![]() |
|
citlivost LBN na snih a destKdyz prsi a mam mokre LBN (kapky deste), pripadne kdyz snezilo a bylo na nem trocha snehu, tak jsem nechytil nektere stanice (zejmena HD programy z HD plus). Kvalita signalu klesla treba z 70 na 60 u tech stanic co chytit stale sly. Po utreni nebo ometeni deste ci snehu se signal vrati na puvodni hodnotu a stanice zas chytim.U toho snehu to dokazu pochopit, ze kdyz je LBN zapadane, tak to ma vliv. I kdyz se divim, ze ne na vsechny transpordery. Ale u deste? Je to normalni stav a vliv podnebi a nebo je nekde chyba? Treba u toho LBN? |
davebj1
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 663 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destu deště je to rovněž snadno pochopitelný. kapky usazený na krytce LNB působí podobně jako zvětšovací sklo (rozptylujou signál)Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a desthttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Light_dispersion_conceptual_waves.gifvšechno je jenom elektromagnetický záření o určité frekvenci (i světlo) Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destProstě si nechej pořádně doštelovat parabolu ;)VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destprostě ty kapky způsobujou, že energie je rozptýlena z jejího původního směru. a částečně jí i pohlcujou. úplně jedno jestli se jedná o světlo (což každej určitě zná, jak to funguje se světlem a vodou) nebo rádiové vlny. je to stejnýVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE:citlivostLBN na.....To je sice všechno pravda.Ale jedno jsem nepostřehl.Velikost paraboly.Žádný učený z nebe nespadl ale pitomce jako by shazovali.
|
zizi
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 472 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destvelikost paraboly je 85cm a je to s motorem. Takze je nejpravdepodobnejsi, ze to mam sestelovano spatne? A kolik ma byt kvalita a sila signalu? Co se tyka umisteni, jsem ze strednich cech, pokud ma na kvalitu a signalu velky vliv umisteni paraboly.Napriklad u CT HD mam silu signalu asi 91 procent a kvalitu signalu co pamatuji asi 80 procent. U Nova HD mam silu signalu kolem 75 procent a kvalitu signalu kolem 65-70. Hodnoty dle STB co to pise (STB je Vantage-6000), takze nevim zda to ma nejakou vypovidaci hodnotu, zda by u jinych STB ukazovalo jina procenta. Kdyz prsi, tak mi klesa u novy HD asi na 55 procent a nebo i uplne signal vypadne. Kdyz LBN otru, tak to zas naskoci na tech treba 55-60 behem zmineneho deste. Ostatni kanaly naladim (CT1, CT, Markiza atp.) |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destto zjistíš jedině tak, že pohneš mírně s parabolou v obou směrech a přitom bude někdo pozorovat ty ukazatele v menu. hlavně tedy záleží na tý kvalitěVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destkdybych mel parabolu napevno, tak chapu pohnuti s parabolou. Ale kdyz mam motor? Tak staci hybat softwarove parabolou do strany nebo mam pohnout fyzicky s parabolou s motorem na stozaru? Ted co ctu tady na webu diskusi ohledne "nuloveho bodu", mohlo by to byt zpusobene i tim, ze mam celkove parabolu spatne nastavenou? |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destznova nastavit motor:nastavení motoru "Usuals" 1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly 2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod 3/namontujeme parabolu a motor na kolmý stožár !!! 4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/ !!!! 5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/ 6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu 7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru maximum a i elevaci 8/pokud nenaběhne signál zvolené družice ,otáčením stožáru ji najdeme,případně jemně upravíme elevaci,ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně: zem.délku nebo šířku,elevaci motoru nebo paraboly a nebo je parabola,motor nebo přijimač v "kélu" 9/předpokladem je ovšem, že jsme perfektně nastavily stožár ve všech směrech kolmou !!! |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destNo, je spíš možné že to máš nepřesně doštelované na výšku. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a dest"nepřesně doštelované na výšku" ... takze mam zkusit zmenit sklon paraboly? Asi idealne na tom tranporderu DVB-S2, kde je nova HD, ze? Tam kde mam nizkou kvalitu v procentech.Takze spatny sklon muze mit vliv na to, ze u nekterych stanic mam kvalitu signalu na 85 a jinych (napriklad zmineny transporder se stanicemi v DVB-S2) mam jen kolem 65? Puvodne jsem si myslel, ze ta kvalita ci sila signalu je z jednoho satelitu stejna, ale neni to tak, ze? Kazdy transporder ma na ruznych frekvenci ruznou kvalitu a silu signalu? |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a desta jeste jedna vec, natoceni LBN (polarizacni uhel) ma byt podle ceho, kdyz mam motor? Podle nejblizsiho satelitu co se mi blizi "nulovemu bodu"? Priklad, kdyz mam zem. delku: 14,91, tak ma byt LBN SKEW "-0.9 stupne"? Dle satelitu na 16.0E, ktery je me zemepisne delce 14,91 nejblize? |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destMám také takový problém -mám 85 cm parabolu s motorem - Vantage 8000 S - Astry z 23,5 a 19,2 st. družice z Thoru, Hodbird vše v pohodě bez žádného takového poklesu co zde uvádíš, ale u některých družic např. Hellas na 39 st. východně jsou transpordery opravdu rozdílné např. u stanic, které jedou přes gammu se projevuje kolísání a to každý den např. transporder 12688 Horizontal je kvalita 86 ozn. Q a síla v rozmezí ozn. S 74 - 83. Přičemž u síly kolem 77 už obraz nejede zvláštní a to samé platí na stejné družici tj. 39 st. v (Hellas) o kmitočtu 11012 kde jedou programy přes Gammu a jsou tam ty bulharské programy v HD. Tak u tohoto transporderu je výpadek častý a vůbec nic nenajede. Potom je problém u 53 st. východně, kde také vypadávají transpordery, kde se nachází ruské stanice podle počasí jestli je oblačno, jasno má na to vliv. Ještě je problém u západních družic u některých kmitočtů např. 15 st. W, a 18 ast. W. Podle mě je nějak špatně nastaven sklon paraboly. Nevím. 85 cm je dost hlůavně u těch bulharských stanic mě to překvapuje, že signál kolikrát není zde v přehledech na parabole se uvádí velikost kolem 70 cm parabola. Mluvím teď o družici na 39 st. východně (Hellas) pro programy přes Gammu. Uvažuji o změně paraboly na průměr 100 cm. |
viking
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destdiky vsem za rady. Ted jsem zkusil zmenit deklinaci (nakloneni paraboly) asi o jeden nebo dva dilky na stupnici a pomohlo to u vsech stanic. Napriklad u zminene NOVA HD sila signalu zustala asi na 75 procentech, ale kvalita signalu se zvedla z tech obvyklych 65-70 na 99, takze maximum. Obdobne jsem zkontroloval HD kanaly na Astre 19.2 a tam taky vsechno stouplo na 99 procent u kvality signalu ... takze diky za tip, bylo to fakt sklonem paraboly, mel jsem to dle vypoctu, ale zkusmo to posouvat bylo to prave, co bylo treba. A ja se vztekal, ze pri prseni je satelit naprd a ono to bylo mym spatnym nastavenim :-) |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destteda uvidim zda to pomuze pri desti, ted tam sviti moc slunicka a na dest to nevypada :D |
davebj1
![]() |
|
RE: citlivost LBN na snih a destDéšť nevadí,ale trakaře už ano :( RvVU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm
|
martin5
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 889 |
![]() |
|
Re: citlivost LNB na sníh a déšť.Také mi pomohlo jemně posunout a hlavně naklonit konvertor do strany. S tím jsem uspěl u BBC HD na 26°e na 125-ku. Ale chce to pořádný měřák nebo příjem na hraně a trpělivost.No a pak záleží na kvalitě veškerého zařízení a délce koaxu. Ale to už zde bylo. Tak lovu zdar. ;) |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
![]() |