Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

NOVA HD zúžený obraz

Zdravím všetkých, už som to tu niekde čítal, ale neviem to nájsť. Na nove HD mám niekedy zúžený obraz z bočných strán a neviem to nijako roztiahnuť, dá sa to vôbec? Mám lcd a opticum 9500. Vďaka.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: NOVA HD zúžený obraz

vtedy sa sice tiez vysiela 16:9, ale obraz je len 4:3 - podla zdroja signalu, nic s tym neurobis

losparabo
Registrace: 2/2007

Tak vďaka.

HD-BOX 9200

dodkomajk

Prostě se jedná o kopii koupenou ještě ve formátu 4:3, která se musí na HD programu vysílat 16:9 a tak se chybějící část musí doplnit černými pruhy. :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

prostě hnus něco takového vysílat, to může byt jenom na nově HD :)))

Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C 1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra 1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra relé Spaun SUR 211 F, TV Sony

fpsfps
Registrace: 12/2008

Neni pravda, ma to i CT HD, ale obcas to vyplni i barvne pruhy.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

Ale aspoň vysiela HD narozdiel od markízi alebo joj.

HD-BOX 9200

dodkomajk

Zajímalo by mě proč nejde 4:3 oříznout na 16:9 obraz nahoře a dole možná by to vypadalo líp, sice by tam mozna sem tam nějaký části chyběli, ale bylo by to lepší si myslim.

FUBA DAA 850 28.2E, 23.5E, 19,2E, 13E | VU+ SOLO 4K, VU+ ZERO, Sky+ HD Amstrad DRX890 | Sky UK, SkyLink

killors
Registrace: 3/2007

killors Takhle ještě víc zmršit si to můžeš sám na svojí televizi. :zombie:
... to jsou nápady.... :dead:

eemil

V případě SD je možno obraz 4:3 roztáhnout horizontálně na celou plochu a uřezat vrch a spodek. V případě HD toto nejde, protože HD se vysílá trvale 16:9, nepoužívá se přepínání formátu. Pokud chce stanice pustit film 4:3, tak ty pruhy po stranách tam musí "domalovat" do celkového počtu bodů 1920. Televizor je neumí "zarolovat" za kraj displeje. U SD se žádné černé body nevysílají, řádek je prostě kratší.

visper
Registrace: 5/2008

Tak jak je pořad vyroben, je i vysílán! Jinak to snad ani nejde. Nebo se Vám líbí obraz 4:3 roztažen na 16:9 ;P nebo v hospodách, kde mají levnou LCD a při vysílání 16:9 pruhy nahoře a dole a 4:3 roztažený rozmazaný obraz po celé ploše obrazovky? (zdroj většinou UPC nebo Digi) - takové nastavení nemá nikdy obraz jak má být ;P
fpsfps: Vysílání 4:3 pořadů pomocí pruhů používají všechny HD televizní kanály, nikoliv jen N@vaHD ;)

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Chuděry hérečky. Drží diety a lidi je pak roztáhnou do široka, nebo jim useknou klobouk. ;)

visper
Registrace: 5/2008

jo takových lidí co obraz roztahujou za každou cenu znám mnoho :dead: :lookaround:

eemil

ano, spousta, mozna vetsina TV to neumi, ale staci si koupit takovou, ktera to umi :) Napr. co mam Panasonic Viera LCD, asi dva roky starou, tak ta umi normalne oriznout cerne pruhy i z boku, ze program 4:3 vysilany v HD 16:9 roztahne do stran, tim, ze cerne pruhy orizne ... takze je to jen otazka televize, ale je mozne, ze vetsina TV to neumi ...

davebj1
Registrace: 3/2008

...sony to taky zvládne :lookaround:

eemil

Ale

to musí bejt obrázek když se ty boční pruhy roztáhnou na celou obrazovku 16:9.To se ty holky hodně rozšířej co?

hobo
Registrace: 1/2007

Má phillipska to umí taky. Samozřejmě to neroztáhne pouze do stran ale i vertikálně, takže se na to dá v pohodě koukat a se spokojeností to používám. Většina tv, co jsem zapojoval to neuměla.
V současnosti mám spojeno s Showboxem Vitamin a ten má i možnost pilar boxu a to je parádička. Jen se divím, jak jsem do této doby bez toho mohl žít.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

pro Tomik535
Ano máš pravdu nepozoruji , nic že by měl na kraji pruhy černý na NOVĚ HD a ČT1 HD mám panasonic TV s vestaveným satelitem 4 měsíce Televize se mi roztáhne jak do strany tak i nahoru a dolu a obraz je normální.

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra