Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

satelitní multipřepínač

Dobrý den, dělám na domku satelitní rozvod a nevím pro jakého výrobce se mám rozhodnout ,co se týče multipřepínače,
jestli EMP-centauri a nebo pro mě méně známého Golden Interstar.
Díky za názory!

rosta00
Registrace: 9/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: satelitní multipřepínač

Především je nutno si ujasnit, zda příjem 1 družice, 2 nebo více. Potom dále kolik výstupů, zde doporučuji nechat nějakou rezervu. Další - který výrobce ?? To je stejný dotaz jako, kterou značku auta koupit. Každý poradí něco jiného a posuzovat podle ceny?? To také není směrodatné.

grupen
Registrace: 5/2008

No, to si mu tedy poradil...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Poslední dobou řešim něco podobného. Používám výhradně EMP, asi z přízně k české značce.
Dá se říci, že jsem spokojenej, za tu cenu se jedná o kvalitní výrobky, stačí se kouknout do ceníku Technisat, či Spaunu a víš co mám na mysli.

GI produkty mi nabízejí kamarádi z jedné CB prodejny, ale nějak se nemůžu odhodlat přesedlat...

Pokud se chystáš využívat u MSW i terr. vstup, pak Tě upozornuji na skutečnost, že aktivní vstup bývá v tragickém provedení.

Shrnutí: Kdyř MSW EMP s terr. vstupem, pak jedině v režimu pasiv, doplněno o externí domovní zesilovač, či Low.noise preamp. Pozor na přebuzení terr. vstupu Ü MSW.

On Air!

Saxon

Ještě mále upozornění: pokud mdudeš dělat rozvod sám,pak si dej bacha na provedení konektorů na odchodech do bytů. EMP multipřepínače nejsou moc zkratuodolně/vlastně vůbec ne/.
Především, pokud budeš používat kabely 5mm a budeš točit efka na půdě, kde je většinou prd světlo. Raději to propísni ohmetrem, než to našroubuješ na switch a strčíš do zásuvky.

On Air!

Saxon

No o těch zkratech jsem už slyšel,že nic nevydrží. Jinak switch chci na 2-3 družice a 4-6 linek.
No, asi spíš zůstanu u toho EMP!Jinak mě snad žádná jiná katastrofa neceká? Domovní zesilovač tam mám,tak snad už by žádnej jinej problém bejt neměl.
Děkuji všem za reakce!

rosta00
Registrace: 9/2008

MS13/ 8PIU-6

Pokud zárověň s rozvodem dodáváš i přijímače, tak doporučuji nejdříve propípnout všechny svody komplet i s účastnickými koaxiály. Nedávno se mi stalo, že zkrat byl v úhlovém F konektoru na účastnické zásuvce.
Rezervu v počtu výstupů určitě ano.
Pečlivě nastavit obě pásma a polarizace na multipřepínači na všech družicích.
Pečlivě zkontrolovat obě pásma a polarizace na všech účastnických zásuvkách (kabelech) samozřejmě na všech družicích.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

Saxon

Máš typ na nějaký dobrý testr koaxů nebo to děláš jen ohmetrem ?

bryketa
Registrace: 11/2009

Dělám to většinou od oka a když je špatně vidět, pak beru pensil ohmmetr s akustickou signalizací.
Uplně to stačí. A v každém případě se to vyplatí zkontrolovat!

On Air!

Saxon

Saxon

"pensil ohmmetr" co to prosímtě je? asi tomu říkám jinak :)

bryketa

To je měřák, kterej má jen jednu měřící šnůru a druhý pól je v podobě hrotu. Jakoby tužka , víš? ;)

On Air!

Saxon

Saxon

:))) to mělo bejt "pencil" ja si to myslel že si se uklep.

např: http://www.dealexcel.com/images/l/200912/12597358840.gif

bryketa

bryketa

Sorry, dík za opravu.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra