Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

TechnisatS2 vs.Vantage VT1, Topfield 2411 a MC5300

Subjekttest HD přijímačů: Technisat DigiCorder HDS2 (referenční) versus Vantage VT-1, Topfield SRP 2411 a Mascom MC 5300.

V posledním čísle časopisu Stereo&Video mě opět dojala recenze pěti dvoutunerových HD přijímačů, kde se hodnotí vše možné a vítězi je na závěr slavnostně vztyčena pracka vše bez sebemenší poznámky o kvalitě obrazu a zvuku. Testy, kdy se povětšinou jenom mlátí sláma složená z výčtu funkcí a vzhledu, s max. jen stručným závěrečným vágním prohlášením "obraz byl opět výborný" apod. jsou u nás v drtivé většině zcela běžné, ale alespoň tam bývá, na rozdíl od S&V alespoň zmínka o tak "podružné věci", jakou je kvalita obrazu. Pokud by někdo namítl, že kvalita je primárně určena jenom vysíláním a HD škatule hrají "stejně všechny stejně" říkám ano-pokud je proženu přes kuchyňské 21" CRT nebo 32" LCD cenový trhák z hypermarketu. Některé refundované zahr. testy se věnují obrazovým kvalitám přijímačů mnohem důkladněji, výjimkou njsou ani bodové hodnocení kvalit videa+audia přes všechna výst. rozhraní i s pomocí různých měř. zařízení. Pro mne byla vždy prioritní kvalita obrazu a zvuku a v tom jsem doposud vždy vycházel ze "své reference", kterou pro mne představoval Technisat DigiCorder HDS2, soudruzi z NDR mě ale už dlouho s...u svým zabedněným konzervatismem v řešeníDiSEqC (kdyby alespoň umožnili sw. v menu odstranit tu nesmyslnouprodlevu s hláškou u 1.2, když už tak striktně stále odmítají instal. 1.1). Proto jsem se snažil najít přijímač alespoň stejných obrazových kvalit ale problém byl v té železné návykové košili HDS2, ze pár levných HD šuntů bylo zatraceno většinou už po pár minutách, naposledy hrůza zvaná Optibox(či Octagon, nevím už ani přesně), každopádně své tvrzení opírám o zhruba dvouleté takřkadenní sledování HDS2 s 50"plazmou, výsledný charakter obrazu se pak totiž natolik vtiskne do paměti, že jakákoliv větší vizuální změna je ihned patrná.
Měl jsem dále poslední dobou možnost porovnat několik kvalitních nových HD přijímačů a zde je na ně můj možná laický, ale zato snad jinými vlivy nezkreslený subjektivní názor který nikomu nevnucuji, neb jiný jinak viděti a slyšeti může...
Mascom MC5300- dobrý, ostrý obraz, ne však až tak specificky ostrý, jasný a harmonický jako u Technisatu, podáním pleti spíše mírně nepatrně do červena, tak vlastně působí jako celek celý obraz (zdůrazňuji-zde chápat v jemné nuanci!), v příjemném, přirozeném a nepřibarveném podání pleti ostatně Technisat převyšoval i Topfielda. Pokračování

KOTAZ
Registrace: 2/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TechnisatS2 vs.Vantage VT1, Topfield 2411...

Strašný. Už ten časopis kupovat nebudu, jsou to vyhozené peníze.
A ty oduševnělé chlísty šéfredaktora na úvod, hnus.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pane ať mě nadávaj: Vantage je Korejská umatlanina - kopie Humíka, Topfield - něco podobného, může být i z BD., Mascom - kde to dělaj, - Turci, Tesla, China ,....??? Nikdy mě nezklamali renom. NSR "FI", a originál Japan. Philips - děkujte Chině za Popopokur----ní.
R^

CES
Registrace: 4/2007

Nevím proč mmně další pokračování háže imrvére hlášku "došlo k chybě č.1" nemám překročen počet znaků ani žádné nepovolené znaky!

KOTAZ

Dát PC restart.

CES

Test HD přijímačů - pokračování 1 (Mascom MC5300)

Zvuk dobrý, prokreslený, s mírnou "vanou"(zdůrazněné frekvence konců obou pásem), přes dig. audiovýstup vedený do externího DAC a dále analogově do zesilovače zvukový průměr. Dálka záběr průměr a čelní předek přijímače je přímo přeplácaný emblémy "co já to všechno umím" chybí snad už jenom znaky 230V a 50Hz., na displeji se více či zuřivěji točí červený symbol HDD, komu by to bylo ještě málo může si trvale přidat i modré podsvícení velkého kolového čudlíku. Přístroj se moc nezahřívá a má vcelku tichý ventilátor, celkově dobrá mašina za nejlepší peníz.

KOTAZ

KOTAZ

Nikdy nic s FOFRNÍKEM !!!!! Výjma PC !!! To by mě v obýváku nějaké šustění ze stoječka vadilo !!! Konec -jdu spát. R^

CES

Test HD přijímačů-pokračování2 (Topfield SRP 2411)

Topfield- opět dobrý a ostrý obraz, o něco ještě ostřejší než u Mascomu, v prvé fázi pohledu dokonce možná "poutavější" Technisatu,, při důkladnějším a delším srovnání však vyplyne, že ta ostrost není jemná (logiko sorry), nevím jak to vyjádřit, asi jakoby se kreslil obrys sice ostrou, ale příliš silnou tužkou. V bezchybném podání pleti opět lepší Technisat, on ten Topfield ma v saturaci barev vůbec trochu přemalováno, napadá mě výraz bohaté paletové barvy vodovky, omlouvám se za tímto za mé výrazové patvary ale není času ni schopností na odbornější slangy. Ani celkový obraz na rozdíl od Technisatu není tak jasný, spíše mírně jakoby temnější. Zvuk opět s vanou, ne tak detailní a neutrální jako u Technisatu, to samé přes DAC. Dálka s velmi širokým rozsahem, navíc dizajnová nádhera, nadčasová a elegantní. Displej je sice podmanivě modrozelený, ale z větší dálky hůře čitelný, v čitelnosti, jednoduché kráse a decentnosti zobrazení je vůbec alfanum. displej Technisatu bezkonkurenční. Přístroj je tichý (ventilátor) a zahřívá se opravdu minimálně, zde je technisat o něco hlučnější a teplejší. Celkově vydařený přijímač za adekvátní cenu, někomu může vycházet, resp. vyhovovat barevné podání obrazu i lépe, mně však Technisat sedí víc. Pokračování

KOTAZ

Test HD přijímačů-pokračování3 (Vantage VT-1)

Vantage VT-1 (žhavá novinka) - prostě bomba, obrazově i zvukově(!), hlavně přes DAC. Nádherný super ostrý obraz, který má i skvělou pleťovku, ostrost je perfektní , evidentně na prvý pohled lepší než Technisat, sice tím pádem i s nepatrně větším šumem ve velkých plochách ale to asi jinak u SD nejde, ten obraz mě dostal, je celkově nádherný, příjemný, harmonický...tohle se soudruhům v Severní Koreji, patrně na příkaz samotného Kim Ping Ponga fakt povedlo. Zvuk taky perfektní, prokreslený, živý, neutrální ale zároveň "baví", dobře se poslouchá, v tomhle je zase Technisat trochu sterilní. Ale něco vady na kráse tady máme, naštěstí v jiných sférách. Za prvé, při postavení na rovné podložce přijímač citelně pajdal na pravou zadní, musel jsem tu jednu kulatou černou papuč vypodložit cca 4mm podložkou což je dost. Za druhé, hlavně, OLED displej je sice možná krásná, pespektivní a progresivní věc, ale tady září tak silně a jasně že v setmělé místnosti vyloženě ruší, v menu přitom není žádná možnost ho vypnout či alespoň ztlumit takže lze jen doufat že to nějaký nový příští firmware napraví. Dálka směrovost průměrná, je sice těžší ale padne dobře do ruky. Jinak, co je důležité, alespoň tedy pro mne (mám T90), že ovládání DiSEqC v tomto přijímači pracuje naprosto bezchybně s centaurovskou šestnáckou, má 1.1 přímou verzi (1-16), ne tedy jako Topfield který má pouze možnost kombinace 1.1 s 1.0 (tedy 1-4 a 1-4), ten Topfield takto nepracoval bezchybně, často spínal se zpožděním nebo zůstával trvale viset na družici. Vůbec se mi zdá, že DiSEqC S16 od EMP pracuje bezproblémově právě jenom s přímou verzí 1.1 (1-16). HDD jsem neměl momentálně k dispozici, s přijímačem se nedodává, na přiloženou SD kartu nahrával bezchybně, samozřejmě s nádherným tichem. Přijímač moc nehřeje, s interním HDD bude asi víc, ventilátor uvnitř je opět klasika Vantage, tzn. urob si sám. Jdu si do lednice pro pivo a dorobím závěr. Pokračování

KOTAZ

Test HD přijímačů - závěrem

Tolik k poznatkům, ještě musím zmínit že funkci zoomu s verzí 16:9 optimal má jen Technisat, což je dle mne nejlepší trvale nastavená varianta při sledování i jiného než 16:9 vysílání, dále jen krátce k citlivosti tunerů a schopnosti příjmu nízkých SR či bitr., - Vantage měl výpadky na Amosu u obou TVRM (nevím proč zrovna tam, ale měl a to stále), ostatní přijímače zde bez problémů, zato zase NTV AMNA (SR 1852) zobrazoval ihned, zatímco Technisat s topfieldem vždy s větším zpožděním, dále u nějakého programu na Siriusu (nevím co to už bylo) držel barvu, zatímco ta u Techn.s Topf. vždy vypadávala. Ještě jedna poznámka, Vantage i Topfield (šíře 43cm) jsou rozměrově ideální např. přímo do vřazení racku k dalším audio komponentům, ale ta přiblblá rozmáhající se móda magnetů držících čelní dvířka příliš nemusí šmakovat např. hlavám kazeťáků, kterých se i přes jejich současné doporučení na smetište dějin mnohý audiofil nehodlá jen tak vzdát, už jen z toho sentimentu ne. Kurňa, takový množství keců jsem nenapsal ani v 1. třídě takže jdu chrápat (ještě že ráno nevstávám) a závěrem jen konstatuji - co přijímač to jiný obraz, zkoušeno vždy souběžně dva přijímače s přepínáním přes HDMI vstupy (resp. HDMI vs. komponent), pozorovány vždy různé sekvence obrazu včetně monoskopu, problbnuto takto hezkých pár hodin. Takže v tomto tak trochu chápu naše pány recenzenty; příliš mnoho práce, ztraceného času, energie a možná i následného vděku v podobě výhružně pozdviženého obočí zapůjčovatele při vratce u negativního testu, naopak pozitivně prospěšné je někdy určit vítěze ještě před testem, že ano...

KOTAZ

CES

Bud pozdraven, Humíku...

Věs, že jsem zaslal do redakce S&V tvuj formulář, se žádostí o vstup mezi redaktory, odborníky na satelitní techniku. Nevemu si na triko, aby takový fachman zahálel pouze zde na foru.
Pak si možná ten časák zase někdy koupim, od dob Dikobrazu nic podobného bohužel nevychází...

Kdyby byla Vantage kopie Humíka, pak zaplať Pánu Bohu za takovou kopii...

:bomb:

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Jake se dodává Dálkové ovládání u VT1,stejné jako u vantage 8000?

Dreambox DM900,Dreambox TWO ,Sony BRAVIA KD65AF8 OLED XR-65A80L OLED

Pepik71
Registrace: 1/2006

Mascom je česká firma že?

Mikas
Registrace: 2/2008

CES

Vantage a umatlanina_ :))) A ktorý je lepší po obrazovej stránke od Vantage?

Milan C
Registrace: 4/2006

Téma: TechnisatS2 vs.Vantage VT1, Topfield 2411 a

Jeden odbornik lepší než druhy musim se zasmat

emtech
Registrace: 9/2006

emtech

Je otázka, ktorý je prvý a ktorý lepší. Mená....

Milan C
Registrace: 4/2006

Ono s těmi popisy obrazu i zvuku.Člověk obecně stárne a smysly si tupí,oči i sluch.Časopis Stereo/Video jsem kdysi kupoval i já a zhnusil si mi když vítězi vždy byli ti co dávali nejvíce reklamy do časopisu.Vítězi byli většinou Sony nebo Panasonic.A pak komponenty hifi řádu 100k Kč.Tak jsem ho přestal kupovat.To samé se děje u Sat/DVB-T časopisu.Ještě že tam mají přehledy družic a programů.Jinak už jen inzeráty.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

CES@:myslím že tuhle umatlaninu bys bral všemi deseti. Pepik71@:to ovládání je stejné. Mikas@: Mascom je česká firma, resp. česko-německá, navíc ještě jakýsi klon Homecastu, to aby to asi bylo ještě zajímavější...

KOTAZ

RE: KOTAZ.

Super test. Vytisknu si jej. Díky.
Není nad nezávislost. R^ R^ R^

HiFiOK
Registrace: 12/2006

To Kotaz

Super test, škoda jen že jsi tam ještě neměl Dreambox 800HD, jak by obstál v kvalitě obrazu (hlavě u SD programů) ve srovnání s výše testovanými přijímači.

pepjan
Registrace: 8/2007

to KOTAZ

Letos jsem chtěl opět vylepšit soupravu, mám Technisat HDS2 i H8. Po vyzkoušení Vantage, Arivy, Topfieldu se smutkem konstatuji, že obraz na Technisatu hodnotím nejlépe, ať mě zdejší celé fórum za to nenávidí. Bohužel ta příšerná anténní část. S diablem to však docela jde.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

samorost@: Je to tak, Technisat je s kvalitou obrazu bezkonkurenční, ale dle mé současné zkušenosti se nedají všechny modely téže značky zas tak hodit do jednoho pytle a zatáhnout, VT-1 je toho příkladem. Měl jsem před časem doma nakrátko nějakého staršího HD Topfielda, jakási sedmová řada a pokud si dobře vzpomínám tak s HDS2 vyloženě propadl, model 2411 je už přeci jen o něčem jiném. Ale je fakt že právě proto jsem od té doby příliš této značce nevěřil, zvlášť když další jejich některé modely se (prý) daly používat i jako vařič. Ta 2411 tímto neduhem už ale vůbec netrpí, ono se ani není čemu divit - velká skříň, ventilátor a mnogo, mnogo děr, chronický pesimista by za tím ale zase viděl snadné zanášení prachu dovnitř přijímače. Jinak z ptačího pohledu ten Topfield zrovna moc elegantní není, inu prachobyčejná děrová perforace, to VT-1 je něco jiného, jednak má na plechu efektně vyražen svůj název ale hlavně se mi líbí účelně vyražené otvory k chlazení - materiál není odfrézován ale jen vražen asi 2mm dovniř, takže jednak se do přijímače tolik nepráší a částečně to může chránit i před propadnutím nějakých malých částic do vnitřku. Ještě by mne zajímala celková kvalita DB 8000, nikdy jsem doma ještě žádný Dreambox neměl, snad tady někdo hodí časem do placu svůj postřeh.

KOTAZ

Oprava; VT-1 ventilátor má

Přehlédl jsem v menu Cooling Fan Control, čtyři možnosti - vypnuto, pomalu, rychle a auto, při pomalu není prakticky vůbec slyšet (ze vzd. cca 3m), při rychle je hlučný asi jak Technisat (a více jak Topfield).

KOTAZ

To KOTAZ

Predmetné S&V som si kupoval len pre avízovaný test VT1S.Tak takto si rozhodne nepredstavujem testovanie zariadenia ktoré je primarne určené na obrazový a zvukový príjem.Tejto pre mňa rozhodne najdôležitejšej funkcii je až v závere článku venovaných pár vágnych viet,ktorých dôležitosť autor článku uplne zabil v súhrne "Proč ho koupit" kde nepadlo ani slovo o obraze a zvuku."Bravo páni" už si ho bežím objednať veď aká je to obrovská vychytávka,keď podľa autora môžem cez OLED displej nastavovať receiver aj pri vypnutom televizore.Túto vymoženosť budem denne praktizovať.
...a teraz pre KOTAZ : Veľké ďakujem za čas a prácu ktorú si odviedol v tzv.amaterskom teste sat prijímačov.Bol ďaleko profesionálnejší ako výtvor autora zo S&V.
S pozdravom artin.
Technisat HD S2.

Technisat TechniCorder ISIO S/1TB, DigiCorder HD S2/500GB, Samsung UE55F8000

artin
Registrace: 1/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra