Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Problém s instalací monobloku a nasměrováním

Prosím o pomoc s tímto problémem: Koupil jsem komplet Topfield TF6000CR, parabola 80cm, monoblok na příjem Astra 19,2 a 23,5 a karta CS Link.

Nastavil jsem přesně podle návodu na stránkách obchodu. Tj. monoblok jsem uchytil za pravý konvertor z pohledu od paraboly (levý zůstal volný). Na přijímači jsem nastavil DISEqC 1.0 na miniA pro Astru 1 a miniB pro Astru 3A. Celkem rychle jsem našel signál, jehož kvalita byla cca 80% pro jednu a 70% pro druhou družici. Když jsem ale naladil programy, tak jsem zjistil, že chytám správně Astru 1 na 19,2°E ale místo Astry 3 na 23,5°E byl Hotbird na 13°E.

V nastavení jsem tedy nic neměnil a parabolu posunul. Teď tedy mám signál z Astry 3 23,5°E (tam kde byl předtím Hotbird na 13°E) s kvalitou na 95%, ale z druhého absolutně nic. Zkoušel jsem měnit všechno možné (elevaci, azimut, úhel monobloku) ale pořád jen Astra 3.

Jediné co mne napadá, že bych změnil DISEqC naopak, tj. miniB pro Astru 1 a miniA pro Astru 3A a parabolu natočil kousek zpět. Bohužel už se v tom docela ztrácím a nejsem si úplně jistý. Dokáže mi někdo podle tohoto popisu problému poradit? Díky moc!

proof
Registrace: 12/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE:Problém s instalací monobloku a nasměrováním

A proto co? no najmu si někoho kdo se vtom vyzná :)

teď vážně co je to za monoblock? Proč miniA a miniB ? Myslím že topfield má snad DiSEqC A a DiSEqC B

bryketa
Registrace: 11/2009

RE: Problém s instalací monobloku a nasměrován...

Monoblock jste měl OK, u TF 6000 na Dis.A předvolite A1 19,2E a najede kvalita a úroveň signálu a nascanujete a uložíte. Na Dis. B předvol. A3 23,5E a zas stejně, na konec v přepínání Dis. zadáte MINI B a hotovo. Když budou jimé družice - máte špatně nastav. parbolu. Snad si to dobře pamatuju.

CES
Registrace: 4/2007

Nič iné Ti neostáva len správne nadstaviť parabolu a samozrejme aj DISEqC.V tom prvom prípade si mal parabolu nadstavenú na ASTRU 1 a šilhal si Hodbird.Mal si len parabolu posunuť o 4,3 stupňa na východ a šlo by to.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

no to je guláš, nevím jakej je výstup na tom monobloku A a kterej B, ale ten co je uchycenej v parabole musí být naštelovanej na 23,5, pak by na tom druhým měla jít 19,2 :lookaround:

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

Máš dobrý ten monoblock,nemáš náhodov monoblock s rostečou 3 stupne?

letas

Tiež som voľakedy dávno,keď sa začinali objavovať monoblocky maturoval s jedným takýmto a nakoniec sa ukázalo,že je to na 3 stupne a nie na 4,3.

letas

Levé LNB č.1 A - šilhá na 19,2E a pravé LNB č.2 B na ráhnu v upínači přímo na A3 23,5E - to je klasika, ale jde to i v obráceném "gardu" na 80 cm v pohodě .

CES

No divej se teď když už máš naladěno to udělěj následovné (vycházím toho že nemáš měřák)

Dej si na přijímači DiSEqC 1.0 pro ASTRA 23,5 (B) a pro ASTRA 19,2 (A) na přijímači si lupni třeba ČT24 a natoč si parabolu aby jsi měl obraz..a poté by jsi měl mít A3+A1 pokud nebudeš mít tak jen přehoď DiSEqC 1.0 naopak a mělo by ti to šlapat. Občas se stane že je přepínač naopak. Pro ČR je výhodnější mít v ohnisku Astru 23,5 (někdo to děla naopak)

Tak a to je naposled co jsem radil ohledně ladění paraboly pač toto je tu pořád.

bryketa

letas

No doufejme že mu prodejce neprodal třeba 6 stupňové LNB....

bryketa

No, já jsem právě potřeboval radu od někoho, kdo s tím má více zkušeností než já... nedělá mi problém nastavit parabolu s jedním konvertorem - tohle je pro mě novinka.

Konvertor je Inverto 0,2dB vhodný přímo pro Astru 19,2°E a 23,5°E. Je to i popsáno na obalu. Podle stránek obchodu má rozsah 4 - 6°, čímž si vysvětluji, že se mi podařilo chytit Astru 19,2 a Hotbird na 13. Bohužel v místě instalace nemám internet a ani jsem neměl výpis programů, tak jsem až dodatečně zjistil o jaký satelit šlo... Pak jsem na jistotu kvůli českým programům nastavil Astru 23,5 a zřejmě jsem to natočil tak, že to chytám ne ten druhý konvertor a první je posunutý na opačnou stranu... Jenže to mi právě nedává smysl, jedině by byly ty LNB v menu prohozené.

V tom Topfieldu jde ještě místo miniA a miniB nastavit "1 of 4" a "2 of 4" a funguje to stejně...

proof

proof

Inverto to mívá dost často naopak asi podle toho jak se vyspinkají :)

bryketa

proof

Tohle INVERTO 4-6° je super používal jsem a chodí i na 60 cm parabole.

CES

Na spinkání mají TESTR. !!!! R^ :laughing: :laughing:

CES

Signál je z toho monobloku na 80cm parabole perfektní.

Jen jsem netušil, že ten přepínač uvnitř může být nastavený naopak. Jinak bych to zkusil prohodit v menu a naladil bych to správně... ale jak jsem psal, neměl jsem internet a netušil co tam mám za družice. A pak to jde dost blbě... poznám totiž jen Astru 23,5°E (podle českých programů ;). Každopádně díky všem za rady, teď už bych to měl zvládnout.

proof

JJ,je to malina,keď to vieš.

letas

letas

Ne vždy, když si sám pan majitel zastrčí scart kabel a ten je jednosměrný a klasicky se neprojeví a ne vždy to člověku sepne, že něco takového vyrábej, tak valíš co se děje. :lookaround: :bigeyes:

CES

U družice 23,5E nastav portA, u družice 19,2E nastav portB a anténou otoč kousek doprava.

Ten monoblok je určen pro odstup 6 stupňů a tedy pro družice Hotbird a Astra 19,2E, Astra 19,2E je vždy přednastavována na portA.
Je dost pravděpodobné, že až nalezneš optimálně Astru 23,5E , tak ti signál z hrdla B bude dodávat slabý signál z Astry 19,2E. Už jsem to tu jednou psal, že to takhle bývá.
To, že se uvádějí na krabici MB, nebo v E-shopech doporučení k oběma Astrám je podvrh na zákazníky.

Schválně si vezmi pravítko a změř si vzdálenost středů hrdel u tvého Monobloku.

4,3 st. Monoblok má rozteč ozařovačů 54mm
6,0 st. Monoblok má rozteč ozařovačů 75mm

+/- 2mm.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Sorry, otoč doleva - už jsem uplně tuhej.

On Air!

Saxon

OK, zkusím tu rozteč schválně přeměřit. Ten komplet jsem kupoval u (podle mě) důvěryhodného internetového prodejce (nevím, zda zde mohu jmenovat), tak bych neočekával něco podobného. Ale uvidím... díky.

proof

podívej se pořádně na krabičku od toho inverta, je tam přesně napsáno na kolik ° jakou parabolu a které družice, zkontroluj to i na štítku monoblocku, jestli nedošlo k záměně.
Inverto IDLB-SINM23/24-KAR43-8PP
u tohoto typu je na přepínači astra 19 port 1 a 23 port 2! jak už někdo psal výš

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

proof

duvěryhodný prodejce ti dá komplet předladěný, monoblock 4,3st a poradí ti aj v nedělu..:) a ještě ti doporučí něco lepšího jak tento typ Topfieldu...ale to jest jen můj názor

bryketa

důvěryhodný a solidní prodejce Topfield 6000Cr vůbec neprodává!! :))

On Air!

Saxon

Monoblok bude při pohledu za parabolou chycený za pravou část. V přijímači pak nastavit Astra1- 19,2°na 1ze4 a Astra3- 23,5° na 2ze4, to platí při Inverto a Topfieldu.
Pokud s tím máš problém, pomůže v přijímači zrušit DISEqC, pak si tam dát singl LNB a nastavit pozici 23,5° na pevno. Potom singl vyměnit za monoblok a stačí už jen v přijímači nastavit přepínání DISEqC A1=1ze4 a A3=2ze4. Musí to fungovat.

smscz
Registrace: 7/2008

RE:CES

To si uderil kliniec po hlavičke.Práve včera som také niečo riešil.Kúpili nový televízor,všetko si zaznačili ako zapojiť,ale zrejme otočili scart kábel a ten bol jednosmerný a boli v koncoch.Ani po troch hodinách nedokázali nič vymyslieť.To sa čudovali,keď im to po pár okamihoch šľapalo. :))

letas

Saxon

Nesouhlasím s Tebou, tohle Inverto monoblock IDLP-40, to umí i na 60 cm parabole, já ho testuji na jiných parabolách, než Ty máš oblíbené a OK, signál dostačující okolo 60%. Cos zas četl ???? :)

CES
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra