![]() |
|
satelitní multipřepínačDobrý den, dělám na domku satelitní rozvod a nevím pro jakého výrobce se mám rozhodnout ,co se týče multipřepínače,jestli EMP-centauri a nebo pro mě méně známého Golden Interstar. Díky za názory! |
rosta00
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačPředevším je nutno si ujasnit, zda příjem 1 družice, 2 nebo více. Potom dále kolik výstupů, zde doporučuji nechat nějakou rezervu. Další - který výrobce ?? To je stejný dotaz jako, kterou značku auta koupit. Každý poradí něco jiného a posuzovat podle ceny?? To také není směrodatné. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačNo, to si mu tedy poradil...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačPoslední dobou řešim něco podobného. Používám výhradně EMP, asi z přízně k české značce.Dá se říci, že jsem spokojenej, za tu cenu se jedná o kvalitní výrobky, stačí se kouknout do ceníku Technisat, či Spaunu a víš co mám na mysli. GI produkty mi nabízejí kamarádi z jedné CB prodejny, ale nějak se nemůžu odhodlat přesedlat... Pokud se chystáš využívat u MSW i terr. vstup, pak Tě upozornuji na skutečnost, že aktivní vstup bývá v tragickém provedení. Shrnutí: Kdyř MSW EMP s terr. vstupem, pak jedině v režimu pasiv, doplněno o externí domovní zesilovač, či Low.noise preamp. Pozor na přebuzení terr. vstupu Ü MSW. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačJeště mále upozornění: pokud mdudeš dělat rozvod sám,pak si dej bacha na provedení konektorů na odchodech do bytů. EMP multipřepínače nejsou moc zkratuodolně/vlastně vůbec ne/.Především, pokud budeš používat kabely 5mm a budeš točit efka na půdě, kde je většinou prd světlo. Raději to propísni ohmetrem, než to našroubuješ na switch a strčíš do zásuvky. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačNo o těch zkratech jsem už slyšel,že nic nevydrží. Jinak switch chci na 2-3 družice a 4-6 linek.No, asi spíš zůstanu u toho EMP!Jinak mě snad žádná jiná katastrofa neceká? Domovní zesilovač tam mám,tak snad už by žádnej jinej problém bejt neměl. Děkuji všem za reakce! |
rosta00
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 26 |
![]() |
|
MS13/ 8PIU-6Pokud zárověň s rozvodem dodáváš i přijímače, tak doporučuji nejdříve propípnout všechny svody komplet i s účastnickými koaxiály. Nedávno se mi stalo, že zkrat byl v úhlovém F konektoru na účastnické zásuvce.Rezervu v počtu výstupů určitě ano. Pečlivě nastavit obě pásma a polarizace na multipřepínači na všech družicích. Pečlivě zkontrolovat obě pásma a polarizace na všech účastnických zásuvkách (kabelech) samozřejmě na všech družicích. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
SaxonMáš typ na nějaký dobrý testr koaxů nebo to děláš jen ohmetrem ? |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačDělám to většinou od oka a když je špatně vidět, pak beru pensil ohmmetr s akustickou signalizací.Uplně to stačí. A v každém případě se to vyplatí zkontrolovat! On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxon"pensil ohmmetr" co to prosímtě je? asi tomu říkám jinak :) |
bryketa
![]() |
|
RE: satelitní multipřepínačTo je měřák, kterej má jen jednu měřící šnůru a druhý pól je v podobě hrotu. Jakoby tužka , víš? ;)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
Saxon:))) to mělo bejt "pencil" ja si to myslel že si se uklep.např: http://www.dealexcel.com/images/l/200912/12597358840.gif |
bryketa
![]() |
|
bryketaSorry, dík za opravu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |