Quantcast

Diskuse

Uzamknuté diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Arova 200

Jak se osvědčuje Ferguson Ariva 200, jak rozumná je jeho koupě? Zatím mám klasický VCR Panasonic, kde neuplatním HD příjem?
Děkuji za Vaše odpovědi.

navrazde
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56
Odpověď v diskusním vlákně

navrazde

Nedoporučuju Arivu kupovat!! Je to šrot,který se často kazí-odchází tuner a nejde nic naladit. Mám s ním velmi špatnou zkušenost! Dnes je o něm recenze,ale není povolená diskuze. Určitě proto,že by to většina lidí kritizovala. Až se tu objeví kuba,ten na Arivu nedá dopustit. Bude vám ji doporučovat ke koupi. On ji prodává a jde mu pouze o kšeft!!

dechovkar
Registrace: 5/2006

RE: Ferguson Arova 200

Má svoje chybičky, ale vždyť je skoro zadarmo. Správně sis vybral 200, hlavně kvůli slotu a DO, stovka je už fakt pro bezdomovce..

Chybičkama myslím hlavně ovládání hlasitosti, to je pro mne zatím téměř nepoužitelné, či nemožnost přepínat programy křížovým ovladačem(bez vyvolání seznamu). Ale to je pouze o sw.

Ano na VCR satelitní příjem neuplatníš. :)))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

kupil som ju 11/2009 a zatial bez problemov aj ked ich po precitani niektorych tunajsich prispevkov ocakavam kazdu sekundu :)))

PEPE8989
Registrace: 12/2007

@PEPE8989

To musí být stres, co? :laughing:

Tomik535

zdravím, já si nemůžu stěžovat, mám ale hodně dobrého známého obchodníka v Polsku (18km), kde pravidelně kupuju elektroniku, servis i podpora o.k. podle ohlasů je zřejmé, že jako novější výrobek má nějaké mouchy a není pro každ.ého. Záleží kam se zařadíš

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Dechovkáře neposlouchej, rozbil si ji sám, což tady několikrát přiznal. Přepínání pomocí křížového ovladače funguje asi v posledních 2-3 fw. V posledním fw je již opravena lišta info, funguje údajně již i sdílení z více IP adres, i když to se dá lehce obejít použitím Oscam serveru. První přijímače z loňského roku měly problém s tunerem, nyní již údajně v pořádku. Poměr cena/výkon nejlepší na trhu v této třídě.

polulin

@polulin

Musím zkusit novější soft, v zásadě je neměním zbytečně, ale to přepínání křížem by bylo příjemné. Každopádně oceňuji nezaujatost v dnešní recenzi, akorát bych si dovolil nesouhlasit s hodnocením DO. Tedy aspoň toho u Arivy 200. Já na něm neshledávám žádnou chybu, působí celkem luxusním dojmem a navíc je to subjektivní záležitost. Se stovkou souhlasím, je naprd.

Tomik535

polulin

Tuner se pokazil sám!! Dvakrát po sobě! Teprve pak jsem ho rozbil a vyhodil do popelnice. Proto všechny varuju před nákupem tohoto šrotu! Od prodejce tohoto krámu mně přišel dotazník ohledně spokojenosti s přijímačem. Tak jsem tam napsal stejnou kritiku tohoto přijímače jakou uvádím zde.

dechovkar

re:

To,že jí začalo dělat i Omko je jistě znamení,že to zase takový propadák nebude.Na funkčnost přístroje si stěžovat nemohu,bez úprav a laborací s emu softy bere naše karty.Přístroj,který i s kartou seženeš do bura si nezaslouží zbytečnou kritiku a předsudky.Mě na ní vadí jen USB port na čelním panelu,vzadu by to bylo lepší.Životnost a poruchovost se projeví až s časem,ale je jisté,že čeho je mezi lidma hodně (a to Ariva jistě bude),tolik se toho úměrně vyskytuje v servisu.Že jí nemám třeba já doma jako svůj hlavní přístroj je věc druhá.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Dechovkar

Varovat by se mělo akorát tak před tebou, když ani neumíš vyreklamovat pokazený přístroj.

polulin

re:Ariva 200

Taky se přidám kousky co jsem kupoval v 11.2009(cca 20ks) jedou do teď. 12.2009 s 22 se 7 vrátilo (špatný tuner a zdroj) 01.2010 prodáno 9 kusů ani jeden zatím neumřel. 02.2010 Prodáno 17 kusů a dva se už vrátily. Obrázek si udělej sám

Jako není to špatnej stroj jen to chce mít štěstí

bryketa
Registrace: 11/2009

lubbik

To že jí "dělá" prodává OMKO vůbec nic neznamená prostě jen reaguje na poptávku trhu pač je o tento stroj zájem pač si díky internetu a ceně udělal dobrou reklamu. Ale všichni kdo chtějí sledovat sat bez problému tak ať raději šáhnou po lepším stroji.

bryketa
Registrace: 11/2009

bryketa

:))) :))) :))) každej až si koupí podle svého gusta,ale jako hlavní přijímač do obýváku tak to děkuji nechci...do pokoje nebo ložnice plně stačí

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Ariva 200

Taky pridam prispevek.. Take vlastnim tento pristroj a jsem rad,ze ho vlastnim. Obraz sd super,hd super. Kdyz se neco stane dva roky zaruka. Za ty prachy dobry.

Romandurk
Registrace: 2/2010

e:Ariva 200

Zdravim ja mam Ariva 100hd a som s nim spokojny,ja odporucam citacka ok Skylink,Conax TNK emu bezproblemove! R^ R^

Ariva 202e

Frankovic

výborná emu podpora, ovšem hardwarově a cenově je to na úrovni sortimentu vietnamských trhovců. takže u nás zaručenej hit

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Pozri ab fórum a posúď....

http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=24897
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=24341
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=23772
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=22025
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=128&t=23320

pár príkladov....a rozhodni sa sám

Milan C
Registrace: 4/2006

V recenzi o Arivě je malá chybička - u firmware V1.04B7* lze normálně prohlédnout i zápisy na kartách Skylink, právě včera jsem se díval na ty nové zápisy od Skylinku týkající se 1.4.2010...
Mně jede Ariva 200 HD od listopadu bez závad, i když jsem s ní mohutně experimentoval a přivedl ji aspoň desetkrát k neustálému restartu ve smyčce...
Soused měl u své Arivy poruchu tuneru, při reklamaci obdržel jinou a dvě další si přikoupil, sdílí u nich jednu kartu přes server z jiného přijímače a má tak za pár korun vybaven HD stroji celý dům...no nekupte to ! ;)
Mohu Arivu každému doporučit jako levný druhý přijímač. Jako hlavní mohu dooručit nějaký dvoutunerový, buď TF 7710 HDPVR, nebo Vantage HD 8000S. Ty mám vyzkoušené, jsou O.K.
Ostatní je na vás...

47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E

Děda Petr

hm...tak se nám opět "odborná" veřejnost projevuje...
pár faktů:
byl jsem první který měl možnost arivu 200 vyzkoušet a intuice nezklamala, dodnes jeden z nejlepších strojů při poměru cena/výkon,
ferguson 100 HD je též dobrá volba, protože uvědomte si, co mají lidé doma za stroje?
SD přijímač s conaxovou či crypto čtečkou a to je vše a když hledí na cenu, což dělají téměř všichni, tak jim je nějaký CI slot opravdu k ničemu (stejně si 2 karty nekoupí) nebo mohou sdílet mezi přístroji
jak si každý arivu udělá, takovou ji má, je pravdou, že jsem nezkoušel poslední firmware, nemám ji už k dispozici (právě testuji Koala HD-Octagon HD linux) a jsem velmi mile překvapen-prostě nastala doba, kdy si ovládání stroje bez linuxu nedovedu představit,
Ale
proto vyšla zmiňovaná a dle mého soudu velmi dobře napsaná recenze na tento obyčejný "spotřebák", který jistě poslouží k radosti nejednomu uživateli.
Poznámka:
Nejsem prodejcem SAT techniky

Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.

Babui
Registrace: 1/2006

To je potupa Omka, to bych od nich nečekal .

CES
Registrace: 4/2007

Frankovic

Takže ty jsi "spokojný" s tím že musíš u 100vky přestrkávat karty sky-link tnk ??Stovku nebrat když už tak Aryva 200.

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

RE: Ferguson Ariva 200

Mam ju cca 6 mesiacov bez najmenšieho problemu, čo nemôžem povedať o Vantage HD 1100

Vantage HD 1100,Fergusson Ariva 200 HD, Openbox 820, Lnb quard + monoblok, Spaun SUR 211 F

Kluwi

Co je potupa Omka?
Že prodává lowendy, to bude muset dělat každý velkoobchodní prodejce, pokud nebude chtít přijít na buben.

Když to tak pročítam, jsem strašně rád, že se nemusim tímto oborem primárně živit. Budu si dál montovat ty svoje předražené a poruchové Vantage a budu mít absolutní klid pořád dál.
Docela bych tu Arivu někdy vzal na zkoušku, ale přiznám se na rovinu, že jsem v tomto posera.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Kluwi

Vantage HD 1100 sa nedá ani pokaziť a nie to mať problém... :) len užívateľom.

Milan C
Registrace: 4/2006

Co všichni máte s tou Arivou 200?Dobrý a levný je např. Mascom HDCI 2000.Má už v sobě modul Cryptoworks.Na Emu sice není,ale kdo s obyčejných zákazníků láme kódy na orbitu?Skoro nikdo a navíc za pár měsíců máte po p.či. s EMU.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra