![]() |
|
Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatibilní DVDPoprvé se mi bezproblémově podařil vypálit nativně HD film z kanálu HBO HD na BluRay kompatibilní DVD disk (DVD5 nebo DVD9). Jedná se o AVCHD disk - většina BluRay přehrávačů to umí přehrát - výhoda levné běžné jednovrstvé či dvouvrstvé médium DVD. S časově náročnou rekompresí či převody to šlo vždy, ale parametry v HBO HD mám poprvé takové, že přepočet není nutný (Filmbox HD, Nova HD, ČT HD ani Eurosport HD mi nikdy bez přepočítávání nešel - možná kvůli zvuku když nebyl DD). Nahraji film v Topfield SRP-2100, ustřihnu v STB konec a začátek a přes FTP přenesu soubor do iMacu. Takto nahraný stream má parametry H.264/AVC, 1920 x 1080, 25 fps a zvuk DD 5.1, 48OOO Hz. Vypaluji programem Toast 9.0 s HD nadstavbou na DVD5 či DVD9 s nastavením Encoding Custom (Video MPEG-4 AVC, 11.0 Mbps (16.0 Mbps max), reencode never, Audio Dolby Digital 192 kbs). Asi 2 minuty pouze MULTIPLEXING - odstranění dalších zvukových stop mimo hlavní - a pak už pouze BURNING dle rychlosti mechaniky či kvality médií. Kvalita 1:1 jako při vysílání. THX Apple R^ |
XBOX360
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...a na čom si skúšal disk prehrávať ? |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...Mám asi 3 roky starý model SONY BDP-300 BLURAY player. 350 má soused a jde to taky. I Samsung jsem zkoušel. Musí to být AVCDH kompatibilní BluRay přehrávač. Formát DVD kamer (Sony, Canon etc.) je též AVCHD a přehraje to (8 CM disky). Canon dělá i DVD vyplovačku AVCDH na harddiskové HD kamery přes USB. |
XBOX360
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...problém je , že HBO HD Skylink je MBAFF encoding. Bez rekompresie to nejde korektne prehrať na BD prehrávačoch, PS3. Rekompresia napr. 90 min. filmu trvá cca 4h... :8) |
jarino1978
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 452 |
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...Jde u nás někde koupit ten VideoReDo TVSuite V4 H.264 :ogre: ?A taky prý někdo pracuje na české verzi, to by bylo luxusní ale kde to sehnat, nic jsem nevygooglil :crying: |
Bororo
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 342 |
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...Podívej se na stránky VideoReDo.commusíš hledat dá se sehnat,ale ne tady u nás.Program je ke stažení z jejich stránek a licence se platí pouze kartou.Tak to je.dm 520m,dm two.....
|
mrakodrap
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 336 |
![]() |
|
RE: Vypálení filmu z HBO HD na BluRay kompatib...Bororo:http://www.videoredo.com/en/Download.htm?download=tvsuitev4 ^ toto je oficialni instalacka VRD (primo z programu se pak da vyvolat formular pro koupeni licence). VRD nedokaze vygenerovat disk ve formatu AVCHD, v tomto muze pomoci napr. http://multiavchd.deanbg.com/ |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
- jarino1978Zdravím, nějak jsem nepochopil poslední příspěvek že je to problém. Spíše bych to viděl jako výhodu (v mém případě a na rozdíl od jiných HD kanálů) že to bez rekomprese jde ale na AVCHD kompatibilních BluRay přehrávačích, kterých je dnes na trhu docela dost. Také je důležité, že STB Topfield SRP-2100 to nahraje jako jeden soubor na rozdíl od jiných přístrojů, které záznam ukládají do několika souborů, s čímž si Toast poradí na 100%, než při např. spojeném souboru z Topfield 7710PVR. |
XBOX360
![]() |
|
Přehrání na PS3Včera jsem tento vypálený disk AVCHD nechal vyzkoušet v jedné prodejně na Sony Playstation? 3 a přehrálo to bez problémů FULL HD a ještě jsme to zkoušeli na jednom BluRay přehrávači Samsung (kolem 6000 Kč - AVCHD kompatibilní - typ si nepamatuji) a taky OK. R^ |
XBOX360
![]() |
|
![]() |