![]() |
|
Ariva200 vs. HDDPoužíval jsem Arivu200 s externím diskem Imation 500 GB. Ariva s ním fungovala vcelku dobře. Bohužel disk se porouchal a vzhledem k tomu, že jsem s ním nebyl moc spokojený (rezonoval atd.) pořídil jsem disk WD My Book Essential, rovněž o kapacitě 500 GB. Bohužel, Ariva tento typ disku nechce rozpoznat. Nemáte s tím někdo zkušenost? |
knieza
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 47 |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDSice jsem nikdy stroj jménem Ariva neviděl, ale nebude problém v tom, že Ariva potřebuje HDD naformátovaný v systemu Fat32 a MY Book jsou standartně z výroby v moderním formátu NTFS?On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDne ..ariva čte ntfs bez problémů |
vicini
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDNee, NTFS je doporučováno. Vypadá to, že je to disk tak max. na PC. Tam fachá v poho. Já už fakt nevím co koupit! Dva a půl palcové nejsou podporovány, fck! |
knieza
![]() |
|
RE= Ariva200 vs. HDD WD My Book EssentialJá s tím zkušenost nemám, ale kdybych takový disk měl, postupoval bych dle rady výrobce Arivy viz http://www.ferguson-digital.eu/pl/pytania-i-odpowiedzi/odbiorniki-ariva-100-200/219-dlaczego-odbiornik-nie-wykrywa-dysku-wd-my-book-.html . |
zdec
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDWD My Book Essential používám s úspěchem pro HD modely Vantage, ale třeba na Shoboxech jsem také pohořel - ani náznak spojení. Na Showboxech naopak chodí spolehlivě WD Passporty, ale zase jen do 160GB, které se už bohužel nevyrábí. Jejich už jen pár po E-shopech. Vyšší kapacity Passportů maji asi vyšší odběr při startu a to dělá Showboxovi problémy.Prostě, vyzkoušejte WD Passport. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDPřeklad pokynu z adresy udané zdecem:Proč přijímač nedetekuje pevný disk WD My Book? Upozorňujeme, že s přijímačem korektně fungují jen disky s jedním primárním oddílem naformátovaným v NTFS, nebo FAT32 (doporučujeme NTFS ). Ze zkušeností víme, že tzv. My Booky obsahují nativně několik oddílů, přičemž néjméně jeden je skrytý. Skrytý oddíl slouží pro zálohování atd. Zároveň však způsobuje hlavní problém... Harddisk je nutno náležitě připravit na PC, před použitím s přijímačem. Doporučuje se zrušit všechny oddíly a naformátovat disk s jedním primárním oddílem v NTFS. Takto připravený disk již korektně spolupracuje s přijímačem. Hlavně klídek...
|
broncek
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 377 |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDZdec, Broncek - Hoši, děkuji vám za radu, zkusím to. |
knieza
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDNepomohlo. Bohužel. |
knieza
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDmrkni na druhy prispevek na http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=21830&highlight=book&page=44 |
zdec
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDZdec - díky za radu, vzdávám to. Zítra půjdu vrátit disk.Zkusil jsem i Acronis, bohužel nic se nezměnilo. Už jsem u toho proseděl několik hodin. Ferguson - never ever! |
knieza
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDD:fuming: |
knieza
![]() |
|
RE: Ariva200 vs. HDDNa Arivě i na SatElitě jsem tento týden zkoušel 2 externí disky 2,5" s napájením přes USB a to Intenso 250 GB a CNmemory 320 GB a oba chodily bez nejmenších problémů.Formát byl z výroby FAT32. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 933 |
![]() |
|
![]() |