Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DVR-Studio Pro: jak dat 4 tituly na 1 DVD

Hezky den, mam dotaz na tvorbu DVD. Chci vytvorit DVD, na kterem by byly 4 dily serialu. Chtel bych toto DVD udelat v DVR-Studiu, ktere mi nabizi i tvorbu menu, coz bych chtel. Nevim ale jak v programku nastavit, ze mam ctyri slozky Video TS. Jde to vubec? Diky.

nessi
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVR-Studio Pro: jak dat 4 tituly na 1 DVD

Osobne bych pouzil TMPGEnc Authoring Works, nebo NeroVision ,kazdopadne 4 dily na 1 DVD neni to trosku moc?

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

re:

Ja z môjho vantage spojím všetky trp+001+002+atď subory v totalcom. a následne v dvr z toho spravím dvd. Na jednom dvd asi nemôže byť viac zložiek video ts. ;)

Vantage HD 1100S

RAMIREZ
Registrace: 8/2009

Vsak z tech slozek si vytaha jednotliva videa, z nich udela jedno DVD s jednou slozkou VIDEO_TS.

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes
Registrace: 11/2007

A v com mas problem? Ku kazdej polozke menu pridaj jeden diel. Inac skutocne je na to najlepsie Nero alebo TMPGEnc.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

O to mi prave jde. Mam 4dily serialu po cca 900MB, tudiz se mi vejdou na jedno DVD. Chci ale DVD menu udelat tak, aby jsem mel na vyber 1-4 dil. Nic vic nic min. Menu v DVR Studio se dela pekne. Zkousel jsem CovnvertXtoDvd a top mi prijde dost slozite. Jeste shrnu: mam slozky Video TS a rad bych je dal na jedno DVD, ktere ma menu jen pro tyto 4dily. Da se to tedy udelat i v DVR Studio? Predem dekuji za tipy. Jirka.

nessi

Udělej to v Nerovision - složky .vob prostě spojíš. Nebo v Ulead DVD Movie Factory.
Kdybys to chtěl bez menu - tak nejjednodušší je to dát do Nero Recode - není nic lepšího viz obrázek dole
http://ss2.webz.cz/dvd_v_dvr_studio_pro_1.25.htm
Kdysi jsem si taky "vyhrál" s Menu
http://web.iol.cz/ss2/Menu_Lotrando_a_Zubejda.htm
ale už jsem z "toho vyrostl" trvá to totiž hodně dlouho, když to má vypadat k světu. Dneska to dávám do DVR Studio Pro - je to nejrychlejší kompilace ve srovnání s jinými programy a pak to taky spojuji (více DVDček na HDD) v Nero Recode.
http://ss2.webz.cz/prevody_video_audio.htm

Standa2
Registrace: 5/2005

Co su to zlozky videoTS? Predpokladam, ze mas 4 rozne videa teda napr. 4 subory. Vloz ich postupne do projektu vytvor 4-ite menu a pridel kazdy subor polozke menu. Takto to chodi myslim bez ohladu na program. Nestaraj sa pri tom o to ako to vypalovaci program poupratuje a v akej zlozke to bude.

gogo1

No má už ty DVD hotové a má to ve složce VIDEO_TS a v ní jsou .vob, .ifo, .bup a asi smazal původní soubory z kterých to dvdčko dělal

Standa2

Pro upresneni: ANO mam jiz pripravene defacto DVD tedy v adresari VIDEO_TS, kde jsou podsouboury: ifo, bup, vob. Toto DVD jsem udelal programkem DVR Studio. Mam ale zaroven i puvodni soubory s koncovkou .TS. Jde mi tedy o spojeni 4 DVD na jedno. Respektive 4 dilu serialu dostat na jedno DVD a v nejlepsim pripade v programu DVR Studio abych mohl udelat i menu s tim, ze kazda kapitola bude oznacovat jeden dil. Napada me jeste moznost programu SShampoo ale tady si nejsem jist jak na spojeni. A vastne i ceho spojeni, jestli adresaru /DVD/ VIDEO_TS nebo puvodnich .TS Predem diky.

nessi

Mohl by mi prosim tedy nekdo poradit? viz moje shrnuti vyse? Diky moc!!!

nessi

Posledny raz. Tie subory s koncovkou ts postupne naloz do projektu a kazdemu prirad menu tot vsjo. Pokial chces zlucovat hotove DVD, tak na to sa vykasli, lebo podla toho co pises, asi o tom moc nevies.

gogo1

Gogo1: ale ano v jakem projektu? V DVDR ?? Pokud to udelam a pak jdu do dalsiho kroku Menu tak jde udelat jen jedno menu pro celek ale ne zvlast. To mi neni jasny. Vim ze jsi to psal, ale nevim jaky myslis program a jak myslis to menu. Predem dik.

nessi

Jedno aky program. K menu priradis subor. Nero, TMPGEnc, DVR to je jedno. Citaj kontext menu a dozvies sa.. Ja uz na tuto temu koncim, prestuduj si zakladne info na nete a poloz otazku spravne, alebo cus.

gogo1

ještě jeden dodatek

Pokud ti jde jen o to dostat se rychleji k titulu (dílu seriálu) tak to udělej jak jsem psal spoj ty 4 hotové díly VIDEO_TS v Nero Recode - v něm ti to přímo i vypálí na DVDčko! Pokud máš ty seriály bez kapitol, přechod od 1 ke 4 dílu je 3x klik na posun kapitoly (nebo přímo zadáním čísla 4).
Určitě je to rychlejší než když ti naběhne Menu a ty v něm kurzorem najedeš na požadovaný díl.
Já Menu dělám jen když kompiluji videoklipy. Jinak upřednosňuji jednoduchost a rychlost při kompilaci.
V DVR Studio Pro se menu dá udělat taky - ale musíš zas ze "surových" .TS - jak to ti nepovím, nikdy jsem to nedělal - musíš to otestovat sám.

Standa2

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra