![]() |
|
Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech LG.Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech LG.Dnes jsem byl pozvám do obce Lhotka u Křemže, v rodinném domě jsou dvě stejné LCDčka LG. Na střeše anténa LP45 s přímým výhledem na vysílač Kleť, přímá vzdálenost max 2km. Signál z antény rozbočen pasivně do obou přijímačů, žádný aktivní prvek. Signál u antény 75dBuV, po rozbočení a vedení v rozvodu na vstupu TV cca 62dBuV, chybovost absolutně v normě. Kostičkování a výpadky jsou výhradně na MUXu2, K22 i K49 bez problému. Problém trval prý cca jeden měsíc zpátky, dnes to jako na potvoru ustalo. Neshledal jsem nic. Zákazník v době kostičkování chodil s anténou po střeše, kostičkování nepřestalo. Indikace kvality signálu v době výpadků byla prý stejná, jako při mé návštěvě, kdy vše probíhalo OK. Soused má doma TV Panasonic s integrovaným DVB-T tunerem a K50 bez problému. 2km od vysílače, přítomnost jiných OFDM signálů na K50 je absolutně vyloučena. Máte někdo podobné zkušenosti? On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
re :saxonAhoj,známe to,chyba je u distributora,na konkrétním vysílači.Když tady v červnu spustili Mux1 z Javořice,tak jeho signál také LG nechutnal.Lidi je ve velkém nosili do servisu,nakonec dalo dotaz přímo LG,Čra jim vysvětlily,že je u nich vše dobré a vysílají 100kw,ale pak jak když utne a bylo to dobré....Takže ani měřák ti nenapověděl,že?Jo také jsme v sobotu řešili,jak se bude v analogové tmě zjišťovat vadný napajecí zdroj.Žádné vodorovné pruhy v obrazu,měřák to prej neukáže...Setkal jsi se už s tím?Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech...Kdysi,kdyz zacinal vysilat MUX 1,mela Ceska televize nestandardni multiplexor a chyby v transportnim toku (merak ukazoval udaje vynikajici) vsak dusledkem tohoto nestandardu bylo to,ze semiprofesionalni zarizeni hlasila chybu,restartovala se,DVB-T prijimace za 5,50 Kc nemely problem.Cra mivaji vsechno obvykle tez ok,tezko rici ,co se nelibi "LGINAM".Nejvetsi perlicku z te doby jsem zaznamenal v prohlazeni odpovednych pracovniku CTU ,ze totiz "vysilani transportniho toku,zda odpovida normam DVB,si hlida kazdy provozovatel sam". |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech...Vadny napajeci zdroj se na spektraku projevi zcela jednoznacne. Tezko se to popisuje, zkusim to kdyz tak vyfotit. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
re:Jaký máš měřák?Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
RE: Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech...Unaohm 201T |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
re:Měli jsme od nich předchůdce,analog satelit-terestrika.Teď řeším jakou mašinku si pořídit na digitál.Této značce bych se také nebránil.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
RE: Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech...JJ známá to chyba na vysílači. Loni jsme to řešili právě ohledně již zmiňované Javořice. Na televizorech LG starší modelové řady LG (např.32LG5000 apod) byl problém s kostičkováním na 33kanále z Javořice. Zajímavé bylo, že zvuk byl bez problémů. Na modelech LG z nové řady LH žádný problém nebyl (např.26LH2000 apod). Podle měřícího přístroje Prodig Explorer vše v pořádku jak před korekcí tak po korekci i MERko. Žádný jiný signál do toho nelezl. Stejný problém byl s profi zařízením od Alcadu a problém měly stb Allboxy AL35M. Konzultace s ČRa téměř bez výsledku u nich je prý všechno v pořádku. Až když si začli stěžovat prodejci a koncový uživatele náhle se vše vyřešilo během jednoho dne. Takže jak tak koukám stejné problémy jsou i na Kleti a počítám, že odpověď z ČRa bude stejná jako tenkrát v našem případě. Nejvíc se mi líbila reakce některých uživatelů na fóru digitálnítelevize.cz, ve které jsem vznesl dotaz jestli mají problém i ostatní a rovnou jsem napsal i svůj názor. Pro většinu jsem byl "blbec" co neumí zapojit set-top-box a anténu a který si pořád stěžuje. Jenom jsem zvědavý jak to bude vypadat s Javořicí od 1.5 kdy se spustí MUX2 a 3, hlavně jsem zvědav co udělá 30 kanál s 31 kanálem kde je ORF mux asi bude zase o zábavu postaráno. Bezvadné je dělat kolem Třebíče Mux1 na 29kanále když tady do toho buší analogový Klučov na 28kanále. Někdy je směr na Kojál téměř shodný s Klučovem. |
libortv
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
liborTVJo, vzpomínám si na tvuj příspěvek na zmíněném foru. Taky jsem si na tebe hned vzpoměl, když jsem to v Křemži proměřoval...S Javořicí máš pravdu, s ORS muxem bude asi patálie, ale to bys jsme chtěli po natěračích asi moc, aby brali v potaz i existenci cizího Muxu v regionu... :) Osobně se mě to bude týkat také, o K31 bych nerad přišel, doma mam úhel cca 60 st mezi vysílači, používám sice dlouhé směrovky, kanálové propusti mi v tomoto případě asi moc nepomůžou. Viz 30-33-35 a do toho 31. Na Javořici je sympatické, že jsou všechny signály konečně pěkně při sobě a ne jako třeba na Kleti, kde se to courá přes dvě třetiny UHF pásma... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |