Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Problém montáž TOROIDAL T90

Ahoj všem nastavil jsem 11 TP z cca 33 na Astře 23,5 ( těch s nejmenším číslem)u krajního LNB (střed na HOTBIRD bez problémů) ostatní (12 a dále) mi naskočí signál 86% a hned spadne, čím to je? Jsem začátečník, ale nechci to vzdát...

lubos
Registrace: 6/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Problém montáž TOROIDAL T90

Ahoj Luboš,
tak prozraď po tom co jsi nastavil 11TP jestli ti ten toroid nespadl na zem ze zdi, nebo to byl diseqc, nebo přijímač, který taky mimo jiné nezmiňuješ, nebo jsi profík s měřákem a ten ti právě upadl,
co ostatní družice, na toroidce snad jsou a nespadly jako ta 23,5 stupně východ či záchod

veris
Registrace: 7/2008

A co přijímač ?

Jaký ? A máš správné nastavení ? Jaký přepínač používáš ?
Jaký typ LNB je použit na tom problémovém satelitu ? Na jakých transpondérech (V nebo H) to nejde ?
Pohledej, vyzkoušej a napiš...

bob.r
Registrace: 1/2006

nevzdávej to

pierrepetr
Registrace: 5/2006

:))) bojuj!

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Když si začátečník, nemáš zkušenosti, měřák. nevezneš si k ruce někoho s praxí, pak se mi chce říci - dobře ti tak, ale neřeknu to. Hlavně at ti ta antena nespadle a nikoho nezraní, nebo nezabije.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@lubos

Tých možností " čím to je" je mnoho. Pozri toto:
http://www.satelit-tv.sk/download/instalacia-toroidnej-paraboly-wavefrontier-toroidal-T55-T90.pdf

aj toto:

https://www.parabola.cz/abc/multifocus-pro-pokrocile/

a hlavne pozri skew LNB, keď máš všetko v poriadku.

Milan C
Registrace: 4/2006

toto som si tu uz davnejsie vsimol ako nahle niekto nastavuje parabolu a chce s niecim poradit najde sa tu vzdy nejaky zakomplexovany montaznik ktory nemoze predychat ze to co on robi ako tazky profesional niekto moze povazovat za hobby alebo si len chce vyskusat ci to dokaze

keby to bola taka nepredstavitelne tazka vec ani magio by neponukalo moznost samoinstalacie

funtomas
Registrace: 12/2009

funtomas

Ty zakompexovanej, montoval si někdy T90, kdyby ano, tak nikdy nebudeš stavět na podobnou rovinu montáž multifokální toroidní antény a antény ofsetové.
Tazatel bohužel neumí ani pořádně popsat svůj problém, jak mu může tedy někdo radit na dálku. A navíc, tak se ukaž sám a nekydej tu kraviny.

On Air!

Saxon

re:saxon

Že sem vůbec vtupuješ,tazatel se už neozval,tak asi ladí a ladí.Poslal jsem ti email,po desáté jedeme ke Třem Studním na sraz DX klubu.Dívám se na Panorama,ještě musíme vyrazit na lyže,teď to bude nejlepší,sníh sice horší,ale nádherné počasí a skoro bez lidi.Loni jsme lyžovali ve Špindlu za 150,-kč.....

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

popsáno to bylo již mnohokrát

Podívej se na sekci fóra Příjem satelitů nebo Technika a tam to určitě najdeš.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Asi před dvěmi léty jsem si ji montoval taky.No buď jsem měl tenkrát štěstí,ale taky jsem si s tím hrál až to dopadlo dobře.Parabola je dost těžká a už jenom dostat ji na střechu byl bonbónek.Nastavit střed,ale i skew celé paraboly,ne jen LNB.Alespoň sis pořídil fajn hračku a jak si s ní dobře pohraješ na začátku,tak to nemá chybu.Budeš spokojen. R^

dm 520m,dm two.....

mrakodrap
Registrace: 7/2007

nemontoval ale ked neviem poradit tak radsej nic nenapisem ako kraviny co si popisal ty

ale asi sa vedel identifikovat kedze si tak naserkane vyletel

funtomas
Registrace: 12/2009

lubbik

tak si to tam pořádně užijte, já jedu makat. Zítra jedu na Kleť, snad už tam budou cesty suché.
Jen mě vytočil ten chytráček, kterej T90 neviděl ani z tramvaje, ale chytrej je až na půdu. Čau. :8)

On Air!

Saxon

to lubos

Taky nezapoměň uvést co tam máš za "přijímač".........ať už je to vše jasné....Jinak se taky připojuji ke kolegům....BOJUJ,VYTRVEJ a HLAVNĚ NEPŘESTÁVEJ !!! Pěknou digitální sobotu.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

bojovat !!!! a neposlouchat brucouny s merakem !!

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Na toroidku bez měřáku? :bigeyes:

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

@Dusan

Bez problemov. Predpoklad je, vediet citat a zakladne zanlosti geometrie.

Nespamujte ma, som na to starý!

gogo1
Registrace: 5/2006

@gogo1

A ako mi to pomoze pri nastavovani najlepsich parametrov signalu?

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Musíš míti aspoň dva přijímače a koukat při seřizování na oba dva zaráz........Toť VELKÁ výhoda.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

bublajs

Tak bručoun jo? :))

Já jsem si ji nastavoval taky před cca třemi TV obrazovkami bez profiměřáku. Mám ji cca 3m metry nad zemí, tedy slušná pracovní pozice a měl jsem dostatek podkladů pro montáž.
Pročtené články, výtažek ze Satlex.de, normálové TP ze všech pozic, v Openboxech připravené settingy na míru atd.

Netvrdim, že se T90 nedá bez profiměřáku nastavit, ale bez zkušeností, potřebných informací a znalostí to nejde.

Ale co, at si každej poradí sám.

Zdar ;)

On Air!

Saxon

Já jsem si ji nastavoval taky před cca třemi roky také bez měřáku, ale se dvěma TV obrazovkami a dvěma Openboxy.

Sorry - při psaní jsem si vymazal část textu.

On Air!

Saxon

no vidis , ja sem prvotni instalaci zvladnul s jednim notebookem a jednim prijimacem :) a uz se tesim na lepsi pocasi kdy to po tom dvojitym stehovani doladim se trema prijimacema a jednim notebookem :) clovek chvilema nechape, co mu s tim ty pokrejvaci stihli provist :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Díky všem, nastavoval jsem to pomocí jednoho přijímače, takže docela úspěch, budu pokračovat samozřejmě dál.....Saxon u mne klesnul svou nadřazeností, uznával jsem ho, a asi neměl při psaní svůj den, i když to pak korigoval....

lubos
Registrace: 6/2009

To neni o nadřazenosti, já jsem naopak obyčejnej kluk z vesnice a jsem na to hrdej.
Jen jsem asi jednoduchej, protože z tvého popisu nechápu co ti vlastně jde a co nejde.
Co jsem jako korigoval?

Myslim, že dneska mám svůj den docela dobrej, blíží se jaro...
Tobě přeji všechno nejlepší k 86 procentum. Ahoj.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra