![]() |
|
Zopar otazok od zaciatocnika..zdravim, ako zaciatocnik v sat oblasti by som mal zopar otazok pre tych skusenejsich:aky sat si mam kupit? po dlhsom researchi som vylucil: AZ Box Premium + AB IPBox 9000 HD ako kandidati mi ostali: Vantage HD 8000S (aky to ma SD obraz na HD ready panasonic plazme?) Dreambox DM 800HD / Dreambox DM 500HD a ako lacnejsiu variantu som vybral: Vantage HD-6000 S Black JayJay Edition (predava to este niekto?) Showbox vitamin 5000HD Vantage 1100S ktory z uvedenych (v oboch kategoriach) je lepsi, stabilnejsi, vybavenejsi s dobrou sw podporou? vedia sharing? mal niekto moznost ich odskusat a vie poradit? pri linuxovom sate nestravi clovek vela casu volakym programovanim? chcem vybaveny stabilny hd sat v cenovej kategorii: 200e - 300e a medzi 300e - 600e (este musim zvazit kolko investovat ;) - ako na samotnu montaz? mam to stastie, ze juh mam po lavej strane, tz. parabolu musim umiestnit tak aby dostavala signal co ide paralelne ku samotnemu domu (3p panelak) aby z lava (juhu) dostala daky signal z astry. mam obavy ze jeden zo sat kde vysiela skylink ide dokonca mierne poza dom. mam sancu primat skylink? alebo tom mam supnut na strechu? treba dake povolenie? ide o 3p panelak. kto mi poskytne kluce od strechy? kade sa daju v panelaku tahat kable? je tam daka sachta? ci zvonka po dome? aky quad monoblock si mam kupit? je daky spolahlivy model? na skylink a astru mi v BA staci 85 Al parabola? Vopred dakujem a ocenim kazdy konstruktivny prispevok :) |
fomor
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Ohladne montaze ti poradia iny.V pripade boxu sa rozhodni medzi linuxovym a nie.Linux ma viac moznosti,ale zaroven pozaduje aj viac vedomosti od majitela.Teda aj oblast pociatacov,linux a aplikacie.V tom si urob prvu vyhybku a potom sa pytaj dalej.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Jdi do Linuxu.Akup si Ho.Časem poznáš ,že jsem mněl pravdu.Nic nejde naučit honem.Z linuxu dělá každý vědu ,ale proč??? |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Vantage jsou v HD vynikajici, ale podani SD je prumerne, kdejaky, slusny SD prijimac je strci do kapsy.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Ahoj jak napsal koax.linux dreambox 800HD jirka jablonec |
vanspeed
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 575 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..takze vyhybka je v podstate dana: linuxvyber sa mi zuzil na: AZ Box Premium + (druhy tuner funguje? aky ma design?) - AB IPBox 9000 HD (tu si fakt nie som isty ale podla ohlasov skor nie) - No a klasika (original): Dreambox DM 800HD Dreambox DM 500HD ktory je lepsi? asi 800 nie? nie je daky maly? preco to ma DO ako severokorejska hracka? nema dako malo konektorov a card readerov? za tie peniaze dostane clovek adekvatnu kvalitu / vykon / sw podporu? |
fomor
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..@koax. LINUX. co mohu dělat na sat. prijimaci s tímto OS? Můžeš o tom více napsát?@Saxon. Mam VANT HD7100S a KAON 511A. Rozdíl v SD mezi oběma přijimači nepoznám. Zaleží na kvalitě a síle vys. signálu, myslím si.A samozřejmě i na HW a SW toho kterého přijimače. A na 42" Philips LCD. |
vasek33
Registrace: 6/2005 Příspěvků: 175 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..www.linux.czZde je vše zodpovězeno.Stačí číst.Připadám si jak u výslechu. :))) |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
Zopar otazok od zaciatocnika..Treba sa poobzerat po forach a pozriet ktory ma najlepsiu podporu a ako dlha ta podpora na nete trva Ja som mal prvy prijmacHumax 5400 a podpora je este aj dnes potom Dreambox 7020 mam ho dodnes pouzivaju synovia a teraz pouzivam Dreambox 800 HD vyse 1,5 roka a som s nim stale spokojny.A co sa tyka dialkoveho ovladaca len o trocha lepsi bol Humax ale zasa dream ovladanie je o niecom inom.Inak samozrejme myslim vsetko originaly nie klony. |
jozvlk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 144 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Ako zaciatocnikovy ti radim si dat ladku tak aby si ju preskocil, neviem co cakas od softwarovej podpory, a hlavne co ocakavas od prijimaca ? |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..V BA ti staci aj kvalitna 60 na skylink |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 479 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..mozem odporucit dreamox800,, jeho obsluha nie je az taka tazka,ako sa na prvy pohlad vidi. Obraz na plazme je tiez fajn.dreambox800 + sky link full + panasonic42PZ85E = 100%ná spokojnosť
|
Philips
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Super, dakujem za komentare!Vyzera to teda na DM 800HD a zrejme aj na dake to samostudium ohladne obsluhy tohoto prijimaca ;) Este musim pozret cenu a aky HDD lubi. Inak kamarad chcel tiez daky sat, trocha lacnejsi. Ak mu odporucim tieto, bude spokojny? Vantage 1100S / Showbox vitamin 5000HD Hlavne aby mu to fungovalo ako ma a aby okolo toho nemusel moc studovat - user friendly ;) Inak s tym umiestnenim paraboly na strechu panelaku nema niekto dake skusenosti? Vopred dakujem. |
fomor
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Osobně bych si vybral Vitamín. Je sice ještě moc čerstvý, ale to nejdůležitější už funguje a uživatelskou přívětivost hodnotím daleko lépe než u Show.SD Designově perfektní(hlavně nízký, černá barva a perfektní display), tam u mě nad Vantage 1100 boduje nejvíc. Podpoře ze Sapra do budoucna věřím.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
to fomorNeznáme přesně "tvůj" panelák.....Podívej se jak jsou na tom sousedi......zda máte plné balkony parabol či jsou z druhé strany domu...........potom by přicházela v úvahu ta střecha......ale tobě jako začátečníkovi tu montáž na střechu paneláku vřele doporučuji.......sežeň si dajaků FIRMU !Pěknou,ale bohužel trošku upršenou digitální neděli.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Zopar otazok od zaciatocnika..Dakujem za vsetky rady! |
fomor
![]() |
|
![]() |