Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Ferguson fk 7900

Ahoj Chlapi v jakém formátu nahrává na HDD tento příjmač

Miroslav B
Registrace: 6/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ferguson fk 7900

Opatřil jsem si externí HDD (starý 80 GB disk v externím boxu koupeném na Aukru) teprve před pár dny, takže s tím teprve začínám, nicméně už jsem nahrával (Velkého blondýna), a pak se na ten disk podíval v počítači. Film byl nahrán s extenzí TS, rozdělen do několika souborů. Pokusil jsem se ho v PC spustit, PC k němu přiřadil přehrávač pro mobilní telefony a vlastní přehrávání bylo velmi špatné, neuvěřitelně rozkostičkované, zkrátka nepoužitelné.Ale udělal jsem to, že jsem ty soubory z externího HDD přesunul do PC a následně zpět na externí, po připojení zpět k Ferdovi byl záznam na USB normálně detekován a naprosto bezchybně přehrán.
Pokus sledoval možnost zazálohování nahraného v PC, což se mi povedlo.
Ještě dodám, že film dlouhý cca 105 minut zabral cca 2,7 GB což znamená zhruba 1,7 GB na hodinu záznamu.
Pokus byl jen jeden, takže může být, že hodinová velikost se bude trochu lišit podle zaznamenávaného pořadu, ale určitě ne nějak zásadně.
Hlavně, že se mi potvrdilo, že zálohování v PC je možné.

Miglanc
Registrace: 12/2009

takže mělo by jít vypálit z hdd na dvd

Miroslav B
Registrace: 6/2006

To určitě. Ferguson si zformátoval HDD na FAT32, takže PC nemá žádný problém HDD detekovat a k souborům na něm nahraným přistupují bez problému programy (tedy i vypalovací).
Ostatně jde i o opačný přístup - na tento HDD mohu nahrát v PC fotografie (JPG) a bez problému si je pak přes Ferguson prohlédnout v televizi. V návodu se píše i o MP3 a poslech hudby, ale to jsem ještě nezkusil.
Také jsem dosud nevyzkoušel, jestli to umí přehrávat filmy v MPG, Arriva to prý umí. Takže to brzy vyzkouším.
Co si budeme povídat - přiložený návod k použití patří k FK6900 a někdo v něm pouze udělal záměnu 6900 za 7900 a v jednom případě i tuto změnu zapoměl udělat ;)
Takže musíme zkoušet a zkoušet.

Miglanc
Registrace: 12/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra