![]() |
|
Satelitní měřák a 10GHz pásmoDobrý den,sehnal jsem si konvertor na měření 10GHz pásma určený pro měření. Konvertor je sníží frekvenci o 9250MHz. Bylo mi doporučeno abych použil k měření pásma satelitní měřící přístroj. Má někdo zkušenost s tímto měřením nebo jaký měřící přístroj který má spektrální analýzu by jste mi doporučili. Jedná se mi o měření pásma 10,3 - 10,6 GHz. Děkuji za reakce. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
Satelitní měřák a 10GHz pásmoVzhledem k tomu že máš konvertor tak už je jedno na čem budeš měřit hlavně ať to má spektrák a pak můžeš vesele ladit.Já to kdysi dělal telemanem 1650... samozřejmě je potřeba satelitní měřák. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoa jak byla odezva měření při spektrální analýze. Měl jsem tu tak měřák ale zobrazení spektra trvalo dost dlouho. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoTo je jasný, neni měřák, jako měřák!!!!!!!Pokud chceš spektrální analýzu k práci a ne na parádu, pak koukej na měřáky nad 50 tisíc. Tam už tě odezva trápit nebude. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoZameruje se to podle spektraku, jine mereni z beznym merakem neni mozne, tyhle spoje pouzivaji nekolik modulaci, ktere bezny sat.merak neumi. Da se to delat i s beznym sat.konvertorem, jen je nutne prepocitat frekvenci a merak musi byt preladitelny pres cele pasmo.Pokud mas konvec s LO 9,25GHz, mas to super, protoze to spadne presne do sat.pasma. Jen je dobre (nutne) pouzit pro rekognoskaci pasma slusnou antenu - podle lokality - nekde staci jen trychtyr, pokud se nedari dosahnout nalezeni vhodneho neruseneho kanalu na trychtyr, pouzije se mala parabola - 30cm, nebo i vetsi 60cm. Ja pouzivam trebas malou 20cm offsetku od DSR nebo 40cm parabolku od Wifi anteny. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoProč vymýšlíš nějaký měřák,každé slušnější zařízení na používání na tomto pásmu má ve svém software i spektrální analýzu..........cena páru zařízení již od 60.000....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoTa "spektralni analyza" stoji pekne za pi..u, diky tomuto amaterismu jsme museli preladovat nase pojitko jiz 2x.Bylo by vhodne, aby ceny byly tam, kde byly pred 5 lety a vratila se i do tohoto pasma profiprace, nebo to brzo dopadne jako Wifi 2,4GHz |
J a
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoJoo pane toto ja rikam furt... jenze, je to vse cim dal tim vetsi komerce, tak je to za par drobnych a hraje si s tim kazda lama. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmotak na co mate CTU ? chteli ste levnej internet , tak ho mate. chteli ste levny zarizeni, mate je. chteli ste hodne klientu ? mate je . mate z toho hodne penez, tak si kupte poradny profi hracky na 18GHz ci jine a nebrecte.kdyz nikdo nedokazal primet CTU aby udelalo poradek v zacatcich 2.4 , tak to nedokaze ani ted. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 829 |
![]() |
|
@bublajsCTU mame na(nevhodné slovo), to uz vime. Ti neudelaji nic at jde o jake pasmo chce.Nikdo neplace, jen konstatuje fakt. Na jedne strane dam radu jak to merit, na druhe strane nejaka trubka rekne nahov-o merak, kazdy strep ma SA v sobe. Kdyz napisu ze je to naprd, napise druhej neplac a kup si lepsi zarizeni. My mame na siti jen Alcomy a to jen ty lepsi rady, ne ty novy lowendy. kdyz se se spektrakem podivam, jakej hnuj leze z nekterych pojitek, jakou zabira sirku pasma tak se me chce blejt. Ja osobne jsem byl radeji kdyz pojitko stalo ne 60 ale 120tis. protoze to pojitko fungovalo, servis byl na urovni a n e s r a l a se do montazi kazda trubka, co do te doby mastila wifi a to jeste blbe. Ze CTU selhalo je fakt. Kdyz nekdo dodrzoval na Wifi 100mW E.I.R.P a jiny narval do anteny 400mW a CTU se ani neracilo nic udelat a nebo to koncilo tim, ze "na zarizeni byla porucha" tak opravdu bylo lepsi, kdyz zarizeni stalo 10x vic. |
J a
![]() |
|
RE: Satelitní měřák a 10GHz pásmoPredpokladam, ze ide o FWA. Jedine co sa Ti da poradit je, ze si kup nejaky slusny spektrak od Anritsu alebo podobneho vyrobcu. Bude ta stat nejakych cca 15000 - 20000 €, ale budes zirat co to dokaze. Vhodne by bolo, aby ten konvertor mal aspon 30 dB zisk. Inac sa na to vykasli a venuj sa radsej nejakej inej praci. |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
![]() |