![]() |
|
Koaxialny kabelAky je nalepsi koaxialny kabel na vonka bez trubky aby odolal vonkajsim podmienkam tahany zemou po streche dik za radu |
marian
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 89 |
![]() |
|
RE:Koaxialny kabelNordix CM407 CU PE kvalita za rozumnou cenu. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelBelden H 125 CU |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
Koaxialny kabela vidíš to,každý pes,jiná ves,dej takový aby Ti vše chodilo v pořádku a o víc se nestarej!!! to jsou otázky a blbosti :scared: :scared:když budou za tři roky problémy,udělá se výměna a zase je zde téma na houby :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelnic proti, ale on se myslim pta kvuli tomu, aby to za tri roky menit nemusel.. Proto jsem radsi priplatil za Belden a doufam, ze toho nebudu litovat ;) |
Mirectec
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 240 |
![]() |
|
RE:MirectecNebudeš, Belden nebo Nordix to je jedno oba sou dobré a kvalitní koaxiál je základ.. ale já radši Nordix |
bryketa
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelaby jste se nehádalihttp://www.belden.com/pdfs/Cable101/coaxrefc.pdf http://www.nordixkabely.cz/cm_407cu.htm |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelZ pohladu odolnosti voci vonkajsim podmienkam je sumafuk, ktory kabel pouzijes. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelvsichni ste vedle nejlepsi je ten zeleny bolsevicky uz sem to nekolikrat zde pisal ale bohuzel ten tezko sezenes :laughing: |
image
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 552 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelz nordixů by jsi měl vzít ty CABLESAT modely. ten první má UV plášť a ten druhý je nehořlavý, takže kdyby ti shořel dům, kabel měnit rozhodně nemusíš :)))Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelImage, už jsem to zde několikrát psal, že ten zelený je vhodný na DVB-T, na satelitní kmitočty má veliký útlum. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabeljá jsem vždycky používal obyčejný no-name kabely. nedávno jsem si koupil ten nordix (402 Cu), abych měl nějaký porovnání.-signál: žádná změna (to je jasný, protože LNB konvertor to zesílí až o 60dB, než ten signál putuje kabelem do přijímače) -kvalita provedení a pohodlí při instalaci: značná změna. žilky opletení se při neopatrném naříznutí nožem hned nelámou a neodpadávají, kabel se nekroutí a zachovává si žádaný tvar a směr, plášť je na první pohled trochu odolnější (to všechno v porovnání s těma nejlevnějšíma obyčejnýma kabelama) Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: HiFiOKSvatá pravda ale ruku na srdce kdo by tahal tak tlustou potvoru. |
bryketa
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelno ale na tom útlumu záleží jedině když to budeš tahat 200 a více metrů. jinak je to naprosto jedno. naprostoVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE:vortimondU koaxů ani tak nejde o signál (pač ten bude na 20 metrech vždy stejný , skoro) ale o dlouhodobé využití a kvalitu, levný koax proste nedokáže držet parametry cca 5-10 let zato ty beldeny,nordixy,cavel,draka atd to dokážou a to je přesně to co potřebujem. Ale třeba doma (podotýkám sobě) sem před čtyrmi roky natáhl nějakej hrůza koax(RG6 á 2,-/m) úžlabím a je tam doteď a jede bez problému, ale jaký je stav to netuším signál přijímá a stačí mi to :) Samozřejmě mám doma i další rozvody a ty jsem tak už neodflágl ale prostě do tohoto se mi pořád nechce, jak se říká" kovářova kobyla chodí bosa" |
bryketa
![]() |
|
RE:vortimondA je fakt že jsem v životě snad ještě netahal kabel delší jak 80 metrů... na těch par metrech co je běžné u rozvodu dělá (cca 10m) je jedno co bude za kabel vždy to bude stejné, to že dám PE znamená jen to že vydrží o nějaký ten rok delej než klasicky (teda měl by) a to je to co mě zajímá aby mi zákazník nevolal za rok že je po kabelu. |
bryketa
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelVUKI - VCCJE 75-7,25* Kapacita: 53 pF/m * Koeficient skrátenia: 0,81 * Materiál izolácie: penový polyetylén * Materiál plášťa: "E" PE (prevedenie do zeme), * Konštrukcia jadra: plný Cu drôt * Konštrukcia tienenia: pozdĺžne obkladaná vnútorná Al-PET fólia, opletenie z pocínovaných Cu drôtov s 50 % krytím * Použitie: pre terciárne siete TKR, pre účastnícke šnúry a stúpacie vedenia, pre družicový príjem a domový rozvod TV signálu |
losparabo
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 382 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelto vsechno je hloupost o tom bolsevickym kabelu mam to vyzkouseny mel sem na pude tento kabel stari asi 30.let ten novej Belden sem odpojil pripojil tento tlusty zeleny a obraz byl ve spickove kvalite HD naprosto stejny. |
image
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 552 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelOni jsou kabely pro zemní uložení, a pak jsou jiné, na ven (odolávající slunci). Je ale možné, že existuje univerzálně odolný, který neznám.Slunci odolává lépe PE plášť (např kabel CB 113 UV). Takže stačí projít produktové katalogy CAVEL, BELDEN .... Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Koaxialny kabelTen tlustý zelený,kvalitně opletený,používám dodnes,je vidět,že i za bolševíka se dělali kvalitní věci.Zesilovač mě běží už nějaké desetiletí(výroba slovenská,taktéž bez problémů),tak že i u nás uměli,kde ty časy jsou?Nějak nám ty Česko-Slovenské,zlaté ručičky zrezivěli?? :))) Rv |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
Kábel do zemeChlapci, robíte z toho vedu. Podstatné bolo v tej otázke aby kábel odolával vode a slnku. Tá druhá podmienka sa dá splniť ľahšie (hlavne cenovo), stačí vyberať podľa údajov výrobcu. Samozrejme, aj tá prvá, nakoniec sa tu už o tom aj písalo, ibaže tá cena je vyššia. Pokiaľ ale nechcete platiť veľké peniaze za špeciálny kábel do zeme, tak mám radu. Stačí ten jeden koniec, ktorý končí v zemi navliecť do PVC hadice na rozvod vody! Mám to tak urobené, nie je to žiadna veda. Pokiaľ je tá hadica dostatočne hrubá, tak ten koax tam ide "natlačiť" rukou, pokiaľ nie, tak použijeme na zatiahnutie hrubý oceľový drôt. Cena hadice je oproti cene špeciálneho kábla nepodstatná. Nakoniec tej hadice nebýva obvykle veľa (sám jej mám asi 8m, od rúry paraboly v záhrade do pivnice). Podstatné je, aby bol koniec pri parabole "v suchu", prípadne ešte zaizolovaný gumovou páskou. Dobré je tiež koniec do domu viesť tesne pri múre "hore kopcom", aby nezatekalo do pivnice pri daždi. Kábel mám tiež ešte starý "komunistický", dvojplášťový, takže teoreticky som nemusel použiť ani tú hadicu, ale aspoň mám istotu, že to už nebudem vôbec vykopávať zo zeme :-). A čo sa týka tej hrúbky koaxu, tak v pivnici mám koaxiálnu spojku na tenší kábel, takže neutrpí ani kvalita ani estetika. A keby som mal aj celý ten kábel iba zelený, tak celkový útlm pri dĺžke asi 20m je nezaujímavý. |
Eman
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 585 |
![]() |
|
![]() |