![]() |
|
Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahravaniProsim o radu mam k receiveru externi HDD WD 500GB. Vse po naformatovani funguje, ale co me zarazi je to, ze kdyz jsem druhy den po rozchozeni dikcu chtel spustit nahravani, tak mi receiver napsal: Last accepted recording volume not found. A to nechapu. Staci pak vlezt do Media organiseru zadat napr. automaticke vyhledani pripojeneho disku a uz ho vidi a nahravani se take hned spusti. To je dost neprijemne, protoze si tak nemuzu nechast neco nahrat v dobe nepritomnosti. Budu velmi rad za radu. Diky Jirka. |
nessi
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 64 |
![]() |
|
Technisat HD8-SX a HDDMám tuto otázku také na jazyku už delší dobu a tak se ptám s kolegou . ;)2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 192 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Bohuzel nam zatim nikdo neodpovedel, ja zatim nikde nic nenasel proc tomu tak je. Ty mas stejny disk? Nebo jiny? |
nessi
![]() |
|
Tech.HD8/HDD WDUž rok tuto kombinaci používám vše ok.Zlobí však usínání hdd někdy vypne po5ti min. jindy po půl hod. |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
Technisat HD8-SX a HDDJá jsem zatím prohledal všechna dostupná fóra a diskuse, zjišťoval jaký HDD si mám pořídit k tomuto přístroji,který mám měsíc a zjišťuji,že mne čeká dost hledání , poptávání se.2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Kdo hleda najde, treba primo u dovozce firmy Omko na jeho strankach v sekci podpora.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 1 796 |
![]() |
|
neni jedno kde a ako pripajas USB hddVid:https://www.parabola.cz/forum/reply-316579/ z par dni dozadu sme riesili podobny problem. Nie je jedno kde pripajas HDD - predpokladam zadny USB. A stavim sa o stovku ze medzitym si pripojil dajme tomu USB kluc s predu. Ja viem chore ale len zo srandy to skus naopak! Skus v tom menu nedat Automatic a konkretne vybrat ten HDD ako medium pre nahravanie. Ak pripojis ine medium sa ale stane ze kym to zasa neprehodis, tak nevies exportovat na to druhe medium len importovat. Pisem ciste z vlastnej skusenosti. K |
krikri
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 1 823 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Krikri: Diky za tip ale jine medium - zepredu jsem pripojene nemel. Ano ten exterrni disk je pripojen zezadu pres usb. I kdyz ale zadam v menu hledani disku a primo jej oznacim, stejne po restartu systemu a tv (treba druhy den) a pri stisknuti nahravani nahlasi chybu, ze nezna cestu kam nahravat! A to mi porad stve, kde je chyba. Diky Jirka. |
nessi
![]() |
|
Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...007 - díky za radu a kouknu se tam. ;) R^2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...OO7 a Karxyz: nevim teda hosi jak vy ale ja tam nic nenasel ohledne meho problemu, na ktery se ptam. Presto jsem poslal dotaz pres mail, ale zatim bez odpovedi. Ach jo.... |
nessi
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Mě vše u Technisat HD8-S s ext. diskem WD 640 GB chodí normálně. Jen je někdy problém s vypnutím disku po vypnutí sat. přístroje. Stejná diskuze zde proběhla už 16.3.2010.Myslím si, že pokud je HD disk v nečinnosti - uspaný, tak se po vypnutí sat. přijímače regulerně nevypne. Pokud je ale před vypnutím sat. přijímače HD v činnosti, tak je vše v pořádku. Budu rád, když někdo napíše také své poznatky. |
xroman
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 108 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Jeste me napadlo, jestli by v mem pripade nemohl problem delat fakt, ze mam rozdeleny disk na dva oddily. Jeden mam formatovan primo receiverem a druhy ponechan ve FAT32. To se mi ale moc nezda, pokud ma receiver zadanou cestu pri samotnem formatovani pres PVR. Tak opravdu nevim... |
nessi
![]() |
|
nessiNessiku,díval jsem se tam na podporu a tam je pár poznámek a pochopil jsem to :- do cca 500 GB není potřeba externí napájení,přístroj to přes USB zvládne a pracuje tak jak má - přes tuto hranici dát externí napájení a může být HDD i 1TB - neházej flintu do žita,problémek se vyřeší a přijde se na chybičku R^ ;) 2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
Re OO7Opět mě trochu překvapila reakce 007.Z předešlých příspěvků a některých dalších je zřejmé , že se občas a u někoho problémy s nahráváním na HDD objevují. Na stránkách Omko-podpora je spíš než řešení, nepřímo připuštěno, že se podobné problémky mohou objevit. Podle mého názoru je třeba shromáždit informace o popisovaných nedostatcích a ve spolupráci distributora (Omko)a značkového výrobce(Technisat) se je v další verzi FW pokusit odstranit. Myslím , že je to jeden z mála nedostatků, jinak velmi povedeného přijimače. Věřím , že se nakonec dočkáme po všech stránkách brilantního přijimače :) |
kominik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
podla mna tiez napajanie HDDja som raz skusal externy disk asi 160GB v sasi ktora sa napaja zvlast adapterom a bolo to v poho, teraz niekedy (ako som spominal primarne nahravam na flash) nahravam na hdd so sasi s napajenim len cez USB ALE ma dva USB konektory jeden datovy a ten druhy len na napajanie (USB sa maju zapajat obe aj ked aj tym jednym to chodieva; ten druhy je len akoby prud dvoma vodicmi...)Skus teraz troubleshootovat: daj ten disk do krabicky s napajenim vs. do tej krabicky skus dat iny disk ... K |
krikri
![]() |
|
a hdd nema od coho usinatziadny radic v externej krabicke vam nedorobi to ze hdd usina nie?! takze ak nie priamo firmware Technisatu by riadil ze disk usne - co nemate asi ako ovplyvnit! - tak disk nemoze vypnut!Inac mas ten Technisat filesystem na nahravanie ze?! Len pre info: prva particia je .TDS (RAW) ci ako sa to vola a dalsia je FAT32 -- ci ako?? ak mozes napis - viem si predstavit ze odvtedy co moze TS pouzit ako TDS tak FAT na nahravanie mozno ma problemy ktoru partition kedy primountovat po re-starte. Ja som raz skusil formatovat iny disk po upgrade Firmware a mi to rozsekal na 123 FAT particii a nevedel som ani zadat ze chcem TDS...K |
krikri
![]() |
|
kominikA jake by si chtel reseni u PVR ready prijimace? Ze to nechodi uplne OK vime a vi to i technisat, presne typy disku jsou tam napsane, pokud nekdo pouziva neco jineho, je to na jeho triko. Velmi pochybuji, ze se dockame nejakych zazraku, je to uz dano vlastnim HW. Pokud nekdo chce spolehlive nahravat, tak si poridi Digicordera, coz je radny PVR stroj s vestavenym HDD. Pokud nekdo place ze na to nema tak je tu Ariva HD, je to jen otazka vyberu.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
![]() |
|
Re 007Díky za odpověď. Necháme se překvapit, kdy se na trhu objeví spolehlivé PVR-redy přijimače, schopné pracovat s libovolným HDD.Myslím, že je to technicky řešitelné a mnoho zákazníků by to jistě ocenilo. |
kominik
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Takoveto prijimace tu jsou ... napr. novy Topfield 2010, snad 1TB disk neni malo ... a cena je vice nez zajimava.Kazen a poradek je to hlavni!
|
007
![]() |
|
RE: Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Karxyz a ostatni. Predem diky vsem za rady a tipy. Mam dobrou zpravu: vcera jsem vse zapnul a hle - vse fungovalo a disk byl schopny ihned nahravat!! Takze vse OK. Muj poznatek pro ostatni k tomu. Disk mam rozdelen sice na dva oddily ale to nevadi. Ten disk urceny pro receiver nesmi byt oznacen v menu pro hledani automaticky ale pekne manuelne. A co je mozna taky dulezity, po oznaceni disku potvrdit vse cervenym tlacitkem. Tot vse. Jinak disk sam po vypnuti usina resp. se vypina a sam bezproblemu startuje. Takze jupiii! |
nessi
![]() |
|
Technisat HD8-SX a HDD WD 500GB zlobi nahr...Nessíku,jsem rád že se Ti daří,já si jdu zítra HDD půjčit do pc prodejny a budu nahrávat a nahrávat...... a pak objednám,hezký zbytek satelitního dne. ;) R^2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al
|
karxyz
![]() |
|
![]() |