Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Problém se sdílením.

Minulý týten jsem se tu ptal na sdílení přijímačů OPTICUM 7100CXE přes LAN. Podle rad jsem našel návod na AB-fóru, a sdílení jsem rozchodil. Nicméně se vyskytuje ještě jeden problém. Přijímače které fungují jako KLIENT zcela nahodile ztrácejí komunukaci se serverem. Za pomocí tlačítek I a modrého se dostanu do nastavení klienta, kde je nápis EROR. Pomocí zeleného tlačítka komunikaci restartuju, a vše zase běží dál i několik hodin, než se to zase sekne. Předpokládám, že problém bude v FW přijímače. Má tu někdo prosím nějaký FW se kterým mu sdílení chodí bez problémů? Díky za každou radu a pomoc. Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém se sdílením.

Myslým že je to loader 1.6.0, tu je najnovší
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=13&t=12513&start=20

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

Zeptam se ti kolegy, ten kdysi optica delal.

J a
Registrace: 7/2005

Zatím hoši díky.

Budu ještě kontaktovat dodavatele, tak jsem zvědav co mi poví. Mám takových zakázek docela dost, a potřeboval bych něco spolehlivého. Předpokládal jsem, že přes LAN to bude chdit bez potíží, ale ukázalo se, že to není tak docela pravda. Nějaký zádrhel s FW, a problém je na světě.

Enik

U optica bylo problemu vzdycky docela dost, nikdy jsem je nemel rad, docela me neprekvapuje to, ze se to takto chova. Sdileni delam pres RS232 - na dva stroje jedna karta, to chodi bez problemu a je stejne otazka jak dlouho. Odpoledne budu mluvit s kolegou, jedeme na mereni DVB-T tak s nim o tom hodim rec.

J a

Tak podle toho co me rikal kolega - sdileni pres ethernet vzdy nejak blblo, vicemene tak, jak popisujes ty. Zkouseno nekolik FW s vetsim ci mensim uspechem, ale nikdy ne stopro stabilne. Nakonec instalace pres RS232 a hotovo.
Dodatek - pokud to rozchodis, dej vedet, jen tak pro zajimavost. Zkouseno i 4100TSCXE s obdobnym vysledkem.

J a

To Ja

Díky za info. Radost z toho ovšem nemám. To znamená, že to budu muset ještě jednou předělat.

Enik

Nevím jak je při použití toho rs232 opticum splitteru pro víc přijímačů, ale když jsem zkusil dva kusy O7300 proti sobě, doba odkódování programu na klientu je pro sledování na hlavní tv pro mě nepoužitelná (3-8s). Překousl bych takového klienta max. v ložnici, jak to má třeba Habr.
O něco rychlejší server jsou prý modely bez CI slotu, nezkoušel jsem, optica jsem pro sdílení již zavrhnul. Spolehlivosti a možnosti dvou openboxů nikdy nedosáhnou.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Pánové, nevím jak Opticum 7100, ale pomlouváte tu Opticum 4100 a to důzazně nesouhlasím. Bez problémů komunikují mezi sebou a s Opticuum 95OOHD po LAN, protokol Homecamd. Je jedno, zda je karta ve čtečce či modulu. Bezva s nimi komunikuje Argus VIP. Opticum 4100 a 9500HD se správným softem zvládají bez problémů po LAN Newcamd, nově Argus VIP i cccamd.

Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w

ojoj1
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra