Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Zajimavost

Ahoj lidi,stala se mi docela zajimava vec,pouzivam parabolu MAXIMUM 85 FE Multifocus,prijimam ctyri druzice,na starem IPBOXU 250S mi vsechny druzice behaly perfektne. Ted jsem,si poridil AZBOX premium HD a svete div se,obcas mi druzice 23,5,cili tu co nejvice pouzivam nejede,pise to neni signal,kvalita a sila signalu nulova,proste jakoby tam ten konvertor nebyl vubec,pak se to zase treba behem dne rozjede. Zacinam si uz myslet,ze zalezi na slunicku,protoze vetsinou kdyz je jako dneska,tak to nejde(ted to taky nejde)....jinak ostatni druzice jedou v poradku,podotykam,ze zadny vichr tady nebyl a parabola se taky nehla...Muze to byt AZBOXEM? nebo se mi vazne neco stalo s konvertorem? Bohuzel stary IPBOX uz nemam,takze nemuzu vyzkouset jiny stroj

gigi1982
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zajimavost

nemáš asi dobře nastavenou parabolu azbox nemá tak citlivý tuner jako ipbox

adam 2
Registrace: 4/2006

Pockej a to mi chces rici,ze vcera kdyz jsem na to koukal a mel jsem skoro 95 procent,tak staci aby se udelalo hezky a azbox se nechyta?...

gigi1982

A máš to opravdu ve spodním konektoru? Horní je loop.

visper
Registrace: 5/2008

To se někdy stává kolem jarní(právě nyní) a podzimní rovnodennosti, kdy se slunce dostane na stejnou výškovou úroveň jako satelit a sluneční záření se soustřeďuje přímo na přijímací hlavici, kterou může buď přehřát nebo určitá vlnová délka slunečního záření může zahltít přijímací hlavici. Proto jsou paraboly většinou matové a s hrubým povrchem, aby se vliv tepelného záření rozptýlil. Může pomoci jemné přestavení paraboly

gray
Registrace: 12/2009

Môže to robiť aj DiSEqC prepínač.Pokial máš možnosť skús od iného výrobcu. Alebo poprehadzuj vstupi na prepínači, samozrejme potom aj na prímači.

dobi
Registrace: 3/2007

Visper: Ano mam to ve spravnem konektoru,to by mi snad nesly ani ostatni druzice,nemyslis? :-)
Gray: Neco jsem o tom slysel
Dobi: Taky me to napadlo,ze zprehazim vstupy,ale myslim si ze to bude spise tim sluncem,ponevadz kdyz je zatazeno,tma,tak to slapalo dobre,myslim ten prepinac

gigi1982

Slnko to nebude, uz je po moznom jave.

koscak
Registrace: 7/2006

koscak: proc myslis ze to nebude slunkem?

gigi1982

@gigi1982

Skus si to nechat prepocitat
http://www.satellite-calculations.com/SUNcalc/SUNcalc.htm

koscak
Registrace: 7/2006

koscak: diky ti za radu,ale asi si prehledl,ze mam Multifocus,cili tyhle hodnoty mi jsou k nicemu

gigi1982

pokud nemas moznost vyzkouset jiny stb, tak prehod lnb, ktery vis, ze urco jde, tak vyloucis lnb, jinak by mohl bych zachrchel v nastaveni diseq .. mas vse oka? zkusit potom jiny firware, jaky mas? ze zacatku byl s nastavenim diseq problem ...

azboxak
Registrace: 9/2007

azboxak: je fakt,ze vcera jsem tam daval ten nejnovejsi,ale vcera vecer slo vse ok...takze na fw bych to nesvadel

gigi1982

to koscak: maximum tohoto jevu může být teprve kolem 21-22.3. Tehdy je oběžná dráha slunce totožná s oběžnou dráhou stacionárních satelitů a jak se slunce pohybuje po ekliptice dochází postupně k "zatmění" slunce jednotlivými satelity na této ekliptice, prostě přijímací hlavice, satelit a slunce se dostanou do jedné přímky a problém je na světě

gray

teoreticky (pokud se jedná o problém se sluncem)by mohla pomoci jemná změna elevačního úhlu, ale raději bych s tím nic nedělal a počkal až se zatáhne nebo až to přejde samo

gray

gray: takze mam pockat do 22.3. nebo se ten problem da vyresit?:-) mozna jsem zapomnel rici jak tam mam usporadane konvertory...naprimo mi jde 13E...19,2 a 23,5 mam doprava z pohledu za parabalou...a intelsat hodne vlevo(i tato problemova druzice mi slape),ale 23,5 kdyz sviti slunce,tak ne :-) zkusim mirne pohnout s tim konvertorem

gigi1982

gigi1982

napis jakej mas fw ;)

btw, azbox nema citlivej tuner? .. no jako dobrej for :)))

at se dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

azbox-0.9.4625----ale delaly mi to i predchozi firmwary

gigi1982

chlapi joscer vam poradi!to je takovej chytrak! :laughing: :laughing:

ondra700
Registrace: 1/2009

to gfigi:zkus sáhnout na konvertor, jestli není moc zahřátý

gray

to nemuzu...nemam ted k nemu pristup :-) ...no musim ted do prace...ale o vikendu se na to kouknu

gigi1982

držím palce, dej vědět

gray

jestli to není nějakej blbej spoj, něco co reaguje na změnu teploty. třeba i koaxiál by se dal vyměnit za lepší. určitě. ten azbox (podle toho co se píše na fórech) má tuner kvalitní.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Jak píše dobi. Tohle mi dělala na EMP 168 pozice 1°W. Prohodil jsem s vedlejší jinou a jede to.

smscz
Registrace: 7/2008

mě zase DiseqC značky Schwaiger do kterýho napršelo, protože byl v paneláku pod radiátorem. a ještě k tomu nejhorší kabel jakej existuje (nějaká ta CB 100 nebo Ben Electronics)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Gray, nemáš pravdu

to Gray: podle Sun Outage Calculator období t.zv. oslunění antény skončilo pro 23,5° E a střední Čechy už 6. března. Mýlíš se, zdánlivá "oběžná" dráha slunce je zdánlivě totožná s oběžnou dráhou stacionárních satelitů toho 21. března, ale to platí pouze pro rovník !

Tondach
Registrace: 3/2004
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra