Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Telly/Digi TV SK

DIGI TV a vypadávání programů

Zdravím,

2 týdny mám DIGI TV, parabola 80cm. Jde o to, že se mi prostě stane že mi vypadne půlka programů .. třeba na pár hodin a pak záhadně funguje aniž bych s parabolou hýbal. Na HBO CE mám signál 88%. ČT1, ČT2, ČT4 a 24, očko a další programy mi jdou. Stane se že vypadne prostě jen určitá část rpogramů, které se nemění ! tj. spektrum, discovery, cinemax, vh1, private spice. Nevíte čím to je ? Napíše mi to služba nedostupná a úroveň signálu t=měř žádná.

Díky

xampik
Registrace: 3/2010
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DIGI TV a vypadávání programů

no to je zle,ale nastava čas blokovani :laughing: :laughing: :laughing:

Dreambox DM 800 HD se...

TELEFONIST
Registrace: 5/2006

o co jde ? prostě mám signál 70% u těch co mi nejdou ... tak se ptám čím to může být, třeba u ČT24 mám 90% ...

xampik

Malo by ist o sun outage = slnecny vypadok , obajvujuci sa v mesiacoch februar/marec , september/oktober

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

jj četl jsem o tom ... ale když je večer ?

xampik

ked ti vecer vypadava signal..tak si myslim,ze je na pitchu nastavena parabola

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog

a jak ji tedy nastavit, na jaký transpondér ? aby to bylo jisté ? všichni mi píšou přenastavit parabolu, dobře udělám to ... a nevím tu frekvenci kde to děláte vy ?

xampik

Treba to nastavit podla najslabsieho TP....ale Digi nechytam,tak neviem,ktory to je...snad to tu niekto napise

Blooddog

já doufám, že to tu zde někdo napíše jaký je nejslabší TP, protože jsem už z toho na švestku, už jsem to dělal 5x ... ono to je vklidu ale musí se najít alespoň 2lidé .. a ve 12patře to není nic příjemného :bomb: :fuming:

xampik

Mám

pocit,že je to zrovna ten co ti vypadává.

hobo
Registrace: 1/2007

hobo, sorry nechápu, můžeš to rozepsat ? díky moc

xampik

sice už před pár měsíci jsem Digi smontoval, ale dle mého byl jeden z nejslabších signálů na TP kde byl EUROSPORT2.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Zkus to doladit na těch co ti to vypadává,ale taky může býti chyba v konvertoru či přijímači........chtělo by to "odborníka".........a ne ON-LINE.Pěkný digitální večer.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

jsem student, nemůžu si dovolit sem několikrát pozvat technika za 1000kč ... :bomb: byl jsem rád že jsem našetřil na tuhle hračku ... proto to zkusím vyřeši sám a při nejhorším tam někoho pozvu

xampik

Nejlíp někoho z centrály Digi :razz:

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Štoloval bych to podle ČT1: 12,687/V 27500 3/4, pak ti půjde vše.

Skylink + O2TV

kvasnak
Registrace: 3/2009

Ak si student tak ktory je najslabsi ten co vypadava alebo ten co ide?Skusil by som este pootocit lnb a kontrolovat to co vypadava a potom ostatne pre istotu... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

ok zkusím a dám vědět

xampik

To pootočení

LNB v objímce má dost velký vliv.Pokud stojíš za parabolou tak po směru hod.ruč.

hobo
Registrace: 1/2007

nuz ,pre mna vec velice znama ,nekvalitna montaz ako vzdy a mal to nahodene za pol hodinky aj z podpisom zmluvy vsak? :)) na zmluve mas udaje o technikovi tak si stazuj v centrale :O ak mas pstrosa treba to doladit daj si najslabsi transporder ,a pootoc najprv lnb ,ak nepomoze skus jemne sklon paraboly popripade doprava dolava 80 musi ist v pohode, 55cm + lnb 0,1 R^ okrem letnych burok :)) :))

WADER
Registrace: 12/2009

12607 pol V -jednoznacne najslabsi :lookaround: -

WADER
Registrace: 12/2009

díky, dneska to zkusím a dám vědět, montáž jsem provedl sám :8)

xampik

Tak tím jsi se prozradil...........

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4

Napájení knvertoru nebo vadný konvertor?

Koukal jsem se, co mají společného programy, které Ti vypadávají: jsou na různých transpondérech, ale všechny mají horizontální polarizaci. Možná je zakopaný pes v tom. Polarizace se přepíná změnou napájecího napětí konvertoru, takže chyba by mohla být buď v konvertoru nebo v přijímači. Můžeš zkusit změřit napětí, které leze z přijímače, když máš navolený některý z programů, které Ti vypadávají. Třeba je na hranici a někdy se změní tak, že přepne konvertor na nesprávnou polarizaci. Nebo může být konvertor vadný a přepíná polarizaci při jiném napětí.

IjonTichy
Registrace: 9/2009

Ještě jsem se teď díval, jaké napětí odpovídá jaké polarizaci: na vertikální polarizaci se přepíná napětím 13V a na horizontální napětím 17V. Napětí má být s tolerancí plus mínus 1V. Takže bych asi začal tím změřením napětí, které leze z přijímače. Ale chtělo by to měřit ho s připojeným konvertorem, což nejspíš nebude tak jednoduché. Ještě mě napadlo, že by problém mohl být i v kabelu nebo v konektorech, ale to se mi moc pravděpodobné nezdá.

IjonTichy
Registrace: 9/2009

Opakování je matka moudrosi

Zkus to doladit na těch co ti to vypadává,ale taky může býti chyba v konvertoru či přijímači........chtělo by to "odborníka".........a ne ON-LINE.Pěkný digitální večer.

--------------------------------------------------------------------------------

Kamil_k4
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra