Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat HD-8SX - jaky ext. HDD k nemu?

Zdravim, obracim se pro jistotu s nasledujicim dotazem. Chtel bych dokopit externi HDD, ale zarazi me fakt, ze mnou vybrany disk je funkcni pod systemem NTFS - jak uvadi vyrobce. Jde mi tedy jen o to, jestli tento disk si receiver sam naformatuje dle sveho, aby vse fungovalo OK. Nerad bych koupil zbatecne disk. Pro info zasilam odkaz na disk: http://www.alza.cz/western-digital-my-book-essential-3-0-1000gb-d138308.htm Predem dekuji za radu.

nessi
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat HD-8SX - jaky ext. HDD k nemu?

receiver si disk sám naformátuje podle svého,já používám Technisat HD-8SX s boxem LC-Power EH-35BE3 + 1TB HDD Samsung a vše funguje bez problému,myslím že i s tím westernem by neměl být problém.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4507H09609NPL9
+
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4507H1TZ1YTFQ2

rojroj
Registrace: 10/2009

k tématu ex HDD

Já mám osobní zkušenost s ex HDD (bez napájení) tedy napájení přes USB a sice na TOPFIELD 7700HSCI. STrašně hodně lidem, včetně mě, dělaly různé HDD problémy s najetím po zapnutí přijimače. Narazil jsem na tolik stejných problému s různými HDD, dokonce i když měli své napájení, pokaždé chyba verifikace dat. Spousta jich radila např to, že se má na disk uložit stará mp3 a starý textový soubor a nechat je tam, pak že to nedělá, někteří psali zase že to nepomáhá, nevím, já koupil VERBATIM 320GB s 8MB CACHE !!! Snad to bylo tím, protože jsem měl půjčený ex disk od WD (taky320GB) ale ten měl 2MB chache! Proto možná nestíhal naběhnout, moje doměnka. Měl jsem jej půjčený od kolegy z práce tři dny a dělal mi ty stejné problémy s naběhnutím skoro po každé, za ty tři dny asi dvacetkrát !!! Teď mám ten VERBATIM s 8MB CACHE asi 14 dnů a zatím ani jedna chyba verifikace dat, nahrává jak šílený, cca 15x za den, už se mi doma smějou jaké že to prkotiny nahrávám, ať už ráno nebo v noci, jenže já už kvůli těm testům, prostě si nedám pokoj.
Taky mě úplně fascinuje ten rozdíl od nahrávky na VCR! Ať už to samotné pohodlí tak v prvé řadě ta kvalita, prostě žádná kopie na VHS, včera jsem uložil Kriminálku Anděl a pak později jsme se na to dívali, nádhera, prostě nepoznáš rozdíl, ani v obraze ani ve zvuku, mimochodem ten se jim taky dost povedl. Mám propojený digitálně(jak jinak) z AVR od NAD a lahoda pro uši poslouchat, hlavně hudba mezi textem je u anděla skvělá R^ prostě ty zvuky obecně, nádhera. Zpět k dotazu, hlavně jdi po 8MB cache, tím nic nepokazíš a někteří výrobci údaj o cache neuvádí, tak na ty bacha. Doporučuji prodejce Alfacomp R^

rusakov
Registrace: 1/2009

S tím WD s externím napájením neuděláš chybu. Mám ho k Technisat HD8-S, ale ve velikosti 640 GB, připojený asi půl roku a naprostá spokojenost

xroman
Registrace: 7/2006

Technisat hd8s

Mám tam taky extWD500G chci se zeptat jakou máte zkušenost u tohoto přij. s tímto diskem?Nahr /přehr. ok ale občas v klidu se točí 5min. a vypne jindy točí 20/30min. než vypne.FW přijím.je poslední verze. Předem díky za odpověd.

MONY
Registrace: 9/2007

Mám Technisat HD8-S s ext. diskem WD 640 GB.
1) Při vypnutí, pokud jsem před tím nepřehrával z HD disku záznam, zhasne "kontrolka" a za cca 5 sec. se začne disk točit. Abych ho vypnul, tak musím jednou stisknout vypínač aby se HD znova zapnul (rozsvítila se kontrolka) a pak ještě jednou stisknou tlačítko, aby se vypnul.
2) Pokud jsem ale na přehrával záznam, tak se po vypnutí Technisatu HD8-S vypne regulerně i HD.
Závěr: Myslím si, že pokud je HD disk v nečinnosti - uspaný, tak se po vypnutí sat. přijímače regulerně nevypne. Pokud je ale před vypnutím sat. přijímače HD v činnosti, tak je vše v pořádku.
Budu rád, když někdo napíše také své poznatky.

xroman
Registrace: 7/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra