Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Zamyšlení k UPC

Nějak nemůžu pochopit počty zákazníků, které uvádí UPC u služby UPC Direct. Před několika lety jsme někde četl, že mají 110 tisíc abonentů. A nedávno zde byl článek kde se uvádělo 106 tisíc. Je to tak nebo se pletu?

Podle mně to není možné, že by jim ubylo jen 4000 ??? Vždyť je taková konkurence o tolik levnější. Už jen ty paraboly na domech, UPC aby pohledal.

Nedávno jsem se měl možnost setkat s arogantním a z obchodní stránky neuvěřitelným jednání UPC. Moje máma měla UPC 6 let(!). Po různých slevách a dohadech měla rodinu za 399 + HBOčka s nějakou slevou za 200.
Ze dne na den, bez jakéhokoliv upozornění jí to zvedli o 150%.
Základní slušnost bych viděl v tom, že by za ty prachy to mohli dát třeba vědět, např. mail nic nestojí. Leasingovka mi poslala kvůli navýšení splátek (kvůli vyššímu DPH) asi o 190 Kč doporučený dopis. Jediné procento jim stálo za doporučenou obálku... a UPC? Hanba mluvit.
Chtěl jsem se tedy zeptat na zákaznické lince na základě čeho účtují o tolik více. Třeba ceník, nebo klauzule ve smlouvě. Slečna "always happy" moderátorka mi sdělila, že ona rozhodně obchodní podmínky nezná a je jí to úplně jedno. To byla přesná citace.
No aspoň na výpověď reagovali velice rychle a vypověděli to během tří týdnů.

lynxx
Registrace: 7/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zamyšlení k UPC

výpověď během tří týdnu?spíš během tří měsícu ne? :)))

adam 2
Registrace: 4/2006

Né, fakt. 3.3 jsme jim to napsal na stránkách jak mají ty formuláře a včera přišel dopis, že to ukončují k poslednímu březnu. Čestný pionýrský.

lynxx

ale věřim už pár let nejsem abonentem ale tenkrát jsem asi po dvou letech čekal na vypovězení smlouvy ty tři měsíce.

adam 2
Registrace: 4/2006

No mně to taky překvapilo, ve smlouvě mají do konce měsíce+měsíc navíc. Tak asi aby mě netrefil šlak tak mi udělali radost.

lynxx

lynxx

a) prvni cast vasiho prispevku cista provokace
b) no hodne bych se divil ze by si operator dovolil takovyhle jednani (jenom zeby bylo arogantni jednani i z vasi strany, no i tak bych rekl ze na 99procent by si to nedovolil... kazdy ma sve nadrizene)
c) skoda ze clovek nema k mami smlouvu kterou jste mneli ze spolecnosti UPC, protoze pokud na nakou dobu byla dojednana "zleva" z poskytovanych sluzeb, tak po uplynuti tydle doby, zmluvna strana nema povinnost upozornit na zvyseny poplatek protoze zmluvni podminky jasne stanovuji kdy nabiha "radnej" poplatek ...
d) s tou leasingofkou pletete hrusky z jablickami...

at se dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Mně se stalo něco podobného.Moje matka,které je 89 let si platila základní nabídku UPC.Po spuštění pozemního vysílání DVBT nemělo smysl dál platit UPC.Zaslal jsem jejím jménem výpovědˇ, s tím,že není ze zdravotních důvodů schopna televizi sledovat.
Odpovědˇ:Budˇmusím mít notářsky ověřenou plnou moc nebo lékařský posudek o jejím zdravotním stavu.

Mydata
Registrace: 1/2007

to alfasex

a) jjj to byla provokace zcela záměrná :) To ale nemění nic na tom, že by mně zajímal skutečný stav
b) takhle to fakt bylo, slečna jasně řekla že se obchodní podmínky nezná a když jsem se jí ptal jak je toto možné, odpověděla, že je jí je to jedno. nebyl jsem arogantni, nybrz vecny a asi trochu nas.raty.
c) já bych chápal, kdyby to měli podložené nějakým dodatkem, ale jednalo se o telefonicky dohodnuté ceny, žádný dodatek k tomu neposílali. To by mohlo zajímat i finanční úřad, každá cena musí vycházet z nějakého ceníku, oboustranné dohody, objednávky, smlouvy apod. Podle mně tohle nemají nikde podložené.
d) jablíčka s hruškama? Jen jsem asi z jiné planety. Pokud jsem někde vážený zákazník (jak uvádějí v každé tiskovině) tak bych očekával základní úctu od dodavatele. Základní, byť i nepsaná, věc mi přijde informace o ceně. Pokud tedy dochází k zásadnímu navýšení ceny ať už pro cokoliv, očekávám, že mi to dodavatel sdělí. Jako příklad jsem uváděl leasingovku. Mají to ve smlouvě, že se bude účtovat více a stejně mají tolik slušnosti mi to dát vědět. Nebo T-mobile, skončilo mi nějaké zvýhodnění a taky mi volali, jestli to chci prodloužit.

lynxx

to Mydata

Mno.... je pravda, že smlouvu uzavírala maminka, výpověď musí tedy vycházet z její vůle ať už přímo nebo v zastoupení a tohle zastoupení je třeba mít potvrzené, to jistě není jen u UPC.

lynxx

lynxxx

b) mno jak jsem napsal kazdy ma sve nadrizene, tudiz treba napsat stiznost primo do UPC
c) "ale jednalo se o telefonicky dohodnuté ceny, žádný dodatek k tomu neposílali." ... nerikate na jak dlouhou dobe jste mnel tenhle "kontrakt" dojednanej...
jinak bych to asi napsal takhle, vse vychadzelo z puvodni smlouvy, a tudiz, je tam odstavec a tedka fakt parafrazuji, ze pokud nedate vypoved, tak "cvakate" podla aktualniho cennika... vy ste mnel telefonicky dojednanou lepsi cenu, a po vyprsani dany lhuty /resp pred vyprsanim/ jste nepodal vypoved a tudiz se vam zacalo fakturovat podle aktualniho cennika v souladu ze smluvou kterou jste podepsal (vim ze se vam mohla stat i jina varianta, vzdyt kdyz tak odepisete)

at se dari, ahoj ;)

btw nee ze na mne nekdo tedka vyjede, nedelam ani jsem nedelal pro UPC...

a k tomu vyse uvedenemu, lynxxx to napsal docela jasne, kdyz tak muzu napsat proc se postupovalo jak se postupovalo, ale je 1:39am... kazdopadne nejde o zakernost ze strany UPC

alfasex

Kazdy slusny operator by mal zakaznika upozornit na koncenie benefitu a nasledne zvysenie ceny. Nie kazdy ma vylepenu zmluvu dva roky na stene a sleduje ukoncenie.
Napr. od Orange mi prisla upozornujuca SMS, ze pokial nebude zmluva predlzena, dojde k strate vyhod. Z T-Comu mi v obdobnom pripade volal obchodnik a upozornil na ukoncenie zmluvy, vraj maju oslovit zakaznika tri mesiace pred koncom viazanosti.
U UPC ma vsak taketo konanie vobec neprekvapuje, radsej zoberu zvysenu ciastku po tri mesiace s naslednou stratou zakaznika, nez aby mu poslali jeden list, ci zatelefonovali.
Toto zodpoveda ich "povesti" medzi ludmi. Rv

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Jo takhle to přesně je..... myslím tím tu pověst mezi lidmi. Ať teď přijdou s čímkoliv novým, ať nabídnou cokoliv tak už budou automaticky "jo to je to drahý".

V žádném případě za ně nelobuji, chraň bůh, já jsem už dlouho fanda Skylinku ...... i když je pravda, že mi kdysi předchůdce UPC dal dobře vydělat, ještě když to byl Karneval.....

Ale s tímhle už dlouho žádnej marketing nehne. Byť jsem osobně zvědav, s čím přijdou z té "Thor pozice". Kdyby se objevila zajímavá HD nabídka.....

lynxx

Ještě to alfasex... víš máš v mnohém pravdu, i telefonický kontrakt může být závazný, rozumím cos myslel. Prostě dočasná sleva skončila a nastali standart podmínky tak co se divím.....
.... ale slušná společnost, když s Tebou něco po tefonu dojedná, tak to potom pošle na papíře, nebo aspoň mailem, když už za těch 10 Kč nestojím. Já si to v žádném případě rok zpátky nepamutuju co mi přesně naslibovali.... to asi nikdo.... oni to mají někde nahrané a já vím kulový. To je dost nerovná pozice....

Ještě mě napadá jedna věc: toto co se stalo mně se stalo spoustě dalších lidí z řad našich zákazníků. Od zástupce UPC Direct vím, že je to něco jako "větší čistka". Jestli se třeba nechystají z nové pozice udělat jinou nabídku.... to je ovšem jen můj dojem.

lynxx

LucaBrazza: ziaden pravny predpis neuklada tuto povinnost, ano mozme sa bavit o etickej rovine... ale ako povinnost to nikto nema ... zmluvu podpisujes pri plnom vedomi, a ani jedna zo spolocnosti nepouziva UNI zmluvy, cize treba si zmluvne podmienky dokladne prestudovat /ani ja to osobne nerobim/ a netreba cakat na SMS ... v pravnej rovine je to OK

lynxx: muzu s vami souhlasit, jenomze sam ste taky potvrdil ze ta ustni dohoda je OK, druha vec je ze po x-mesicich si clovek nepamatuje zcela nic /a ja nejsu vynimka/ ... je to v rovine etiky, no na druhou stranu, se vam nemuze stat ze si poctive platite a prask jednoho dne jste vypnuty (viz konkurence na jine pozici kde slnko zapada, pokud nejde o nakej technickej problem/
jinak urcite je todle na zvazeni, tadle kritika kolem telef ustnich dohod, protoze pak prijde nezrovnalostem a nedela to dobre jmeno i kdyz po pravni strance je to OK...

at se dari, ahoj ;)

ps: no mne cca 3-4mesice zpatky nabydli HBO balik (kterej vsak mam od jinud, nabidka znela na 1rok) ... hold nekdy prava ruka nevi co dela leva a vznikaji nedorozumeni

alfasex

ja si tiez myslim ze maju =zakaznika= na haku

moj "pribeh": asi pred 6 rokmi som si kupil sat prijimac s 2x CI slotmi a CW modulmi s tym ze SlovakLink karta este v tom obdobi a UPC-Direct s tym ze ta -tak ze svoj prijimac- sa dala len tak ze zaplatis 1 cely rok dopredu (asi 8-9000SKK v roky 2004). Po asi teda roku (mozno dva) to uz si nespominam sa mi oproti nejakym tym 3 stovkam zvysila faktura nieco pod 600SKK. Oni ze konec akcie a pod. a ja ze to moc nebudem chciet a kompromis. Kompromis bol v aktivacii Plus balika, chceli sme Viasat a AXN. No platili sme asi 50SKK pod 500 dalsie 2 roky. Potom sa nam pokazil nas satelit a ja reku vsak nech poslu tak ako ostatny maju... ze mozem platit nejakych 100SKK teraz 3-4 jurace za pristroj ak nadalej Plus balik...
Uz ma to hnevalo ze furt sa to od tych cca 20 juracov mesacne nehne ked prislo MagioSat a pod. Teraz za tyzden za dva mi konci opat 2 rocna viazanost. Od asi januara som sa snazil s nimi nejak dohodnut - keby mi daju PVR-/-HD prijimac, ja by som vam fakt platil tych 20juro s tym obsahom co maju (v januari som este nevedel o zmene satelitu (poznamenavam ze parabolu si tiez ja montovat -je moj)). Neda sa! Fakt som pohrozil (slusne!) ze bud nebo koniec. A tiez mi pipina povedala no ze dobre. A to uz aj som tlacil ze nech ma prepne na back-office a ze ja chcem hovorit aj s niekim inym. Ze nech napisem e-mail. Napisal som. Gramofon prehral rovnaku platnu aka odposali vycuc z ponuk co za kolko = Plus a PVR prijimac jedine ze ak obnovim viazanost na karte tak nie 20 ale 11 tusim...
Zaver: V januari som dal vypoved, za tyzden-dva posielam kartu; amen!
K
PS: aj tak ma to ale kaka - MagioSat ma tiez velmi zklamal!

krikri
Registrace: 3/2010

ad ja si tiez myslim ze maju =zakaznika= na haku

par chyb som si nasiel (sorry):
-ne 8-9 tisic ale 3-4 (neviem kolko 3xx SKK krat 12 mesicu) (plus prijimac nebo tie moduly bolo dokopy tych 8-9)
-pipina dobre ze konec
-a teraz 11 + 3-4 prijimac + 2-3 Plus - myslim ze cca 17 juro
oproti 22 co mam
K

krikri
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra