![]() |
|
multibeamZdravím. Prosím o radu. Budu si instalovat parabolu multibeam T85 pro 4 účastníky ze 3 družic. A to 19, 23,5 a 1W. Z mé staré paraboly mi zbyl konvertor monoblock pro 4 účastníky. Můžu ho použít do multibeamu na příjem obou družic najednou? Asi ne. Ale můžu ho použít aspoň pro příjem jedné družice a další 2 dokoupit? A existuje nějaký DISEqC, který má 12vstupů a 4 výstupy nebo musím koupit 4kusy DISEqC-4/1. Děkuji za odpověď. |
Dadadan
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 159 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
RE:multibeamAhoj, monoblock můžeš ho použít pro A1+A3 v případě že si zakoupíš DiSEqC přepínače s funkcí option.Hodně ti pomůže článek o instalaci multibeamu od Saxona viz: https://www.parabola.cz/clanky/3420/instalace-paraboly-multibeam/ Hodně zdaru |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE:multibeamAle rozhodně bych raději použil 3x Quad LNB a 4x DiSEqC 4/1 přepínače.... |
bryketa
![]() |
|
RE: multibeamA proč? A to ani nemůžu použít ten monoblock na jednu družici, nebo to nejde. Rozumíš, když už ho mám. |
Dadadan
![]() |
|
RE: multibeammůžeš ten monoblok použít, k němu lnb quad a 4x EMP P.162 IW - makat ti to bude taky |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
netaceAle myslím si že je lepší použít každý zvlašt pač multibeam není moc stavěný na monoblock, ale je to jen můj názor. Ale na tyto tři družice by se dala použít i dobrá 85cm parabola s multifokusem. |
bryketa
![]() |
|
RE: multibeamA co znamená dobrá 85cm parabola. Já myslel, že tyto družice nejdou najednou chytnout na klasickou parabolu. A když jo, tak by ten monoblock + lnb šel líp na klasiku než na Multibeam? Dík všem. |
Dadadan
![]() |
|
RE: multibeamUdělej to podle Saxona a nebudeš mít problémy. Máš to tam detailně popsaný. |
Jira
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
RE: multibeamJá vím, ale chtěl jsem ušetřit na DISEqU a konvertoru. |
Dadadan
![]() |
|
RE: multibeamČetl jsi ten článek? Však Saxon tam použil monoblok, proto ti píšu ať to podle toho uděláš. |
Jira
![]() |
|
DadadanPokud se ti to nelíbí, že budeš muset použít to co jsem ti napsal, tak tu máš ještě další použití, stačí si jen vybrathttp://www.satlex.net/sk/4participants.html ale rozumější by bylo použít 2 paraboly x 80cm jedna ti výjde kolem 500 kč, na jednu parabolu pozice 19,2°E, 23,5°E na druhou parabolu 1°W Pokud se ti to ještě stále nelíbí, tak si pozvi montéra, aby jsi věděl na kolik příjde jeho úsilí;) |
netace
![]() |
|
RE: multibeamJo četl. Ale ten monoblock je na 19,2 a 16. A já mám 19,2 a 23,5. Což je vlastně jedno. Asi mě to zmátlo. Dík |
Dadadan
![]() |
|
RE: multibeamLíbí, líbí. Tak to udělám. Na 2 paraboly nemám místo. Teď jenom jaká parabola bude nejlepčí. Multibeam, 90 nebo 100. |
Dadadan
![]() |
|
RE: multibeamnejlepčí :) asi budehttps://www.parabola.cz/clanky/3700/multifokalni-parabola-big-bisat-1/ https://www.parabola.cz/clanky/3701/multifokalni-parabola-big-bisat-2/ jinak ti bude stačit T-55, nebo E-85 ;) https://www.parabola.cz/clanky/3604/anteny-multibeam-85-a-toroidal-55-kterou-vybrat/ |
netace
![]() |
|
RE: multibeamZ vlastní skušenosti raději vezmi E-85, má větší zisk než T-55. A koupit můžeš třeba zde, http://www.ivo-pt.cz/satelitni-parabola-maximum-e-85-multifocus-i5987.htm, dle Saxona slušná kvalita osobně jsem ji zde nekupoval, ale příště ji tam zkusím vzít. Ta co mě přišla naposledy, hrůza děs. |
Jira
![]() |
|
RE: multibeama to ti přišla odkud? |
netace
![]() |
|
RE: multibeamZ Tišnova. |
Jira
![]() |
|
RE: multibeamTo si děláš srandu? mě odtud tento týden přišly 4 komplety s E-85 a v pohodě :lookaround: |
netace
![]() |
|
RE: multibeamNo tak potom nevím, jednu jsem bral asi před třemi týdny druhou týden nato a první E-85 kterou jsem kupoval zhruba před rokem vše odtamtuď tak to se nedá srovnat. Kvalita laku na ráhnu byla jak kdyby to stříkali na rezavý jekl škoda, že jsem to nenafotil, o otřepech nemá cenu mluvit a kvalita šroubů a plastů no prostě bída. Ta loňská bila šedá letos už bílý. Příští kus tam, už neobjednám. A nebo tam nejdřív zavolám a řeknu jim, že jim to kdyžtak pošlu zpět. |
Jira
![]() |
|
E85 a přepravaIVO má standartně nejnižší ceny na trhu, ale má bohužel smlouvu s Českou poštou a to je tragedie na entou.Včera mi přišli dva kusy a opět z jedné strany naražené až se sloupla barva. V pondělí to budu opět reklamovat a požadovat finanční náhradu. Musim podotknout, že tentokrát IVO balík špatně zabalilo. Doporučuji kupovat tam, kde je smlouva s PPL. Osobní zkušenost. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
využití monoblokuPodle mého názoru možnost využití monobloku existuje. Monoblok bude na 19+23. Dokoupí se konvertor Quad na 1W. Ke každému přijímači půjde pouze jeden kabel. "Sloučení" s monoblokem se provede pomocí relé EMP Centauri P162 IW Option. Takže na pozici 1 relé 162 bude monoblok, na pozici 2 bude 1W. Musí se koupit celkem 4 relé 162, pro každý přijímač zvlášť. Přiložený leták k relé je dostatečně vysvětlující.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: multibeamTak já zase s ČP mám zkušenost dobrou, ještě se mi nestalo aby bylo něco poškozeno, pouze jednou a to byla parabola (Gibertini 105) v krabici a volně k ní pohozen zadní držák. Samozřejmě přišla poškrábaná od držáku. Takže to bylo jasně špatným uložením v krabici. Po telefonické reklamaci okamžitě poslali novou a já zaslal zničenou zpět. Jinak u Eltasatu se mi ty kartony co použivájí zdají dobré. |
Jira
![]() |
|
RE: multibeam@samorost - nějak jsi zaspalZatím jsem neměl problém ani s Českou poštou a ani s PPL, nebo DHL. S EltaSat jsem zatím problém neměl a doručení balíku je do 36 hodin což narozdíl od jedné Brněnské společnosti je super. |
netace
![]() |
|
RE: multibeamU CP mi to připadá, že když je na balíku štítek "Křehké", nebo "Neklopit", tak je to spíš k horšímu.Nehledě na skutešnost, že u nás rozváží pošta balíky v malé Felicii, kdežto PPL používá klasické dodávky. Jak to vypadá, když rvou ženský od Pošty z Feliie balík s anténou si asi dovedete představit... Reklamace je sice řešení, ale je to také ztráta času, papírování a samé zbytečné procedury. Ideální je kupovat antény u místních prodejen se satelitní technikou. V CB je problem v tom, že v jedné prodejně je nemaji, ve druhé jsou drahé. Tak to mastíme takhle, bohužel... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: multibeamMě osobně kurirní služby nevyhovují z důvodu, že nevím kdy přijedou a čekat na ně na určeném místě mě nevyhovuje. Několikrát jsem se s nimi po městě naháněl a je to radost. CP jezdí +- půl hodina, mimo vánoc, pokud mě nezastihnou vyzvednu balík na poště.U nás jezdí Transitem. |
Jira
![]() |
|
RE: multibeamNo vidíš, mě zase vyhovuje PPLka. Místní řidiče znám témeř osobně, když mi něco přivezou na budějovické depo, tak to mám okamžitě na mobilu formou SMS a já se rozhodnu, jestli to chci zavézt domu, nebo do práce.Když nejsem ani v rpáci, ani doma, tak si to můžu vyzvednout do 20hodin ne depu. CP dělá do 16hodin, v poledne má hodinou pauzu, která trvá dvě hodiny... :bomb: On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |