Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB-T ako riešiťe väčšie vzdialenosti.

Skúšal som naladiť DVB - T K - 29 Brno Kojal pomocou antény Color + predzosilovač na celé pásmo neviem presnú hodnotu. Dreamsky combo S/N: 19,25, BER: 3E - 03,7E - 03, Kvalita: 73%, Úroveň: 69%.
Miesto: Beluša okres Púchov. Diaľka niečo okolo 100 Km.
Na meráku som naladil tento mux a sem tam mi obraz kostičkuje .
Na televízore sa mi to nepodarilo naladiť...
Pomohol by nejaký pásmový zosilňovač pre UHF pásmo aby som zosílil signál kvôli stratám na spojoch, rozvod sa používa aj na analog sú tam rôzne zádrže, len sa bojím aby sa to celé nerozkmitalo a nerušilo...
Máte nejakú radu aj keď viem , že takto na diaľku je to ťažké....Ďakujem.
R^

trisk
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB-T ako riešiťe väčšie vzdialenosti.

Chceš funkční řešení?Pořiď si satelitní komplet ;)

VU+ solo2 ; VU+ uno ; AZBOX HD Premium ; 28,2°v;23,5°v;19,2°v;13°v;1°z;4°z 2x parabola 100cm

martin5
Registrace: 10/2007

RE:DVB-T ako riešiťe väčšie vzdialenosti.

No upřímně 100 km je docela dálka, pokud chceš testovat tak na extra svodu ať si nerozhodíš ten starej dokud jede. Hodnoty bych řekl že máš ok ale asi tam máš nějaké propady signálu.

Colorka je dobrá jen se mrkni co tam máš za sym.člen. Si asi 40 km ještě za mnou a máš dobré parametry jinak určo pomůže zesilovač +20 dB(Alcad, Spaun) aspoň ale rozhodně změn přijímač pač ten Dreamsky v DVB-T stojí za prd.

bryketa
Registrace: 11/2009

@martin5 Satelit mam HD linux, toto je skôr o zábave...
;)
@bryketa ten zosilovač vyskúšam,ale myslel som niečo so ziskom oklo + 5 alebo 10 dB.S tým Dreamsky za cenu DVBS/DVBT celkom to ujde až na nejaké muchy.

trisk

Se dívám že jsem blbě četl, tam máš předzesilovač takže asi místo symetráku že? Tak ten předzesilovač hod do prčic a dej obyč sym.člen a pak teprv širokopásmový zesilovač a musí to šlapat ok. Ale do stávajícího rozvodu to necpi aby ti nevznikl velký šum.

bryketa

No hlavně rada "širokopásmový zesilovač" je nad zlato. Dej tam kanálový zesilovač jen na k29! Nikdo neví co tam všechno máš v okolí silného, co ti může znehodnocovat příjem. Používat na dálkový příjem jediného kanálu širokopásmový zesilovač je nesmysl.

davidkriz
Registrace: 8/2009

@bryketa to bude asi najlepšie riešenie. Dik.

trisk

colorka+predzosilnovac+zosilovac okolie prievidze
signal 57
kvalita 58
http://img684.imageshack.us/img684/8094/snmka026.jpg

cinsky prijimac

rudo281
Registrace: 8/2007

@rudo281. Ide ti to v pohode bez výpadkov...Aký tam máš zosilovač a predzosilovač. R^

trisk

davidkriz

V tomto máš pravdu ale do budoucna kdy by mohli "budou" přibývat kanály je to zase nesmysl lepší mít pokryté všechny kanály než jen jeden (i co se týče přelaďování, teď chce Kojál a za půl roku to bude třeba Tlustá hora ve Zlíně a to zase bude jinej kanál)

bryketa

je to stabilne aj ked uz zliezol sneh
zosilovac alcad a predzosilnovac ani neviem to som dostal je robeny

cinsky prijimac

rudo281

rudo281

No a zkoušel jsi to bez toho předzesilovače mohlo by to být lepší...

bryketa

este nie je to len provizorne.pockam kym sa oteply a potom to doladim k uplnej dokonalosti

cinsky prijimac

rudo281

@bryketa

Bez toho, že by věděl co má v okolí a jak silné, tak širokopásmový zesilovač je risk. Navíc má většinou zbytečně vysoký šum, proti kanálovému.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Celkom presne nerozumiem prečo je to lepšie bez predzosilovača. V analogu to s predzosilovačmi vždy pomohlo. Tu mám medzeri ďakujem za objasnenie. ;)

trisk

Vzdialenosť nie je až tak rozhodujúca. Mám perfektný obraz z vysielača RECHNITZ zo vzdialenosti 106 km a KABHEGY 140 km vzdialený na obyčajné sito bez zosilňovača. Dôležité aby si nemal blízku terénnu prekážku. Anténa je smerovaná niekde na stred oboch smerov. Zvod je asi 10 m a ide cez DISEqC 8+T vstupový prepínač.

huvo
Registrace: 2/2004

RE:trisk

Vzniká pak velký šum, přebuzení atd. Já snažím nedávat předzesilovače vůbec. Ale tohle je věc názorů o kterých se dá polemizovat. Jinak ještě mě napadá vzhledem k tomu že máš docela dobré hodnoty zkontrolovat ten předzesilovač (kontakty) a kabeláž a možná nebude potřeba dávat vůbec zesilovač (ale vzhledem k vzdálenosti asi bude).

bryketa

Tie hodnoty ktoré som sem písal som nameral už priamo na zásuvke v dome.Hodnoty na streche domu si už nepamätám. Preto som myslel či by mi nepomohlo nepatrné zvýšenie signálu z pásmového zosilňovača pre UHF pásmo zisk 5,10 dB. Kúpim a vyskúšam.
Ďakujem za príspevky. R^

trisk

Zdar,uvedene hodnoty z prijimace se proti standardne merenym parametrum ve skutecnych mericich pristrojich lisi.Pomerne dobrou vypovidaci schopnost ma parametr MER,ktery pro bezchybny prijem a parametry vysilani CZ muxu (1,2,3) se doporucuje aspon 22dB.Muzes vyzkouset napr. skutecne konstrukcne profesionalni predzezilovac FTE - M1000 UHF(JJJ SAT a BESIE),pred nej pak pripadne propust,nebo zadrz.Ma prepinatelny zisk (26,33,40 dB) extermne maly sum a pomerne vysokou vybuditelnost 102 dBuV.Koncem roku jsem testoval prijem STV paketu z Namestova 68.K na vezaku v Ostrave,chvili to hralo,ale nekdy v lednu se to zmrvilo (nevim jestli necarovali s vakonem/smerem),uz to nemam moznost sledovat a testovat.Chce to trosku laborovat.

hdpe
Registrace: 11/2007

skusim by som antenu premiestnit na ine miesto zalezi od homogenity pola a taktieš by som skusim použit namiesto colorky yagi antenu

jopo166
Registrace: 1/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra