![]() |
|
DVBT-MPEG 4 Ostrava20 km od Ostravy příjem na 63 k.velmi nestabilní. Na střeše ant.10db,na ní zesílení 12 db,signál bývá 70-80% ale často vypadává na 0. Směrovat na Hladnov nebo Hošťálkovice?Poradí někdo co s tím? Děkuji. |
Displej
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 449 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 Ostravanejlépe na budovu "telekomu" v Mar. horách odkud vysílají |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 261 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaDík za info - ten směr by mi tak zhruba odpovídal. Až skončí to globální oteplování zkusím vyměnit zesilovač.Teď si mi zrovna na střechu nechce. |
Displej
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaMuze byt otazka,jaky tam mas predzesilovac (kanalovy/pasmovy),tez se muze kmitnout ,napr.z analogove CT1 31.K a je to v perdeli pane hrábje.Zalezi jaka lokalita.Jak rikal kolega ,optimalne smerovat nutno na budovu Telefonicy O2 (coz muze dle lokality byt skoro stejne jako na Hostalky). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaZesilovač širokopásmový-celé UHF pásmo -dá se sehnat něco v provedení na tento kanál? |
Displej
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaZdar,da se sehnat bez problemu,pomerne dobre predzesiky dela ANTECH Breclav - jednostupnove G=12 dB,dvoustupnove G=20 dB jsou to kanalove,respektive pseudokanalove (bez ladenych propusti-za kanalovy predzesilovac povazuji ten,ktery ma napr.3 obvodovou propust).S ohledem na 63.K je naprosto vyhovujici,nejblize silny 54.K ho jiz nerozkmita. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaOmlovám se, že vám do toho vstupuji, dlouho jsem se tomu nevěnoval a nějak jsem se ztratil v tom, na kdy je naplánovaná druhá vlna polské digitalizace. (např. vysílače Czestochowa a Opole)Z toho, co se tu psalo snad ještě minulý rok, si matně pamatuji, že by to mělo být snad už někdy v těchto dnech, nebo se pletu? Poučte mě, díky. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaMyslím, že to dneska nevědí přesně ani sami poláci. :))) |
josef888
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 242 |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaS tím kmitáním má asi hdpe pravdu. CT 1 analog na 31 k. je tak silnej že hraje na kus drátu a v domovním rozvodu jsem ho musel filtrovat na kanálovou zdrž.Z jara budou pokusy se zes. s propustí a uvidíme.O polské digitalzaci měl přehled Hery - snad se ozve.I mně to zajímá. Zatím pouze kanál 38 v analogu. |
Displej
![]() |
|
31.3.2010 Czestochowa a Opole ?http://www.polskacyfrowa.org/index.php?id=6Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
Displejv jaké lokalitě chytáš ten MUX4? A na jakou anténu, bydlím úplně na okraji Ostravy v Krásném Poli, už tam je signál slabší, nedávno jsem s tím laboroval a nejlepší výsledek dala anténa Fracarro LP5F, předzesilovač IVO G16,F5dB po této upravě mám na svorkách antény 63dBuV. Kvůli silnému analogu Polsatu a TVP info(58. a 60k) a silnému Muxu 1 z Hošťálek by se hodila kanálová propust.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 Ostravaad gunter: lokalita 20 km ve směru severovýchod od vysílače. Anténa polský motýlek ,zesilovač R460 SF širokopásmový UHF 10-14 dB. Je zajímavé že dopledne to jelo v pohodě signál 80% a nyní tma - signál O! Ono to neklesne ale úplně vypadne. Mám před domem přímo ve směru na vysílač směru stožár VN,kterému můžu asi taky poděkovat. |
Displej
![]() |
|
RE: DVBT-MPEG 4 OstravaZajímavé s tou ztrátou signálu. Já mám zase 300m od baráku stožár od vodafonu a jednoho radioamatéra...Asi bych začal tou anténou, výkon vysilače je pod 1kW, chce to co největší směrovost. Určitě se za 3-4 stovky vyplatí ta LP anténa ale pozor, některé končí na 60k. Pak se uvidí co dál. Propust se dá pořídit v terozu Loštice jsou ochotní a docela rychlí.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
![]() |