Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Sdílení karty.

Chlapy neukamenujte mě je to legální nebo ne?(např Skylink/Cslink) dnes sem o tom vedl docela těžkou diskuzi s jedním montérem a byl jsem stoho jelen. Co je tedy pravda ? Vím že se to dá najít ale radši se zeptám někoho kdo do toho vidí víc jako já.

díky

bryketa
Registrace: 11/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Sdílení karty.

Zajdi za právníkem ten by měl vědět. :bigeyes:

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

satmam

to je zas odpověď...

bryketa

Pokuď to neposkytneš třetí osobě tzn. třeba sousedovi tak bych v tom problém neviděl.

slapet
Registrace: 11/2007

bryketa

...kašli na zdielanie "šikovný montér" ti zobere + 30 éčok za spojazdnenie zdielania a takto si doplať 30 éčok a máš 2 kartu a po problémoch a s kludným svedomím pozeraj ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

Patko

Já sem prodejce i montér, osobně to nedělám ale skoro všichni v mém okolí ano a to mě štve pač lidi pak akorát otravují se sdílením a druhou kartu nikdo nechce .

bryketa

@slapet

kravina na N-túú.. dobre si precitaj na pribale navod.. jedna karta pre jeden box.. ziadna zdielacka nie je legalna ani doma, ani medzi tebou a tchyni atd atd!! a preto nove karty u vsetkych systemov podporuju pairing.

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

Vlado Fogo

Nic takového tam není...teď sem si to četl

bryketa

@Vlado Fogo

Nenapsal jsem, že je to legální napsal jsem jen to, že v tom nevidím problém nic víc. A ta třetí osoba to už je na pováženou.....

slapet

bryketa

...svätá pravda poznám to aj ja a štve ma to veru ale za tie peniaze to nestojí ale priznám sa 1 zdielačku som robil :lookaround:

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

Asi ani číst pořádně neumíš.Je to tam.

satmam

A v obchodoch sa len tak jedna radosť predávajú šíty zvané Opticum multiroom.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

@satmam: Tak asi neumíš číst ty.... nikde v VOP není zmínka že je to pro jeden přijímač.

Co se tyče multiromu tak to je jeden přijímač to bych bral že to není napadnutelné ale dva přijímače a jedna karta je ůplně něco jiného

bryketa

multiroom Opticum jsou dva také dva přijímače, ale v jedné krabici s jednou kartou, něco jiného je multiroom od Digi, tam jsou karty dvě :lookaround: :8)

Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus

drobeček
Registrace: 1/2006

Máte doma víc televizorů ? máte a platíte koncesi za všechny ..neplatíte, tak proč platit 2 karty??
Pokud to mám doma pak mi může každej políbit p...l a právně na to taky nemaj. Takže vocode?

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

bryketa

Používáním karty se uživatel karty zavazuje v plném rozsahu se řídit Podmínkami.
viz:
http://www.cslink.cz/Files/Ke_stazeni/registracniformular.jpg

Je vidět že jsi dutohlav.

satmam

satmam

Ok ukaž mi kde na tom letáku nebo VOP (četl jsem jen Skylink) je že je karta určená jen pro jeden přijímač... nikde (aspoň u skylinku)

nemusíš se hned vztekat já to upřímně nepotřebuji jen mě zaráží že to prostě všichni cpou lidem , i na netu plno obchodů nabízí cele sety .. to asi začnu cpát také a bude jen nechci mít pak nějaký problém

bryketa

nechapem, ved ste mali glisnika na konkurencnom webe na online chate, preco ste sa ho nespytali priamo, dementne otazky typu: nechysta sa nahodou vymena bios 3v47 tam lietali ale ob minutu...
pripadne ak by tapal v odpovedi doporucujem kontaktovat vacsieho magnata, trebars priamo Rupperta Murdocha, ten urcite obratom vysle aj svojich odbornikov na sharring ktory urcite ochotne a prakticky vysvetlia vsetky nalezitosti onej veci

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Mám dva přijímače, mám 2x skylink kartu, na jedné placen Multi, druhá jen základ. Jsme doma tři, kdyby vznikla potřeba na obou řešit rozšířenou nabídku, musel bych být cvok na hlavu, kdybych si platil 2x. Určitě bych sdílel.
Vždyť to tady slyšíme obden, že si lidi nebudou platit rozšížení žádné, natož 2x v jednom bytě.

Nervoš
Registrace: 1/2006

Nervoš

Ale znám pár takových co mají doma čtyři karty skylink a na všech si připlácí komplet nabídku.
Ale opravdu jenom pár.
Samo sebou že já k takovým nepatřím. ;)

satmam

@Nervoš

kur*a a co je na tom nelogicke ?? mas dve auta, platis 2 zakonite poisty , 2 cestne dane, pripadne 2 havarijne.. ci snad zdielas jednu ?
evidentne vsetkych digi neofic zhyckalo, uz aby tu bolo to irdeto pairing na skylinku. u magia si 99 % populacie ani neskrtne so sharringom a dufam ze aj digi nieco porobi s n3 pairingom

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

S dovolenim vyslovim subjektivni nazor a sice,jakekoliv sdileni karty je nelegalni.Presto v ramci 1 domacnosti (byt ,domek) ,pokud to bude mozne,nebudu mit problem pripadne tento system dodat.Klienti si musi byt vsak vzdy vedomi,ze zaruka se vztahuje pouze na hardware,v pripade opatreni providera se dokupuji karty (karta).Osetrit toto opatreni je na strane providera.Vzdycky je potreba neco platit,nikdy ne zadarmo,vsak platit napr.4 karty s komplet nabidkou si preci normalni clovek nemuze dovolit.Druhou stranou je prodej prislusnych stroju (linux,nebot multiromy jsou tragicke) a zarizeni s danou podporou,je to proste jeden trhovy kolotoc ,at bude nagra 7 , diablo 4 nebo spliter.

hdpe

Sdielanie v ramci domacnosti je samozrejme v rozpore s pouzivatelskymi podmienkami prevadzkovatela satelitneho vysielania ale nie nelegalne(neviem aky paragraf zo zakona by sa na to dal napasovat?)!!!! Ine kafe je to uz ak ide o sharing cez internet medzi dvoma osobami(nato uz paragrafy su).

PEPE8989
Registrace: 12/2007

Zdielanie je off,zdieranie je on........... :bigeyes:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No sdílečka je prostě úplně normální a "běžná věc", kdo to umyslně zatracuje se sám obírá ;-)

lukin
Registrace: 7/2007

Sdileni, pokud neni poskytovano treti osobe neni nelegalni.

Nevztahuje se na to zadny zakon (ktery je nad ramec podminek provozovatele).
Ostatne, ani provozovatel CS/Skylink primo nikde neuvadi v podminkach pouzivani karty ve vice prijimacich/ nedefinuje ktere prijimace smi, nebo nesmi byt pouzite. Sharing, sdileni je obecne znamy termin a pokud neni v podminkach jasne uvedeno, ze karta nesmi byt pouzita v zarizenich umoznujicich sdileni karty v dalsim prijimaci, nedochazi ani k porusovani podminek provozovatele.
Uplne postaci, ze obsah, ktery ma abonent zaplaceny nesmi byt poskytnut treti osobe (mimo cleny domacnosti abonenta), coz je ostatne i v zakone.

I pokud by to bylo uvedeno, na zadny paragraf se nevztahuje a podminky provozovatele muzou mit jiny, nezli trestni postih (bloknuti karty...). Ani to by nejspise pravne neproslo.

Mimo dvb sharingu prece existuji i pristroje, ktere umoznuji se na vlastni prijimac napojit, ovladat a sledovat programy (Slingbox, Hava box, HomeStream apod.) dokonce i mimo domacnost pres internet. A jsou legalni a prodavaji se. Stejne jako wifi splitery, splitery, moduly... Rozhodujici je, zda sleduje treti osoba (coz je trestnepravni), nebo abonent/majitel a clenove jeho domacnosti.

Provideri, kteri zavadeji parovani prijimacu s kartou musi sami tyto prijimace/moduly dodat a servisne spravovat. Je to pouze v jejich rezii, sami prichazeji o abonenty, ovsem priciny zavadeni parovani jsou duvodne prave kvuli sdileni pristupu s cleny mimo domacnost (verejny sharing).
Resenim by byl urcite nejaky set s kvalitnim HW, napr. pro 3 TV. DigiTV ma pro 2TV, v UK je multiroom uz davno, magio zatim nevim, nejspise pouze 1TV, co prinese UPC v nagra3 uvidime.

wenk
Registrace: 4/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra