Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Astra 23E - funguje jedna jediná frakvence

Známý si pořídili asi před rokem kabelovku od O2, do tý doby měli CSLik. Teď to rok nepoužívali a rozhodli se to dát na jinou televizi v pokoji. Byl jsem jim to naladit, ale chytil jsem jen progrmy z frekvence 12565/V (1-2-3.tv, BBC World News, ..., Eurosport 2, ..., Kabel Digital Info). Jediný volný je ten poslední, takže jako jediný jde.
Žádný jiný kanál nelze najít. Zkusil jsem tovární nastavení a opět jen těhle asi deset kanálů. Na ostatních frekvencích je přitom signál, okolo 70%, ale nenajde to nic. Jedná se o přijímač Opentel ODS 1600CW, parabola 60cm. Zhrozil jsem se i nad koaxiálem, který je na dvou místech spojen pomocí F-spojky, ale to snad taky nevadí, když v přijímači se signál ukazuje, ne? Nevíte, v čem je problém, že signál je všude ale naladí se programy z jedné jediné frekvence?

A ještě dotaz ke kartě CSLink. Poslední zápisy jsou na ní někdy do léta 2009, ale to by nemělo vadit a není třeba žádná aktivace, ne? Dík

tomygo
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Astra 23E - funguje jedna jediná frakvence

To může mít víc příčim, je možné a to se i stává, že se z něj některá zadání po roce tzv. odpařili - neudržel je. Co třeba takhle juknout do menu - do tabulky zadání frekvencí/polar. H/V /Sr./, zda tam jsou instalovány. Když ne, tak zadat a nascanovat.

CES
Registrace: 4/2007

Jak odpařili? Všechny frekvence tam normálně jsou. Když dám ruční ladění, najdu normálně odpovídající frakvenci - polarizaci - SR. Signál se mi ukáže, ale jakmile dám hledat, nic...
Všechny kanály jsem smazal a dal do továrního nastavení a furt stejné. Zadaám třeba parametry pro stanice, kde je ČT1, signál v pohodě, ale nic to nenajde.

Než jsem to smazal, tak tam programy byly naladěny. Třeba i ČT24, na které se při stisku tlačítka INFO ukazoval signál, ale přesto byla pouze černá obrazovka (i když je FTA). Je to nějaká záhada...

tomygo
Registrace: 1/2006

Ty programy, které jste naladil jsou s vertikální polarizací ( ty slovenské jsou s horizontální polarizací ) a jsou opravdu z pozice 23,5°E. Děláte tedy nějakou chybu při vyhledávání. těžko na dálku říct jakou. Tím signálem myslíte kvalitu nebo jen úroveň ! Kvalita signálu musí být co největší ! Nastavte to, co máte naladěno a podívejte se v menu na úrveň a hlavně na kvalitu signálu. Vewlmi opatrně dolaďte parabolu na co nejvyšší kvalitu a pak by to mělo jít !

Tondach
Registrace: 3/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra