![]() |
|
problém 66 kanál v DVB-TZdravím pánové, mám problém a nevím si rady, a potřeboval bych poradit jestli někdo bude vědět jak. Mám doma zapojen Multipřepínač Technisat Gigaswitch 9/8 a do něj také DVB-T anténu, a mám takový problém že na jedné větvi když připojím sat. přijímač tak nejde 66 kanál v DVB-T, pokud je sat. odpojen od zásuvky tak 66 kanál jede bez sebemenšího problému. Na ostatních větvích jede vše bez problému pouze na té jedné. Zkoušel jsem snad už všechno co mě napadlo od výměny F konektorů až po výměnu celé zásuvky, za každou radu budu rád. Díky. |
buggisek
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-T1.proměřit signál na vstupu terrestické antény, zda-li je ve výrobcem definovaném rozmezí2.proměřit signál na výstupech a porovnat mezi sebou, může být že jeden z výstupů je slabší je-li tomu tak a pokud je přepínač v záruce reklamoval bych ho zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-Tnemaš vyrovnanu uroven signalu na vstupe do toho prepinača skusil by som dat na vstup satelitu utlm najlepšie ladiacu a vyrovnať |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 780 |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-TV záruce už není, tak my asi nezbyde nic asi nic jiného a půjdu koupit novej. Jinak ti děkuju za radu, to že by mohl být přepínač v háji mě vůbec nenapadlo. |
buggisek
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-TPro jopo166: Jsem v tom tak trošku laik ne až tak moc ale trochu jo, můžeš my to víc popsat, jak to myslíš? |
buggisek
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-Tmyslí to tak, že na vstupu do switche by měla být síla signálu u SAT i TV cca 70dBuV. Tedy máš-li měřák změřit, naměříš-li více jak těch 70, nasadit útlum člen laditelný z důvodu, že si nastavíš jak potřebuješ.Může taky bejt že má jopo166 pravdu...fakt by to chtělo poměřit zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-Tdobrá, někoho si na to budu muset sehnat, měřák nemám, jinak vám děkuju za rady. |
buggisek
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-TJo a ještě se zeptám, to takhle může zlobit jenom na jednom výstupu, jestli to tak to je teda fakt mazec. |
buggisek
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-TPokud si pamatuji tak gigaswitch jde v ter. větvi zapojit buď jako pasivní, nebo jako aktivní. Také má /alespoň model 9/20 /na vybraných výstupech deklarovanou vyšší úroveň signálu. Myslím proto, že problém bude v úrovních signálu a s měřákem to pujde nastavit. Také předpokládám, že K66 nebude definitivní a časem se to přesune někam níž. |
petr71
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
To je jednoduché!Do horního konce pátého televizního pásma proniká zrcadlový kmitočet z LNB, neboť ve slučovači toho switche nelze nastavit strmější propust. Řešení tohoto problému je celkem snadné. Signál z antény DVB-T by měl být nejméně stejně silný jako signál DVB-S. Pokud ani to nepomůže, pak většinou zabere vložit horní propust do přívodů od LNB. V tomto případě je ale nutné zjistit který přívod od LNB je původcem rušení.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-TTen 66k.je co za multiplex?Snad Slovak DVB-T pakety. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
![]() |
|
RE: problém 66 kanál v DVB-Tnene, ale multiplex 2, v karlovarském kraji. |
buggisek
![]() |
|
![]() |