![]() |
|
AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDAhojte, uz mesiac citam forum za forumom a rad by som do domu kupil parabolu a sat.prijimac. Vybral som tieto veci1. satelitní parabola FTE Maximal OS 80 AL - hliník 2. satelitní konzola - s úchytem na stožár, 500mm 3. LNB Mascom Monoblock 4,3 Quad MC M4-QS03 a prijimac sa neviem ani za svet rozhodnut. Rad by som mal mutlimedialne centrum, co mi vyhovuje AZBox, avsak podpora moc nieje dobra, zasa naopak na DB je podpora uplne super. Taktiez je skoda, ze nie je mozne vyuzit DVB-S druhy tuner ani u jedneho a na DB 8000 nemam. V buducnosti planujem prepojit hlavny prijimac s dalsimi dvoma SD v dome a zdielat kartu. Samozrejme by som rad rozbehol aj nejake dalsie programy a nieco usetril ak to zatial ide :) Na AZete sa mi paci, ze ide prehravat cez wifinu primo z PC a podpora roznych formatov na prehravanie, avsak ako som cital nie je vsetko stale dotiahnute do finalneho konca a boh vie, ci aj bude. Skuste mi prosim poradit, predpokladam, ze oba maju pri SD a HD dobry obraz, cez HDMI to chcem prepojit s Panasonic PX42G10E, rad by som bol automatickemu stahovaniu klucov, a brualne by ma potesilo prehravanie filmov ulozenych v boxe na inej telke v dome :) |
mikro
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDsu aj ine receivery s linuxomOctagon VU+ Duo Twin VU+ solo Qbox z wifi a ine je tu toho dost popisaneho takze hladaj a porovnavaj cinsky prijimac
|
rudo281
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 404 |
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDvsak prave som toho uz hladal kopec a cim viac sa do toho ponaram, tak sa neviem rozhodnut :( |
mikro
![]() |
|
DreamboxNepřemýšlej - bez Dreambox - podporu za žádné peníze nekoupíš!T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 168 |
![]() |
|
DreamboxBer Dreambox.Ja som si kúpil Azbox, tiež pre výhody, ktoré ty uvádzaš. Azbox má super kvalitu obrazu - aj SD aj HD, s ním Dreambox konkurovať nemôže. Takisto multimediálna výbava - prehral som tam skoro všetko, na čo som narazil. Zdieľanie - vrámci jednej domácnosti nebude problém, ak budeš používať newcs a mgcamd. Iní klienti mali problém - taký cccam sa mi sekal jedna radosť a to nehovorím o mboxe. Firmware sa stále vyvíja - skoro každý týždeň je niečo nové, no žiaľ aj niečo pokazené, čo už predtým fungovalo a stále dookola. Stabilita tiež nie je najlepšia - raz denne ho budeš musieť reštartovať, resp. sa reštartuje on sám. Ak bežal viac ako 2 dni bez reštartu bolo to na oslavu Nahrávanie na disk alebo USB - žiadna istota, raz to nahralo a raz nie, obyčajne, ak som nastavil na nahrávanie 2 programy, tak jeden sa určite nenahral Wifi - to je skôr marketing, Youtube sa seká a aj pri steamingu s počítača to nebolo dobré. Jednoducho, ethernet je ethernet. Ak máš problém, môžeš využiť ethernet po elektrickej sieti - tak to mám urobené ja a nemusím ťahať žiadne káble z routra. Myslím, že ešte nejaký čas potrvá, kým sa FW vyladí. Výsledok - Azbox som predal a kúpil som DM800 HD. Používam ho už 2 mesiace a moje dojmy sú veľmi dobré, no aj tu je čo zlepšovať. Najväčší problém je chladenie, aj keď som niekde čítal, že už sú dostupné aj verzie s aktívnym chladením (nie klony), musíš si zaobstarať ventilátor, inak sa dočkáš dosť veľkého prehrievania a sekania obrazu. Ďalší menší problém je multimediálna podpora - divx neprehráš, mvk len niektoré, tu je jediným známym riešením VLC player a steaming z počítača alebo iného zariadenia. Nevýhodou je, že počítač musíš mať spustený. Iné nevýhody nie sú a prehráš ním všetko, čo prehrá vlc player. Poslednou nevýhodou je kvalita obrazu, ale len s porovnaním s Azboxom, no tu sa to stále zlepšuje. Inak, v porovnaní s inými lacnými príjmačmi bude kvalita super. A navyše, existuje kopa pluginov, ktorými môžeš korigovať farby. Potom sú už len samé výhody. Na DM existuje kopa image s podporou. Enigma2 je proste super, stabilná platforma, ktorá sa stále vyvíja. Zdieľanie kariet je bez problémov a sekania Priamo v image je napr. Lip syn podpora, čo znamená možnosť nastavenia opozdenia zvuku pred obrazom. Ten kto používa starší receiver, vie o čom hovorím. Pri pozeraní na reproduktoroch je zvuk oproti obrazu posunutý. Určite DM800 HD ale len originál, klonom sa vyhýbaj |
dimension
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDpreco by sa mal vyhybat klonom?Klon so sim 2.01 slape rovnako dobre ako orig box a je skoro za polovicnu cenu Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDAZBox Premium+ umožňuje druhý sat.tuner |
Jirka 76
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
Dreambox klonyJa osobne by som do klonov nešiel, lebo je pri nich problém hlavne s novými image, ktoré tam tak jednoducho nejde dať, ďalej s niektorými pluginmi. Neopatrný vlastník môže veľmi ľahko poslať box do šrotu.K Azbox Premium + - má dva tunery, no rovnaký firmware ako ostatné Azboxy, takže trpí aj rovnakými chybami. Navyše beží na inom čipe, čo do budúcnosti asi nepridá stabilite firmwareov (ak budú chcieť udržať jeden fw pre všetky platformy) |
dimension
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDtak som sa nakoniec rozhodol a doma som vyzobral :) na DM 8000 HD PVR original, len, kedze sa nevyznam este - studujem ako drak :) v paraboliach, DiSEqC, LNB atd, mohol by mi tu niekto hodit tip z abcom.sk navrh zostavy? dolezite je, ze by som v buducnosti chcel riesit 2 izby sat.signalom a zdielat kartu - co som cital, ze z DM pojde. |
mikro
![]() |
|
RE: AZBOX HD Premium vs. DreamBox 800HDpodla toho co som ponachadzal na internete by som mal kupit nasledovne, kedze chcem mat signal v 2 izbach a v dalsich dvoch mi staci DVB-T z anteny, ktoru mam na streche1. antenu toroidal 55 2. 4x satelit konvertor LNB Golden Interstar GI202 Twin 3. 2x DiSegC p.164-TX 5/1 4. zatial iba jeden prijimac DM 8000 HD PVR je to spravne? |
mikro
![]() |
|
![]() |