![]() |
|
Emp Centauri multiswitch + DM800 HDProsím o pomoc, jsem absolutně bezradný a na pokraji šílenství :(Zakoupil jsem si 4x quattro lnb + multipřepínač Emp Centauri MS17/ 8PIU-6. To mám na parabole Toroidal 90. Mám na setopoboxu nastaveny ty 4 družice 1W; 13E; 19.2E ; 25.2E . Programy jedou, u družic mám kolem 10-13db a SNR 60-80%. Ale problém je, že u 23,5 mě nejde asi půlka programů. Jde mě třeba Nova a tak, ale CT1, CT2 (které jsou na vertikální polarizaci), a podobně nejdou. Vypisuje to bud "ladění selhalo", nebo "SID nenalezen v PAT". A to mám settings od likry. Koukal jsem na kabely a ty vypadají ok zapojené. Vůbec netuším kde by mohl být zádrhel, jestli je špatný switch, lnb nebo co :(( Ten multiswitch nebyl zrovna nejlevnější a ted nevím co stím :( |
djh3ll
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 20 |
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDKoupil jsi blbé konvertory, měl koupit Quady a nikoliv Quattra!!On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDSorry, blbě čtu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDzkoušel si prohodit konvertor z Astry 23,5E za jiný?Nebo prohodit vstupy do MSW. Problém je na všech výstupech z MSW? Nastavení MSW vyžaduje precizní nastavení úrovně na všech pásmech a polarizacích. V žádném případě neznamená, že se všechty trimry vytočí doprava. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HD- Vystupy z MSW jsem zkousel, stale stejne.- Prohodit vstupy do MSW vyzkousim. - Prohodit LNB vyzkousim. Trimry mam vsechny natocene doleva od zakladu. |
djh3ll
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDTo Saxon:A jakými měřícími přístroji se úrovně nastavují. ? Díky |
lukin
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 433 |
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDTakovým měřákem, který Ti změří u DVB signálu:1/ Modulační chybovost 2/ Chybovost signálu před a za Viterbiho opravným obvodem 3/ Úroveň signálu 4/ A hodnotu odstupu užitečného signálu vůči pozadí. Například já používám Promaxe TV průzkumníka Prodig5 On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDNejsi náhodou z Brna saxo ? :) Hodil by se mi šikovný technik :P |
djh3ll
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDja su Jihočech. :))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDSakra, tak to jsem v (nevhodné slovo) :) Tady v Brně jsem obvolal asi 3 techniky a všici só nějací neochotní :( |
djh3ll
![]() |
|
Asi jsi se =ztratil= v kabelechJe zřejmé, že Ti jde H/H = 18V + 22kHz (horizontal, horní). Tam pracuje Nova (12070 H).Potřebuješ zkusit V/H = 14V + 22kHz (vertikal, horní). Pro paket ČT 12526 V. Odpoj kabel do vstupu V/H multiswitche, dej na něj spojku, připoj přijímač nebo měřák a zkontroluj si, jestli máš signál. Asi nebude... Přehodil jsi kabely. Nech připojený ten H/H. Hledej kabel se signálem. Odpoj další, připoj spojkou na přijímač... Až budeš mít signál z konvertoru, zapoj ten kabel na vstup multiswitche V/H. Když signál nebude na žádném z těch tří kabelů, pečlivě zkontroluj montáž konektorů na kabelech k LNB. Nakonec zkus prohodit LNB, mohl by být i vadný ale často to nebývá. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
A ještě dodatek...Ty trimry "do leva do základu" jak jsi napsal, jsou chybně.Nastav je téměř na maximum DO PRAVA - to je výchozí poloha. Ty jsi vše stáhnul... |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDDodávám ještě obrázek zapojeníhttp://img696.imageshack.us/img696/9527/79986131.jpg |
djh3ll
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDSynci,robte uz ty konektory poradne!Je katastrofa,koax. vypada profi standard kolem RG59 (H121,DG80),takze z OMKA kompresni CX3-3,7:).Jak psali predrecnici,overit spravnost vystupu QUATRO a trimry vytocit doprava (minimalni utlum).Ciste teoreticky tam muze byt jeste prebuzeny signal (napr.ASTRY 19,2°E muze byt na vystupu 90 dBuV-nevim nejsem z Brna a nemam tedy zkusenosti s urovni signalu).Potom skutecne prichazi ke slovu profesional s merakem a tento vse odhali:). At se dari |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDAt to radsi odhali Smejkalova:) |
hdpe
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDOprava,chtel jsem rict ASTRA 23,5°E... |
hdpe
![]() |
|
djh3llNa pohled to máš OK ale prosímtě než začneš vše předělávat tak dej trimy na minimum, a taky vyzkoušej jinej přijímač (jen pro jistotu) a hlavně uzemni ty koax káble jak na vstupu tak i na výstupu a samozřejmě vyzkoušej prohodit třeba A1 za A3. A hlavně zkontroluj si nastavení přijímače. Se ti divím jestli jsi lajk že jsi se do toho vůbec pouštěl.. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
2 bryketaAno, je pravda ze v tomto oboru jsem laik. Ale rád se učím novým věcem a baví mě to. Zkoušením se člověk učí :)Uzemnit koax káble, nevím jak to myslíš :) výstupy A1 a A3, jak jsem psal, jsem zkoušel. Jiný přijímač jsem zkoušel také. Takže mi již nezbývá než zkusit prohoit lnb, pozici vstupů, atd. |
djh3ll
![]() |
|
djh3llNo tak v tom případě máš prohozená kable, zemnění koaxu je pro odborníka já ti jen poradím název " zemnící lišta " děla se buď taková co odizoluješ koaxiální kabel a dáš ho do lišty ale ty mi k srdci nepřirostli a nebo se dělají zemnící lišty na F-konektory ty sou lepší, ale určo to udělej pač většina multipřepínačů je dost náchylná na zkraty.ty druhé lišty nalezneš třeba zde: http://www.satex.cz/Prislusenstvi/Zemnici-bloky/ |
bryketa
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDTak měli jste pravdu hoši :) Byl to přehozený kabel :) já blbec takovou kravinu přehlídnu.Ohledně uzemnění, když je to zapojené, jak může dojít za provozu ve zkrat ? Kčemu nejlépe uchytit tu lištu ? |
djh3ll
![]() |
|
RE: Emp Centauri multiswitch + DM800 HDzkrat? no třeba že nějaký uživatel vyrve kabel s fka při utíraní prachu na přijímači a nebo třeba zaživa bude zapojovat a odpojovat přijímač :) (i takový se najdou) je mnoho variant. Třeba já dávám i bleskojistky (na vstup). Zemní se to na to například na zemní kolík v zásuvce aby jsi vyrovnal potenciál v celém rozvodu ale na toto ti radím zavolat si odborníka sám to nedělej aby jsi neudělal víc škody než užitku..... |
bryketa
![]() |
|
![]() |