![]() |
|
p162IWoption pomalu/vůbec ne/přepíná z C na AAhoj, namontoval jsem si jako doplněk k monobloku (19+23E) z každé strany další LNB(13+28E), zpřepínal pomocí P162IW Option a P162IW Position, a všechno jede krásně, akorát že mě rožčiluje/vadí jedna věc:(přijímač TF6000CR): Když přepnu ze samostatných LNB(zapojeny přes position přepínač na vstup C u option přepínače) na monoblok na Astru 23(Diseq 1ze4 na vstupu A option přepínače), tak to trvá dost dlouho, cirka 4 vteřiny, než se objeví např. ČT1, a navíc když chci přepnout rovnou na NOVU(ta je Horizontál), tak to nepřepne vůbec a přijímač napíše že není signál. Jakmile už na Astře 23 jsem(třeba pomocí ČT1), tak po ní už to přepíná dobře rychle. Obráceně z monobloku na samostané LNBčka to vždycky přepne bleskem. Někde už jsem trochu zahlédl, že si někdo na toto stěžoval. Nevíte někdo, 1. zda to je vada toho 162 option přepínače 2. nebo je to dané tím, že přepínám jen pomocí Diseq 1.0, a tenhle přijímač neumí opakovat povely? Zajímavé (pro mě)je, že to je jen problém Astry23(Diseq 1ze4 na vstupu A option přepínače) nikoliv Astry19(Diseq 2ze4 na vstupu A option přepínače), a že je problém dokonán, když se pokusím na Astru23 přepnout rovnou na Horizontál(NOVA). Moc se v tom zatím nevyznám, ale tuším, že 2. je správně. Můžete mi to někdo ozřejmit dokonale, nebo aspoň dát nějaký odkaz k samostudiu - díky! |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: p162IWoption pomalu/vůbec ne/přepíná z C n...Ano, tenhle problém dobře znám a určitě jsem ho tu minimálně já prezentoval.Jeden čas jsem to zkoušel na přijímačích Openbox, Vantage i na Showboxovi. Na Showboxovi jsem dokonce přenastavil počet opakování povelů na jedno i dvě opakování, ale nic se na charakteru přepínání, nebo vlastně nepřepínání v rámci jednoho pásma a polarizace na druhý port monobloku nezměnilo. Ale Bůh ví, jak opakování povelů na Showboxovi probíhá. Moc tomu nevěřim... Řekl bych, že se jedná o výrobní problém na Option relátku. Může být problém i v impedančním přízpůsobení relátka monobloku k Option relátku. Ještě bych vyzkoušel přepnutí z Astry 19,2E na druhý port Position relátka 162 v rámci jednoho pásma a polarizace. Jednáse vlastně o stejný případ, jako o přepínání na druhý port monobloku/astra 23,5E/. Pokud proběhne přepnutí v pořádku, pak to zase naopak vypadá na problém relátka uvnitř monobloku, které nestinhne zpracovat korektně Position povel, který prochází Option relátkem. Tento problém je dost specifický, zkusil bych třeba použít jiný typ monobloku, nebo jiný typ Option relátka, třeba Spaun by měl nějaký mít v nabídce. Třeba bys dostal odpověd na lince Klatovské firmy EMP, takový pan Heičiar je velice ochotný - vlastní zkušenost. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: p162IWoption pomalu/vůbec ne/přepíná z C n...nieco podobne mi robilo ked som k monobloku pripojil LNB cez option relatko.Monoblok 19.2 23.5 LNB 28.5 prepnut na 28.5 sa dalo iba z 19.2 potom som v nastaveni satelitu v podmenu nastavenie anteny pridal pre 28.5 najsilnejsi signal a od vtedy to prepina |
funtomas
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 699 |
![]() |
|
díky za reakciSaxone, díky za reakci a potvrzení problému.Zas tolik to nevadí, prostě s tím žiju. Je mi jasné, že je tam celý řetězec nesourodých součástí (šunkovým monoblokem počínaje - který ovšem když byl samojediný tak přepínal bezvadně). Ono asi to option relátko je fakt nouzovka, lepší je běžný přepínač a 4 LNB. Jenom ten zbytečný průchod užitečného signálu dvěma relátkama přináší i jisté větší ztráty, než pruchod pouze jedním relátkem. Ale jinak spokojenost, mám mnohem větší výběr než s původním monoblokem. |
lkfreak
![]() |
|
RE: p162IWoption pomalu/vůbec ne/přepíná z C n...Princielne jsou ve 4in relatku 1.0 take prepinace tri, jeden option a dva position, takze utlum nizsi asi neziskas. Posloupnost povelu Option a Position jsou dane. Oznaceni "sunkovy monoblok " ma neco do sebe. ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
problémy s tím má i spaun SUR 211FJak píše tady http://www.liddll.de/thread.php?threadid=9402uživatel handol111 v příspěvku drobet níže s datumem 12.11.2009 14:48, taky mu to přepíná pomalu. Já jsem si s tím hrál docela dlouho a na nic rozumného jak to rozchodit lépe jsem nepřišel, jakýsi vliv na to má, pokud se u družice v přijímači navolí jiný kmitočet, ale spíš se mi stávalo, že to pak nepřeplo ani na NOVU, ani na ČT1, tak to radši nechám tak, jak to je. |
lkfreak
![]() |
|
jakési řešení jsem nakonec našel - pomocí MiniANakonec jsem nastaviv diseqC 1.0 takto:Astra23....Mini B Astra19....Mini A Astra28....4ze4 HotBird13..3ze4 A teď pomalu přepíná už jen při přechodu z Astry23 na Astru28, a z Astry19 na Astru28, všechny ostatní kombinace přepnutí ve všech směrech jsou bleskem. Tohle už je vyhovující. Jenom nevím, proč tomu tak je, škoda :-) |
lkfreak
![]() |
|
RE: p162IWoption pomalu/vůbec ne/přepíná z C n...Řekl bych, že je to jen přechodné zlepšení, podstatu problému toto neřeší.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |