![]() |
|
Antena DVBTByvam vo Zvolene a uz niekolko dni sa pokusam chytit dvbt signal z Banskej Bystrice - Laskomer 65k na tuto antenu http://www.sortec.sk/index.php... ale zatial ani tuk... Len tak na skusku som kupil toto vo vypredaji http://www.pixmania.sk/sk/sk/813623/art/tnb/exte... ... a hned ako som to namontoval a pripojil tak obraz nabehol a kvalita sa pohibuje od 71 do 80% . Je to uplne bez vypadkov a akehokolvek rusenia... Sa mi ani nechce verit ze to funguje...vie to niekto vysvetlit?? |
baallu
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 37 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
RE: Antena DVBTByvam vo Zvolene a uz niekolko dni sa pokusam chytit dvbt signal z Banskej Bystrice - Laskomer 65k na tuto antenu LP ANT P-2845 ale zatial ani tuk... Len tak na skusku som kupil vo vypredaji aktivnu vonkajsiu antenu (podla mna to je len nejaky dipol zabaleny v plastovej krabicke a zosilovac)a hned ako som to namontoval a pripojil tak obraz nabehol a kvalita sa pohibuje od 71 do 80% . Je to uplne bez vypadkov a akehokolvek rusenia... Sa mi ani nechce verit ze to funguje...vie to niekto vysvetlit?? |
baallu
![]() |
|
RE: Antena DVBTna parabolu od satelitu som to ešte neskúšala ten druhy odkaz je tiež bohovy. |
skynett
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 711 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTasi ji blbě zapojils... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTTaky se divím že na to "co neexistuje" ti to jde :) - když ten odkaz je špatný. Ale zas na druhou stranu - proč by to nešlo do 20km od vysílače že? |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 220 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTOspravedlnujem sa za tie odkazy , jednoducho na logaritmicko periodicku antenu 28 prvkovu dlhu 850 mm nemam ziadny signal a to je len 20 km od vysielaca a na antenu aktivnu co vypada ako ufo mam signal a dokonca sa da aj pozerat... Neviem preco ked sem dam odkaz tak ho neda cely... |
baallu
![]() |
|
Antena DVBThttp://www.zive.sk/prijimame-dvb-t-vyrobte-si-antenu/sc-3-a-286064/default.aspx |
jarek57
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTAno to som uz tiez cital a aj vyrobil tu antenu, signal 50% - nepozeratelne... |
baallu
![]() |
|
: Antena DVBTJA TO MAM UROBENE OBRAZ V POHODE SIG.NA 70%. |
jarek57
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTOdkial si?? |
baallu
![]() |
|
RE: Antena DVBTna Sliaci na vydlicky chytis 60% :))) :)))Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTKůp si ve výprodaji někde X colorku a možeš pozerat aj vjac kanálov z okolia.Dobrý zesilovač tiež pomože hej. :) :) |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTchalanivěřil bych docela tomu, že to LP-čko máš špatně zapojené, i přes svůj kvalitní polský návod, to nejde a nejde zapojit... opravdu je divné, že by taková m*tka z Lidlu fungovala lépe |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTJednoznačne zle zapojené, alebo prípadne ešte konštrukčná chyba pri kompletizácii LP antény- skús odmerať výstup antény- či to tam nemáš skratované... :(( |
dano01
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 371 |
![]() |
|
RE: Antena DVBTZkratovaná je tato anténa sama o sobě vždy, myšleno pro NF nebo SS, to asi multimetrem nezměří, ten mu zkrat ukáže tak jako tak. Ráhna jsou spojená na konci třmenem kvuli uzemnění. |
davidkriz
![]() |
|
RE: Antena DVBTNo jedno rahno s prvkami je pripojené na stred koaxu a druhé rahno s prvkami je pripojené na opletenie koaxu. Držiak ktorým sa to upevňuje na stožiar a zároveň teda uzemňuje je na rahne kde je opletenie koaxu. Keď sa pozrieme na túto anténu zo zadu- kde je konektor na pripojenie koaxu, tak tento konektor je v izolante - od neho ide vnútrom uzemneného rahna kus koaxialneho kábla, ktorý je v predu antény pripojený tak- že opletenie je pripojené na rahne ktorým prechádza a živá časť je pripojená na prednú časť druhého rahna.Ja poznám takéto LP antény.Teda skrat na konektore antény nemôže byť. |
dano01
![]() |
|
davidA koukám, že se tady jede I.ročník na střední škole elektro...:) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Antena DVBTJedna pekná konštrukcia LP antény je napr. tu: www.radio-foto.net/radio/lpdadual.pdf R^ R^ R^ |
dano01
![]() |
|
@SaxonNo toto asi nebude 1.ročník ;) A jaký je Tvůj názor? :8) |
davidkriz
![]() |
|
davidAle, jen mě rozesmál tvůj výklad/správný/ o zkratu pro nízkofrekvenční signály a stejnosměrné napětí.Jinak jsem to vlákno vůbec nečetl. Mám pouze názor na slovenské DVB-T, ale to stejně nikoho nezajímá, takže nic. ;) Zdravim. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@dano01Neplaťme si dojmy a pojmy. LP45 a všechny její kopie od jiných výrobců (Iskra apod) jsou na konci obou ráhen vodivě spojeny do zkratu.Tyto antény jsou z hlediska stejnosměrného proudu zkratovány na konci pomocí toho třmenu. Je to především kvuli statice a uzemnění. Z hlediska VF je to něco podobného jako skládaný dipol na yagi anténě uchycený a tím pádem uzeměný uprostřed, v místě nulového napětí, také to ničemu z hlediska VF nevadí. Tedy závěr, přemeřením zkratu klasickým multimetrem mezi stíněním a středovým vodičem na koaxu popřípadě na konektoru, který z té antény leze, nezjistí vůbec nic. Ten zkrat tam fyzicky bude i když je kabel a zapojení v pořádku. Izolované uchycení konektoru s tím nijak nesouvisí. |
davidkriz
![]() |
|
@SaxonJasné, dík :-D No názor na slovneské DVB-T mamá asi všichni podobný, ale težko s tím něco uděláme :-) Boj s větrnými mlýny... pro nás je to tu ale aktuální, u hranic.Jinak, kolega z Ostravy mi teď před pár minutami telefonicky hlásil, že Magurka k68 jsou jen nosné, obdelník jak vyšitý, ale není obsah, content :-) Asi zas něco rýpou, měli tam problémy s tím SFN Krížava-Magurka-Úložisko... |
davidkriz
![]() |
|
@dano01ještě doplnění pro Tebe, ten odkaz cos poslal je jiná logper, řešená úchytem jen na jedno ráhno, to je radioamatérská dualband, osobně bych tam dal apoň tlumivku mezi ty ráhna, bo toto je záhul pro vstupní tranzistor radiostanice. Jak se tam objeví atmosferické napětí tak pápá... něco jako u GP antén.Ale to není jakákoli komerční logper jako je Iskra, Fraccaro apod... ty jsou celé uzeměné. Podívej na na ni fyzicky, vem multimetr a měř. Všude bude zkrat. |
davidkriz
![]() |
|
davidJá jsem tady dneska dopoledne rýpal, ale záhon na ředkvičky.Budeme mít tři odrúdy, tak jsem svědav... Hlavně aby nebyl problém s SFN, až se začnou nalévat. ;) Připravuje se repo o příjmu DVB-T z Wendelsteinu. Poblíž cca 3km od hráze Lipenského jezera. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonNo já se vykopat v řádnu týdnů, tak by neškodil taky nějaký ten článeček o příjmu SVK DVB-T. Ale času je naprd málo... navíc jsem včera ulehl pod jakousi virosou, víkend na Vysočině mne jaksi nalomil... |
davidkriz
![]() |
|
RE: Antena DVBTNo ja na anténach meriavam anténym analyzátorom, multimeter doporučujem nechať v šuplíku...logaritmicko periodické antény sú rôznych konštrukcií a aj ich ochrana voči atmosferickej el. býva robená rôznymi spôsobmi - to musím s davidom súhlasiť...Autor príspevku - baallu musel túto LP anténu určite zle zapojiť...alebo ju možno zle zložili pri výrobe-nikto nieje neomylný...Priatelia a keď by sa niekto nudil, tak si môže takú malú LP anténku na UHF pokusne postaviť zo šuplíkových zásob napr.: www.vk2zay.net/article/43 R^ R^ R^ |
dano01
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34 | |
![]() |
|
![]() |