![]() |
|
Problém se signálem DVB-TPoraďte mi prosím. Mám anténu velké síto se sm. členem a širokopásmový zesilovač 20db. Kojál mi ukazuje signál 35% a kvalitu 30 - 40%Ppomůže mi, když dám ještě předzesilovač? Děkuji |
Fred
Registrace: 1/2008 Příspěvků: 132 |
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TNapiš lokalitu. Upřesni o jaké síto a zesilovač se jedná. Jak je anténa natočená a umístěná. Jak je řešen rozvod. Kolik procent vykazují ostatní jiné vysílače. Pak ti snad někdo dokáže poradit.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-Tpřesně napiš více údajů a zkus pro zajímavost vyřadit ten zesilovač, co se stane síla/kvalita? Máš stb nebo tuner v TV?zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TJedná se o síto od firmy emos, z antény jde 4 m koax do zesilovače - nevím, co je to za značku. Ze zesilovače jde signál do rozbočovače a pak cca 5m koaxu do zásuvky. Mám DVB-T technisat digipal 2. Signál chytám odrazem od protějšího kopce. Bez zesilovače je signál horší a občas kostičkuje. Lokalita Uherske Hradiste. |
Fred
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-Ttěžko radit na dálku, když konkrétně nevím co a na jakých kanálech tam vysílá. Nejlépe pozvat odborníka, jestli nechceš tak:zkus 1. zkontroluj konektory a svod antény 2. sežeň si někde malou televizi zapoj stb před ten zesilovač a naskenuj znova kanály. 3. za pomoci druhé osoby zkus točit anténou a pokus se najít co nejlepší signál 4. pokud bude signál stejný nebo horší je na místě podle situace použít nízkošumový předzesilovač a pravděpod. propust na kanál na kterém jede Kojál 5. pokud to pojede líp je špatně nastavený nebo nevhodný zesilovač těžko radit když člověk není na místě zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TEMOS prodava polska sita, takze o kvalite nemuze byt rec. Zacni poradnou antenou. Je to porad dokola. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TEMOS neprodává kvalitního snad vůbec nic.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
FredTak třeba já tady v Luhačovicích mám Kojál (Di-box t22) Signál: 85% Kvalita: 80-90% (jak kdy) a Javořínu 90/90%Použité komponenty: Anténa 45SG Emme Esse,Alcad CA-215, a Di-box t22, ale ten je hodně citlivý. Zkoušel jsem i Digipala a tam sem se přes 65% nedostal. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
FredMi teď uhazuje síla signálu 28% a kvalita signálu 22-28% a drží Černá hora odrazem a pohoda někdy kvalita jen 9% a furt to jede. Taky Technisat. Tak to máš nadupaný. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TZkoušel jsem ještě anténu TAP a ta měla horší signál, než to síto. Jinak na to síto tedy odrazem chytám Kojál, ale i slovenský mux signál 90 kvalita 100. |
Fred
![]() |
|
RE: Problém se signálem DVB-TPokud je to jak píšeš, Javorina Ti dává signál jak hrom a to máš síto normálně nastojato - tedy v horizontální poloze? Oni totiž vysílají vertikálně. Docela by mě zajímalo kam máš nasměrovanou tu anténu na Kojál nebo na tu Javorinu? Jestli jsi zkoušel TAP anténu (středně dlouhou nebo jakou?) a dávala Ti horší výsledek, může být, že jsou tam odrazy o ten kopec a nehomogenní prostředí a signál si chodí jak chce. Nejlepší je varianta 2-3 metry kabelu s nějakou anténou a signál z Kojálu "ulovit". Na to jedno síto to nedáš, ale jak říkám těžko radit když člověk není namístě.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
![]() |
|
Problém se signálem DVB-Thttp://www.zive.sk/prijimame-dvb-t-vyrobte-si-antenu/sc-3-a-286064/default.aspx skus toto ja to mam vyskúšane na 100% |
jarek57
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 116 |
![]() |
|
nekvalitní signálMám problém se signálem na digi tv... doma máme dva AZ boxy připojený na jeden satelit Digi tv... jeden běhá zcela bez problémů, na druhém to už měsíc hlásí Žádný nebo nekvalitní signál.. občas se to zapne, ale většinou nikde nic.. Nevíte někdo, čím by to mohlo být??? |
luckypet
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
![]() |