Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sdílení na OPTICUM 7100CXE

Nedaří se mi rozchodit sdílení mezi těmito přijímači přes LAN. Propojil jsem dva tyto přijímače mezi sebou nekříženými kaby přes switch, nakonfiguroval jsem IP adresy a nastavil server a klient. Oba přístroje ale mezi sebou nekomunikují. Nějak mi dochází fantazie, kde by mohl být ještě nejaký zádrhél. Přijímač s vloženou kartou normálně funguje ale na klientu jedou pouze FTA. LEDky na switchi neukazují žádnou komunikaci, což je věc která mě docela znepokojuje. Má někdo ze zde přítomných prosím nějakou zkušenost s řešením tohoto problému? Moc díky za pomoc. Enik.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sdílení na OPTICUM 7100CXE

Na ab foru je navod jak to nastavit, postupoval jsi podle nej? Pres lan se nastavuje sdileni jinak nez pres rs232 ;)

Mirectec
Registrace: 12/2007

Kábel musí byť KRÍŽENÝ ak to máš zapojené tak ako píšeš!!!!!
SERVER: stlač na DO gombík ,,i,, a bieli, zaškrtni Active a zvol - zamamataj si port.

CLIENT: ,,i,, modrý
žltý
IP
Port
Activ Server zaštrtni
Emulator - HomeCamd

OPTICUM xxxx , DM 800, CAS 3, T-REX, SkyLink T-90: 28,2E 23,5E 19,2E 13E 9E 5E 1W 4W

NR Laco
Registrace: 2/2008

ma to pres switch, takze klidne muze mit primej kabel ;)

Mirectec
Registrace: 12/2007

Ten switch som prehliadol.

OPTICUM xxxx , DM 800, CAS 3, T-REX, SkyLink T-90: 28,2E 23,5E 19,2E 13E 9E 5E 1W 4W

NR Laco
Registrace: 2/2008

Hoši díky.

Celá sestava by měla mít nakonec 6 přijímačů, takže je tam switch, aby to šlo zapojit. Proto jsem kabely nekřížil.
Teď je jasné, že jsem postupoval špatně. To sdílení přes LAN se nastavuje jinak, to už chápu. Jen se mi na AB fóru nedaří najít ten návod. Prohledávám diskuse ale je to na zblbnutí. Já ten web neznám, takže se tam příliš neorientuju. Můžete mi prosím ještě pomoct to tam najít. Číst už to budu sám :-))) Předříkávat mi to nemusíte. Potřeboval bych to co nejdřív vyřešit, mám to rozdělané u zákazníka, a nerad bych se s tím prčil zbytečně dlouho. Tak bych si to rád nastudoval. Ještě jednou díky za pomoc.

Enik

tu mas nieco mozno ti to pomoze
http://rapidshare.com/files/368692417/Zdieae_anie_kariet_cez_Switchbox.pdf

cinsky prijimac

rudo281
Registrace: 8/2007

to rudo281

Čučím jak puk. Tohle určitě vyzkouším až na to budu mít čas. Jestli tohle fakt funguje tak se zblázním. Přepínat RS232 přes klasický LAN switch jsem ještě neviděl. Pokud to opravdu jde, tak je to bomba. Já sdílení příliš nehovím, takže tyto vychytávky neznám. Ale tohle je fakt věc. Nemá to někdo z Vás testnuté?

Enik

To phone nie je nahodou telefon?Teda nie rj45?Alebo to zle chapem???

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

liquere

Na to propojení stačí evidentně jen RJ11 místo RJ45. RJ11 je pak možné cvaknout do switche místo RJ45 (a ještě zbude kousek místa). V tomhle problém nevidím.

Enik

Neni to bezny pocitacovy switch, ale switch primo pro ty Optica, konektory jsou jen RJ11.

J a
Registrace: 7/2005

Ved to sa mi nezdalo,ze to nie je klasicky switch pre LAN siet.
Preto sa pytam.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Pánové

tak už jsem to na tom AB fóru našel. Diky za rady.
To Ja: Pak už tomu rozumím. Strašně mě překvapilo, že by to fungovalo s LAN switchem. Ale i tak je to bomba. Jen jsem zvědav jak velký problém bude ten switch sehnat. Určitě to ale bude docela zajímavé prubnout. Dnes je docela běžné, že v jednom baráku žije celá rodina o třech generacích, každý má svoji TV, a všichni chtějí svůj sat, takže sdílení karty je už docela podstatná věc, jinak si člověk neškrtne.

Enik

Resenim je sdileni po LAN, ale v SD prijimacich neni moc z ceho vybirat (Opticum nemam rad - nelibi se me spolehlivost ani kvalita softu, pak ruzne lowendy bez servisniho zazemi me taky nenadchly). V HD je to lepsi,ale cenove zase nekde jinde pokud nepocitam arrivy. A co je horsi, docela casto mam kombinace SD+HD pristroje a tam uz je sdileni pres ethernet asi jedinym resenim.

J a
Registrace: 7/2005

to Enik

Podarilo sa Ti to rozbehat cez LAN+SWITCH ?

VU+uno,AZbox

gama
Registrace: 1/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra