Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech LG.

Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech LG.

Dnes jsem byl pozvám do obce Lhotka u Křemže, v rodinném domě jsou dvě stejné LCDčka LG. Na střeše anténa LP45 s přímým výhledem na vysílač Kleť, přímá vzdálenost max 2km. Signál z antény rozbočen pasivně do obou přijímačů, žádný aktivní prvek. Signál u antény 75dBuV, po rozbočení a vedení v rozvodu na vstupu TV cca 62dBuV, chybovost absolutně v normě. Kostičkování a výpadky jsou výhradně na MUXu2, K22 i K49 bez problému. Problém trval prý cca jeden měsíc zpátky, dnes to jako na potvoru ustalo. Neshledal jsem nic.

Zákazník v době kostičkování chodil s anténou po střeše, kostičkování nepřestalo. Indikace kvality signálu v době výpadků byla prý stejná, jako při mé návštěvě, kdy vše probíhalo OK. Soused má doma TV Panasonic s integrovaným DVB-T tunerem a K50 bez problému.

2km od vysílače, přítomnost jiných OFDM signálů na K50 je absolutně vyloučena.

Máte někdo podobné zkušenosti?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

re :saxon

Ahoj,známe to,chyba je u distributora,na konkrétním vysílači.Když tady v červnu spustili Mux1 z Javořice,tak jeho signál také LG nechutnal.Lidi je ve velkém nosili do servisu,nakonec dalo dotaz přímo LG,Čra jim vysvětlily,že je u nich vše dobré a vysílají 100kw,ale pak jak když utne a bylo to dobré....Takže ani měřák ti nenapověděl,že?Jo také jsme v sobotu řešili,jak se bude v analogové tmě zjišťovat vadný napajecí zdroj.Žádné vodorovné pruhy v obrazu,měřák to prej neukáže...Setkal jsi se už s tím?

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

RE: Problém s MUXem2 K50 Kleť na televizorech...

Kdysi,kdyz zacinal vysilat MUX 1,mela Ceska televize nestandardni multiplexor a chyby v transportnim toku (merak ukazoval udaje vynikajici) vsak dusledkem tohoto nestandardu bylo to,ze semiprofesionalni zarizeni hlasila chybu,restartovala se,DVB-T prijimace za 5,50 Kc nemely problem.Cra mivaji vsechno obvykle tez ok,tezko rici ,co se nelibi "LGINAM".Nejvetsi perlicku z te doby jsem zaznamenal v prohlazeni odpovednych pracovniku CTU ,ze totiz "vysilani transportniho toku,zda odpovida normam DVB,si hlida kazdy provozovatel sam".

hdpe
Registrace: 11/2007

Vadny napajeci zdroj se na spektraku projevi zcela jednoznacne. Tezko se to popisuje, zkusim to kdyz tak vyfotit.

J a
Registrace: 7/2005

re:

Jaký máš měřák?

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

Unaohm 201T

J a
Registrace: 7/2005

re:

Měli jsme od nich předchůdce,analog satelit-terestrika.Teď řeším jakou mašinku si pořídit na digitál.Této značce bych se také nebránil.

lubbik

JJ známá to chyba na vysílači. Loni jsme to řešili právě ohledně již zmiňované Javořice. Na televizorech LG starší modelové řady LG (např.32LG5000 apod) byl problém s kostičkováním na 33kanále z Javořice. Zajímavé bylo, že zvuk byl bez problémů. Na modelech LG z nové řady LH žádný problém nebyl (např.26LH2000 apod). Podle měřícího přístroje Prodig Explorer vše v pořádku jak před korekcí tak po korekci i MERko. Žádný jiný signál do toho nelezl. Stejný problém byl s profi zařízením od Alcadu a problém měly stb Allboxy AL35M. Konzultace s ČRa téměř bez výsledku u nich je prý všechno v pořádku. Až když si začli stěžovat prodejci a koncový uživatele náhle se vše vyřešilo během jednoho dne. Takže jak tak koukám stejné problémy jsou i na Kleti a počítám, že odpověď z ČRa bude stejná jako tenkrát v našem případě. Nejvíc se mi líbila reakce některých uživatelů na fóru digitálnítelevize.cz, ve které jsem vznesl dotaz jestli mají problém i ostatní a rovnou jsem napsal i svůj názor. Pro většinu jsem byl "blbec" co neumí zapojit set-top-box a anténu a který si pořád stěžuje. Jenom jsem zvědavý jak to bude vypadat s Javořicí od 1.5 kdy se spustí MUX2 a 3, hlavně jsem zvědav co udělá 30 kanál s 31 kanálem kde je ORF mux asi bude zase o zábavu postaráno. Bezvadné je dělat kolem Třebíče Mux1 na 29kanále když tady do toho buší analogový Klučov na 28kanále. Někdy je směr na Kojál téměř shodný s Klučovem.

libortv
Registrace: 2/2008

liborTV

Jo, vzpomínám si na tvuj příspěvek na zmíněném foru. Taky jsem si na tebe hned vzpoměl, když jsem to v Křemži proměřoval...

S Javořicí máš pravdu, s ORS muxem bude asi patálie, ale to bys jsme chtěli po natěračích asi moc, aby brali v potaz i existenci cizího Muxu v regionu... :)

Osobně se mě to bude týkat také, o K31 bych nerad přišel, doma mam úhel cca 60 st mezi vysílači, používám sice dlouhé směrovky, kanálové propusti mi v tomoto případě asi moc nepomůžou. Viz 30-33-35 a do toho 31. Na Javořici je sympatické, že jsou všechny signály konečně pěkně při sobě a ne jako třeba na Kleti, kde se to courá přes dvě třetiny UHF pásma...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra