![]() |
|
Symetrizacny clenZdravim,mam dipol na FM a jeden symetrizacny clen z Colorky, mozem ho pouzit aj na ten dipol, alebo radsej vyrobit symetrizacnu slucku? Este otazka, zahodil som papier ako to zapojit. Zapoji sa tak, ze tienenie dam do svorky a vnutorny vodic na jednu svorku anteny? |
georgo
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 362 |
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenZáleží jaký je to člen. Jestli je to meandr na plošňáku, tak ten je pouze pro UHF. Musí to být vinutý na dvojděrovém jádře. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenAno, je to len ten plosak. Takze pojdem kupit ten feritovy. Diky |
georgo
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenmužeš si udělat i sám s použitím koaxiálu, kterým to budeš tahatnikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenCo je zac ten FM dipol? Potrebujes len symetrizaciu,a lebo aj transformovat impedanciu? |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenVyrobil som ho, je to klasicky skladany polvlnny dipol. |
georgo
![]() |
|
RE: Symetrizacny clenGeorgo, dej si bacha aby ti nepodstrčili symetrizák na feritovém jádře na 3 TV pásmo. Délka feritu musí být na FM dlouhá 15 mm. Mně přišla anténa Supersonic přímo z Chlumce před dvěma týdny a byl v ní malý ferit na plošňáku. Tak jsem ho vyměnil za ten velký. Hlavně že nakreslený mají ten velký. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
Supersonic z Chlumcena ten malý feritový to normálně můžeš montovat, viděl jsem porovnání v grafu, ten velký je pouze na VHF a ten malý, feritový se dá použít univerzálně...DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
![]() |