![]() |
|
Měli bychom udělat sbírkuna HDTV kameru do studia ČT aspoň na zprávy. Buďto nemaj prachy, nebo to maj na háku :dead: |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuPlatí odpoved č.2Mají to na háku...normálním lidem to nevadí a my fanatici co to zkoumáme lupou z jednoho metru jsme jim ukradení |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 107 Galerie: pat |
![]() |
|
Zajistébyl někdo z Vás na KH ve studiích ČT. Já jsem tu možnost měl, takže vím jakou techniku tam mají.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuJá zase vím, jak se potýkají s technikou krajské redakce CT.V CB maji oba štáby kamery které primárně točí ve 4:3 a širokoúhlý obrázek vyrábějí až ve videostřižně... Jinak jsou to všechno výborní kluci. R^ On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
To SaxonAno. To máš pravdu. A je tomu tak právě proto, že tyto kamery byly vyřazené z KH, a nahrazené novou technikou. Naprosto stejné je to třeba i v brněnském studiu. Tam jsou také kamery které vyřadili na KH. Pokud tyto kamery ještě můžou posloužit, tak by nebylo rozumné je vyhazovat. Krajské redakce dělají mnohem méně programů, takže jsou na ně kladené také menší nároky, a je jim přidělováno méně peněz. HD je prostě v začátcích, a sudia na KH jsou touto technikou vybavována přednostně. Pokud se nemýlím, tak hlavní studio zpravodajství na KH bylo kompletně rekonstruováno na přelomu roku. O jeho výbavě HD technikou bych tedy nepochyboval.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuNevím, jak vy, ale já ji dělám každý měsíc v podobě 135,- Kč. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuJednoduše si to vykládají vetšinou jen Ti lidé, kteří provoz neviděli ani z rychlíku.@Enik - HD kamery asi maji, ale na tiskovce před OH jasně Popp hovořil o tom, že nedisponují funkčním HD odbavovacím pracovištěm, že veškerou editaci HD materiálu jak z Vancoveru, tak olymijské studio z KH budou míchat a stříhat v mobilním HD pracovišti v jejich přenosovém voze. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuTo je nic proti STV. Minule som videl natacat prenos z hokeja z prenosoveho voza postaveneho na podvozku Praga V3S...AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 621 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuNo a co?Vétřieska byla pořádný stroj, takový věci, kdyby se dělali v našem řemesle... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuTo už potom může Janeček sedět v maringotce. :) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuNo aj kamery mali zhruba z tej doby.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 621 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuVe zpravodajství na ČT24 používaj HD kamery. Kdyby nedělaly přiblblý seriály jako je to Poste restatne a další, peníze v 7 mld. rozpočtu by se na HD techniku našly.Podle pár opic se nemůže hodnotit celá ZOO
|
eukubus
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 173 |
![]() |
|
Tady ale byla řeč o HD kameře.Mám takový pocit, že jste nějak mimo realitu. Opracdu si myslíte, že je možné přestavět kompletní televizní techniku na KH během několika týdnů? Mimo to je ČT ve stejném finančním srabu jako celá Evropa. Krize zasáhla i tuto oblast. Prachy nejsou na vyhazování. Digitalizace samotná žere peníze jen to sviští. Nechteli byste to někdo vzít místo Janečka? Mám docela obavu, že by koncesionářské poplatky prudce vzrostly nejméně na dvojnásobek! Se svými vlastnimi penězi byste asi takhle nezacházeli. Nehledě na to, že všechny změny je nutné dělat za provozu. Používejte chvílemi hlavu.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
Eriku, když mi si to HD ale platímePotíže, nepotíže. Když si za to nechávají platit, ať nám tedy tu kvalitu dávají.(Pro začátek by stačilo alespoň po troškách, my je potom budem i dál podporovat.) Nehledejte důvody. Hledejte ZPŮSOBY. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
re :saxonAno,tady v Jihlavě mají také kamery 4:3.Na druhé straně není možné vše kompletně překopat.I kdyby to měli všechno v HD,stejně by tady spousta "odborníků" remcalo.Myslím,že je lepší vytvářet si archiv HD pořadů s delší "trvanlivostí",což se o zpávách říci nedá.Navíc je grafika ČT poněkud zaplevelená,takže nevím,zda to malá výseč čistého obrazu,který tam ponejvíce zůstane má smysl odbavovat komletně v HD.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
bob.rPokud oslovuješ mně, tak se prosím nauč číst. Už jsi tady 4roky, a ještě sis nevšimnul, že nejsem Erik.Ty si neplatíš HD. Ty platíš koncesionářský poplatek, a to není totéž. Žádný zákon nenařizuje ČT ani jiné televizi, že musí vysílat HD. Mimo to ČT HD zavádí, takže je docela nefér jí cokoliv vyčítat. Nějaké přechodné období být musí. Investovat miliardy ročně do nové techniky není dost bobře možné. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuEniku, jen se jich nezastávej. Je to přebujelý obludný moloch.Atˇkonečně zakódují ČT 24 a DVB-T. Jenže to by byl jejich konec.Na to co vysílají stačí jeden program. Já nechci povinně platit každý měsíc na ně desátky. Je to nespravedlivé. Rv |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Já se nikoho nezastávám.Jen se na to dívám realisticky. Kódovat ČT24 a DVB-T je naprostá hovadina. Proč by to někdo dělal? Není k tomu důvod. Že je ČT přebujelý moloch je sice pravda ale to je věcí parlamentu. Ten totiž ČT a ČRo řídí. Programová nabídka ČT se mi nelíbí stejně jako Vám, ale to ještě neznamená, že se musím chovat jako idiot.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuNevím co je na tom idiotského napsat svůj kritický názor na ČT. Já na ni koukám opravdu velice zřídka a krátce. A bez toho mála se obejdu. Tak ať si tam tunelují vesele dál, ale ať to platí jen ti co na to koukají. Tudíž jediné řešení vidím v úplném zakódování. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
lubbikTo je jasné, že by se našli kecalové, protože těch je tady opravdu ze všeho nejvíc.Já vůbec nic nemam proti tomu, že se používají kamery ve 4:3 formátu, to já jen pro informaci uvedl. Jsem CT vděčen, jak odvysílali v HD ZOH z Vancouveru. To si myslim, že tu ještě od nikoho nepadlo, což mě dost mrzí. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuVážený pane,ale já jsem Vám na Váš dotaz odpověděla. Zpravodajství v HD vysílat zatím neplánujeme, jelikož dáváme přednost obsahu a vzhledem k tomu, že agenturní zprávy většinou v HD nejsou, příjde nám to kotraproduktivní. V plánu máme rozšiřovat množství pořadů v nativním HD spíše na sportovní přenosy, dokumentární pořady a hranou tvorbu. (Zachovejte, prosím, historii e-mailu, pokud na něj budete reagovat.) S pozdravem Lenka Lukešová ČESKÁ TELEVIZE Divácké centrum Kavčí hory 140 70 Praha 4 Tel.: 261 133 939 Fax.: 261 014 101 e-mail:info@ceskatelevize.cz http://www.ceskatelevize.cz SKYLink Cz, SKYLink Sk, SKY Deutschland, ORF, MTV,
|
Jurin
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
Ad JurinA ono to má svoji logiku. Naco je dobré koukat na televizní moderátory v HD? Ono to opravdu moc logické není vysílat zprávy v HD. Je to něco podobného jako vysílat v HD reklamy. Vyladá to sice hezky ale nic to nepřináší. Pokud se někdo kouká na TV jenom proto, že je program v HD, pak je to ovšem tragédie. Nevím jak pro kohokoliv z Vás, ale pro mně je obsah rozhodně důležitější než forma!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkusouhlasím se Saxonem ZOH bylo na jednicku co chcete víc snad za pár let bude i 3DVu+Uno 4 K Se
|
Laik
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 525 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuPani Lukešová odpověděla naprosto jasně a má to svou logiku.Vysílání zpravodajství v HD nemá smysl ani do budoucna, četnější vysílaní sportovních přenosů v HD bych naopak uvítal. Argument, že MS ve fotbale nebude v HD z důvodu neúčasti našeho týmu je špatný. To bychom se načekali... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Enik - Technik TKR v podání ČTNevím, jak velkou máš televizi. Každej, kdo má doma moderní velkej zobrazovač si jistě všimnul, že SD obraz je na zblití.Já tvrdím, že obrázky ze studia by měli být HD v první řadě. Je to nejlevnější možný zdroj HD vysílání. Klidně by jsi mohl obhajovat názor, že TV moderátoři nemusejí být ani barevně, vlastně obraz je celkově zbytečnej , stačí audio. Doba si žádá své! |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
RE: Měli bychom udělat sbírkuHD zprávy na Nově, fakt hit století. hlavně aby to měla rychle taky ČT.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |