![]() |
|
DVB-T vysílač Krásné.Vzniklo dilema o spuštěmí DVB-T MUXU 1 : oficiálně má být z vysílače Krásné - Pardubice spuštěn MUX 2 K39 dne 31.3. 2010 -resp. 1.4.10 a možná tendence spustit společně MUX 1 K32 - oficiálně až 31.5.10 - resp. 1.6.10.. Ta polemika nebo možná realita vznikla na webu Českých Radiokomunikacích v rozdílném uvedení termínů spuštění. Dosah signálu + kraj Jihlavký a Středočeský. Jak sledujete nebo tipujete ? |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.No dobře třeba to spustí a anténu měnit nebudou ?? Jako na jiných vysílačích???Nechápu proč tedy vymněnujou antény??Pro lepší pokrytí signálem asi.Konečně se něco děje i na východě Čech. :-/ |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Ta anténa mě zaráží taky ,na posledních 5 velkých vysílačích se měly měnit antény ,tak jak to je.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Dle TPP se měl mux2 spustit 31.3. a mux1 31.5. ČRa budou měnit AS v asi průběhu dubna. Původní plán byl, že do provizorních antén, do kterých se zhruba 2 měsíce před spuštěním mux1 (přesně 29.3.) musí převést dosavadní analogové vysílání, se pustí mux2 tak jak má běžet od 31.3. Tak teď tam prostě pustí i mux1 o 2 měsíce dřív. Mezitím vymění hlavní AS tak jak by ho měnili stejně a kolem 31.5. převedou vše (původní analog i nové muxy 1 a 2) zas z provizorního do nového AS. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
??? habr and koaxKde jste přišli na to že se nebude měnit anténa? Výměna je naplánovaná stejně jako u dalších vysílačů. V březnu nainstalují provizorní AS (jestli tam už tedy i není), do něho pustí vše co je nahoře v hlavním plus nové digitály, v dubnu se vymění anténa a 31.5. pustí vše zas do hlavního AS. Proč spekulujete, že by se neměla měnit anténa??? |
davidkriz
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.O výměně těch antén vím ,zaráží mě že se dá vše urychlit,u Pradědu se asi urychlení nedočkám.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
Bude, bude....Anténa se měnit určitě bude, ale až po spuštění DVB-T. Na 29.3.2010 je plánovaná celodenní výluka a přepojení do náhradního AS. Poté pojede do tohoto AS zcela jistě analogová ČT1+2 (K22+K57) sníženým výkonem + mux2 (K39) a nová informace je ta, že tam asi pojede i mux1 (K32). I v "jízdním řádu" výluk (je to i na teletextu ČT) je avizován snížený výkon analogu během dubna a května. Mínusem bude to, že asi ani DVB-T nepojede po dobu těch dvou měsíců maximálním výkonem (100kW ERP.).Podle mne to ale bude (DVB-T) toho 29.3. večer venku :-)). |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 135 |
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Problém je ten, že u Krásného to urychlení neznamená prakticky žádnou práci navíc. Jen se místo přepojení dvou analogových a nově-zapojení jednoho digitálního vysílače, zapojí zaráz ještě jeden digitální. Ten sdružovač dole tam bude stejně už pro definitivní antény, takže se jen koupí ten jeden vysílač mux1 o 2 mesíce dřív (jestli už není dávno koupený). Jestli chápeš jak to myslím... prostě datum startu mux1 31.5. bylo spíš papírové, technicky je možno ho spustit za stejných podmínek už zároveň s mux2.S Pradědem to srovnávat jde těžko, prostě jednou je objednána technika a montáže na konkrétní datum a s tím se prakticky moc hýbat nedá. Na Pradědu se ještě na nic nešáhlo. |
davidkriz
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Já o Krásnu nic nevim a pokud se nepletu tak o něm nikde neni ani zmínka.Dost do toho dělám a zajímám se o to ,ale třeba mi něco uteklo.Ale zde na Parable o Krásnu nic nebylo na to dám krk.Proč mnění antény??? Do analogu bych pustil digitál.signál by byl stejný.Akorát se vyhazujou peníze. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
PradědNo vzhledem k tomu, že akce na Pradědu je ještě dost daleko, tak by asi i toto šlo urychlit. Vždyť výměna AS na Hošťálkovicích a Děvínu šla taky operativně urychlit. Mimo Krásného zbývá výměna AS už jenom na Pradědu, Lysé hoře, Tlusté hoře a asi i na Ploštinách. A budeme mít pomalu zdigitalizováno :-)).Já si pořád myslím, že by šlo letos rozjet i komerční muxy, ale problém vidím spíš na straně zákazníku (jednotlivé TV, zvláště ta jedna :-), než u ČRa. |
PeVy
![]() |
|
Polské Dvb-tChtěl jsem se jet podívat na vysílač Opole G. Św. Anny jestly se něco děje a spustí se mux 1 s Opole ale zas u nás dnes napadl sníh,podle známého co dělá do tohoto odvětví se žádné další vysílače v Polsku spouštět nebudou dokud se Emitel nedohodne s TVP o muxu 3 a odchodu TVP s muxu 1,má někdo jiné informace,v těchto dnech se to mělo rozhodnout.http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=16 Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
PevyJá se těším i na ten Praděd, v okrese RK budem mít 3X OK DVB-T signál 1. Krásné 2. Černá hora 3. Praděd a to ještě najede Jelení hora WroclaW MPEG 4. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
@koaxTož sorry, ale co si představit pod "dost do toho dělám"?Na parabole holt o tom moc nebylo, parabola není jediná a ani se tímto pokud vím primárně nezabývá. Jestli "do toho děláš" tak bys měl vědět proč se mění antény. Za prvé laminátové tubusy mají životnost kolem 15 let (jak dlouho je na Krásním nevím, ale méně jak 10 to nebude). Za druhé nejsou širokopásmové, většinou, jsou na ty kanály které se tam vysílají, plusminus. Rýpnutí na konec: "Do analogu bych pustil digitál.signál by byl stejný." ...fakt mne zajímá co znamená "dost do toho dělám ;)" |
davidkriz
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Ten výčet co zbývá máš správně a úplný ;-)Urychlit to fakt nejde, věci jako vrtulník a montážníci jsou plánovány na půl roku až rok dopředu (info od bavorské firmy dodávající ty práce pro Kathrein). Výměna na Hošťálkách nevím jestli byla urychlena, pochybuji o tom. A na Děvíně určitě urychleno nebylo, tam se vysílalo od března do provizorní antény, výměna byla až v říjnu. |
davidkriz
![]() |
|
@PeVyto poslední bylo pro PeVy |
davidkriz
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Ještě jedna věc mě zarazila s ukončením analogu v Sušicích kolik skončilo dokryvaču,převaděču atd. ,kolik stojí provoz jednoho takového dokryvače,radiokomunikace asi přicházejí o dost značné příjmy když to spočítáme na celou republiku.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
@habrneboj, mají to spočítané dobře, škodní nejsou určitě :) co pomalu ztrácí na analogu si zas naženou na platbě za Mbit a procento pokrytí v digitálu ;) |
davidkriz
![]() |
|
Krásné a spol.@CES: Já mám na Litomyšlsku bezproblémový příjem DVB-T z Černé hory, Ještědu i Kojálu, bohužel pořád jenom mux 1. Z Krásného teď budu mít konečně i dvojku :-)). Ve finále čekám, že půjde (mimo vyjmenované vysílače) ještě Praděd (Kojál s Černou horou bude problematický - viz. kmitočty )a velmi zvědav jsem na vysílání z Polska, i když ještě stále nejsem "ready" na příjem v MPEG4. Aktuální je pro mne Jelenia Gora/Sněžné Jámy (K48) a snad i Klodsko/Czarna Gora (K55).@davidkriz: Já měl za to, že Hošťálky se dělaly nějak mimo plán, dost dopředu, ale nevím. Ono už letos ani nebude stát za to snažit se nějak uspíšit výměny AS. Praktický význam by mělo "zrychlit" návaznost startů muxu2 (příp. i muxu3), ale to už není (bohužel) jen o anténách. |
PeVy
![]() |
|
RE: DVB-T vysílač Krásné.Ten 32k. DVB-T Krásné se bude "pěkně" míchat s 32k. analog Harusův Kopec.Ten 40k. Černá hora a 40k. Kojál je opravdová ukázka DVB-T amatérismu. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 220 |
![]() |
|
KmitočtyTen K40 je normální mezinárodní koordinace (jak Kojál, tak Černá hora). Nevím, co udělá DVB-T na K32 v okolí Nového Města na Moravě s analogem z Harusáku, ale u nás na Litomyšlsku (a troufám si tvrdit, ani v dost širokém okolí) jeho analog vadit určitě nebude. Na rozdíl třeba od Kojálu je zde v okolí příjem z Harus.kopce (ač není tak daleko) zcela mizivý. |
PeVy
![]() |
|
Info o muxu 1Takže informace o termínu spuštění muxu 1 už 31.3. visí nejen na stránce ČRa, ale nově také na teletextu ČT. Vypadá to, že je to tedy hotová věc. |
PeVy
![]() |
|
KrásnéBeseda těchto odborníků je velmi zajímavá. |
Jarous405
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
![]() |