS50C680G5WXXH + Samsung UE32C6000

gorefan
Registrace: 5/2007

Dúfam že už definitívne. R^ :8)

fsat
Registrace: 2/2006

...a p.F dostal "kvalifikovanú odpoveď".

satelit1

proč se honíte za startem Astra 3B?,něco snad nejde?,tady vše OK

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Ake kvalifikovane odpovede v tom tlacenom platku mohol dostat? Neviem si predstavit cloveka, ktpry do polnoci diskutuje o takom casopise. To debatovali o nejakej "perfektnej" recenzii na nejaky prijimac? Nic ine v tom platku ani nebolo.

Johny
Registrace: 1/2006

Johny,ja si takeho cloveka predstavit viem ,nakolko ich casto pri svojej praci stretavam ;) ,ono aj ten spominany casopis mal svoj vyznam ked zacal vychadzat vela ludom ktory sa nevenuju profesionalne sat.technike pomohol zorientovat sa v tom novom co pred 15 rokmi malo aj svoju hodnotu...Samozrejme nastupom internetu stratil na zaujimavosti a jeho obsah tvorili pred koncom viac menej preberane clanky a fotografie zo zahranicia.Skor mi pride divne ,ze niekto je schopny polozit takuto otazku ,ci uz p.Luteranovi alebo hocikomu na slovensku.Ved nikto z nas nema sancu sa dostat k zdroju informacii a neriadi lety rakiet do vesmiru a nie to aby vedel odhadnut pocasie pri starte...to uz rovno moze zavolat do tv Ziva a opytat sa jednej z tych dam pri telefone.Skor je to o lenivosti,ved ked dotycny "nič iného nerobí,len preskakuje medzi tromi internetovými portálmi" tak urcite vie pouzivat aj Google a nemusi to za neho hladat niekto iny a davat to do diskusie ,ked uz je to na uvodnej stranke a tiez na domovskej stranke SE.
A co ma zaujimalo viac som sa zase nedozvedel ja :) ,ze ako je mozne predavat karty na UA...,no mozne to urcite je,to uz nech si spytuje svedomie velkoobchod ktory takymto "predajcom" predava karty za voc aj ked maju zivnost iba na predaj hotdogov na blsaku...bohuzial nie sme na urovni predaja kariet napr. pre prijem ORF,tu uz je vlastne jedno ci niekto predava karty za 51 na UA alebo za 54 na SK.Koncovy uzivatel ma s toho samozrejme radost a nepriamo to tlaci na Skylink znizovat ich cenu,to ,ze kartu pomaly dostaneme namiesto podlozky pod pivo sa casom moze vypomstit a potom prispevky typu,ze mi "stvorcekuje" Markiza vyzneju smiesne...

satelit1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra