![]() |
|
jaký satelitelit?Dobrýden,poprosil bych o radu.Měl jsem Optimum 800,bohužel mi ůumřel".Začal jsem se poohlížet po jiném,tak jsem chtěl místní znalce poprosit o radu.Mám kartu Skylink(na Optimu se věčně sekala,asi protože neměl origo Cryptoworks.Zkoušel jsem nahrát přes kabel různé "programy " a nepomohlo) uvažoval jsem o těchto Mascom MC 1321 T PVR,nebo Golden Interstar GI-S 508 Twin tuner PVR.Poprosil bych oradu,zda na nich funguje Skylink bezproblému a zda opravdu jde nahrávat jeden program a na druhý se dívat.Mám na mysly z karty Skylink.Popřípadě zda nedoporučíte jiný ve stejné cenové relaci.Předem děkuji za odpovědi. |
Macek71
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?ještě bych doplnil,že mi nejde o HD příjmač.Mám rok starou televizi,bohužel ne HD,takže by mi to bylo na nic.Televizi budu mít stejn ě pár lat. Děkuji |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Vem raději toho Goldena, v tom Mascomu ti ta karta bude na dvě věci.. :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?ajaj ,to nemá čtečku, |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?:)) I kdyby měl, tak na tom v dvb-s nechytneš ani FTAZnova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
oprava Tomik535je to dvb-t |
sorok
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 28 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Golden Interstár t/s 870. Má čtečku a dva sloty. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?tak teď ti nerozumím.Jsem laik |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?aha chápu,špatně jsem to asi přečetl |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?takže tím se problém vyřešil :) .Pokud teda někdo nemá jiný tip za stejnou cenu.Parabolu a vše ostatní mám,potřebuju jen příjmač |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Golden Interstár t/s 870,tak ten nevypadá špoatně,cena luxusní .) Hraje na tom bezproblému karta Skylink? |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?koax ty ho máš? |
Macek71
![]() |
|
Macek, ujasnisi co vlastně chceš. V otázce píšeš, že chceš jeden program nahrát a na druhé se koukat, oba z karty skylink. GI-S 508 je twin dvbs tuner, t/s 870 je combo.. :razz:??? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Macek71Twin tuner má význam pouze tehdy, pokud připojíš ten druhý tuner na další výstup z konvertoru (antény).V parabole potřebuješ minimálně TWIN konvertor(y) a třeba i druhý DiseqC přepínač, pokud používáš multifeed... Ten Mascom MC 1321 T PVR je přijímač pro POZEMNÍ = terestrální TV, proto je v názvu to T... Ten přijímač Golden Interstar GI-S 508, cena kolem 3500.-Kč je bez harddisku. Pro používání karty cryptoworks je potřeba nainstalovat upravený firmware. Jak spolehlivě to po úpravách chodí a jak to nahrává kódované kanály s jednou kartou z druhého tuneru, by ale měl napsat někdo, kdo jej má v provozu. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?ten Mascom bych neřešil ,nevšiml jsem si ,že to je DVB-t.Tady vím o čem mluvíme.Ohledně toho cryptoworrksu,jsem právě psal,že bych vědět zkušenosti lidí,jestli to opravdu funguje.S Optimem,jsem zkusil nahrát snad všechny dostupné firmwary a výsledk - když se dívám napřiklad hoďku na čt1 a pak to chci hodit na Novu,tak musím vyp a zap satelit a zase to jelo. Co se týká twin tuneru.Mám Monoblok konvertor - 2 družice 1 TV.A ted se v tom ztrácím.Když bych chtěl nahrávat čt1 a dívat se na čt2,tak potřebuju Twin konvertor? Chápu to dobře?Nebo to pojede s mojim konvertorem? Ještě jednou se omlouvám,ale jsem takový laik samouk :lookaround: |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Pokud chceš jeden program sledovat a jiný nahrávat, tak potřebuješ twin tuner. Takže zde neexistuje asi jiná volba, než GI-S 508 Twin Tuner PVR. Ale na netu se běžně píše, že asi neumí sdílet jednu kartu Skylink pro oba tunery. Takže v nejhorším případě budeš muset dokoupit ještě jednu kartu. samozřejmě na každou družici potřebuješ twin konvertor (twin monoblok). A nebo dvě paraboly s jednovývodovými konvertory (monobloky). Je tu ještě jedna možnost: koupit dva jednotunerové přijímače.Ale tu druhou kartu a twinkonvertor(y), budeš muset koupit také. a nebo koupit např. dva stejné přijímače, které umí sdílet jednu kartu (např Showbox 300), pak bys ji nemusel kupovat. Ale zase narazíš na problém, jak to ovládat - stejné DO. Jinak nahrávat jeden program a druhý sledovat jde v dosti omezené míře i na jednotunerovém přijímači. Ten tvůj příklad: Čt1 nahrávat a na Čt2 se dívat by fungoval, protože jsou na stejném transpordéru a mají stejnou polarizaci (V/H). Zmíněný Showbox to umí. Každopádně počítej s nelegálním softem. V tomto případě nepotřebuješ druhou kartu a twin konvertor (monoblok). Ale tohle moc nevyužiješ, protože např. kombinace ČT1 a Nova už nepůjde. Showboxy fungují s kartou Skylink solidně, ale mají komplikované menu. GI neznám. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Děkuji všem za odpovědi.Myslím,že asi nejednoduší bude koupit asi ten Showbox 300.Zítra sjedu do ATOSu Ostrava a uvidíme.Pokud tam bude chodit bezproblému SKYlink,tak jej asi vemu. Díky všem |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?Showboxe vezmi, je to spolehlivý SD přijímač, má i solidní podporu.V SD nic jiného nemontuji, jsou v pohodě. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?tak už ho mám,zatím to vypadá dobře. |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?to Alion.Chtěl jsem poprosit,jak to je stím nahráváním.Sosnul jsem z Ab fora firmware (nevím jestli ten správný),ale nějak mi to s tím nahráváním nefunguje.Ikdyž to je na jednom transponderu.Když zapnu nahrávání,tak už pak nejde ze sat. nic dělat.Nepřepnu jej nikam.Jinak ještě jednou jednou děkuji všem za rady,příjmač je pro moje účely perfektní. |
Macek71
![]() |
|
RE: jaký satelitelit?1) Zapni si program, který chceš sledovat2) Zmáčkni tlačítko "REC" 3) Šipkami nahoru - dolů vyber kanál, který chceš nahrávat 4) Zmáčkni červené tlačítko na DO Přepínání programů během nahrávání nefunguje. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
![]() |
|
![]() |