![]() |
|
nekvalitní signálMám problém se signálem ... doma máme dva AZ boxy napojené na jeden satelit DigiTV.. jeden běží zcela bez problém, druhý téměř vůbec, pár týdnu to hlásí jen nekvalitní nebo žádný signál.. občas to naskočí, ale jen na pár minut a zase je to pryč... nevíte čím by to mohlo být???? |
luckypet
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: nekvalitní signálDoladění paraboly........konvertor.........kabel........konektory....................Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
Nevíte čím by to mohlo být?Tak tahle věta by měla být striktně zakázána na všech webech které se zabývají televizní technikou. Jedná se totiž o naprosto nepochybný důkaz i.d.i.o.c.i.e. tazatele. Snad jediná korektní odpověď na takovouto otázku by mohla být: "nevíme." Já osobně bych to ale tipoval na zemní smyčku.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
???sorry no :-) mě už přepadá roufalost, protože mi zatím nikdo nedokázal říct, čím to je :-) ... dva "odborníky" už jsem doma měl a nic nezjistili... se hned nerozčiluj :-) |
luckypet
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
RE: nekvalitní signálJmenovali se Pat a Mat. :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: nekvalitní signálked to majú na jeden LNB a prvý prepne polaritu.A teraz vážne, Asi má Twin, zamenil výstupy? vadný LNB Má dva STB , zamenil ich? vadný STB Atď, atď IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
|
scientific
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 105 |
![]() |
|
Já se ale nerozčiluju.Jen jsem na tento výraz už za ta léta alergický. Ono je velice snadné si myslet, že na internetových diskusích jsou všichni vybaveni křišťálovými koulemi do kterých nahlédnou a hned poradí zaručený recept. Pokud se tu ale najde někdo kdo tvrdí, že anténařina je práce pro odborníky, tak bývá často osočovaný z toho, že z prkotiny dělá záhadu.Pokud jsi už doma měl dva odborníky, a ani jeden to nebyl schopen vyřešit, pak to ovšem nebyli odborníci. To byli opravdu nejspíš Pat a Mat. Já osobně se stále přikláním k příčině v zemní smyčce. Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
RE: nekvalitní signálzkouseli jste reset do tovarniho nastaveni a prehrani settingu, kanalu a klicu z funkcniho azboxu? |
armonk
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 37 |
![]() |
|
RE: nekvalitní signálEnik já vím že některý dotaz rozčílí ale pokud to máš zmáknutý tak by jsi měl tazatovateli tu zemní smyčku vysvětlit aby nehledal nějaký provaz. ahoj |
jarik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 94 |
![]() |
|
RE: nekvalitní signálPokud tam má TWINA tak to měl zemnit, to je pomalu v dnešní době povinost kterou skoro nikdo neděla a pak se diví. Nevím co je na tom těžkého zjistit, drapnu přistroj "A" a zapojím ho na místo "B"...pokud se stále vyskytuje problém kontroluji kabeláž, konektory, LNB. Když se nevyskytne problém na druhém přijímači tak to znamená že máš jeden az-box odpálený. Žádná věda. A uzemni si to(lépe někdo kdo tomu rozumí, třeba můžeš dát práci Enikovy pač má nejspíš pravdu) Napsal málo ani nevím jestli je tam TWIN nebo co tam máš, délka svodu, atd. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
Bryketabudu davat twin,parabola je na balkoně,co a jak mám uzemnit? Děkuji!/Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
spykonevím jestli mě zkoušíš ale vzhledem ke staří tvé registrace jsi tu o zemních smyčkách jistě viděl hodně napsáno. Ono pokud budeš mít ty dva přijímače na stejném rozvodu (nejčastěji v patře) není zemnění až tak důležité. Nejlépe je ale stejně uzemnit koaxiály na stejném místě( zemnící blok, lišta) určitě někde budeš mít prostup do domu a tam bude blízko zásuvka na kterou je oba spolu uzemníš (na zemnící kolík!!!) Ono je tohle docela těžko chce to znát topologii rozvodu a co vše tam máš, kabelovka? sat propojení s PC? Společná anténa ? atd atd.... někteří kolegové to zemní přímo na parabole pomocí zemnících bloků, vytáhnou si zelenožluty 6mm drát a provedou tzv "pospojování" Ja osobně nejčastěji řeším zemní smyčky u společných rozvodů (brum v televizoru, černobílý obraz atd) |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
To jarikTazatel se ptal na možnou příčinu. Tu jsem mu sdělil. Až se bude ptát na to co je to zemní smyčka, tak to zas nechám někomu jinému. Budou totiž následovat další doplňující otázky, jako např. jak ji odstranit a pod. Jenže odstranit zemní smyčku je docela věda. Ona je věda už jen zjistit kde vzniká. Pokud si někdo myslí, že tu za dva dny vystuduje elektrotechnickou fakultu, tak se plete. Proto tvrdíím, že takovéto dotazy by měly být buď zakázané nebo ignorované.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
![]() |
|
BryketaDěkuji,to kluk je elektro slaboprodař a strašně se divil co chci uzemnit,tvrdí ,že nic v bytovce uzemnit nemusím,kéžby!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
![]() |