Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

anténa iskra dtx 92f

dobrý večer zdravím všechny přiznivce bydlím o okolí jeseníku ve vápenné zde chytám od 1.12 mux1-29k kojál na obyčejnou sítovou anténu za 240kč jeto šmejd to vím a síla 69 kvalita kolísá z 30-71 obraz jede bez sekáni jenom se objeví pár kostiček jednou za minutu skoušel sem také žilinu křížavu na k68 síla 44 kvalita31-28kolísá obraz same kostky ani nejde vidět logo televizí ale ráno jede v pohodě u analogu chytám stv2 bez barev na 35 a joj tv na 52 kanálu ale jetam jedna věc pere se do ní tvp1 je nějaká šance zlepšit příjem?zajímá mě anténa iskra dtx-92f má prý viníkajíci výkon a také sem uvažoval o zesilovači teroz 453 30db, šum 1,2 jestli byste mi mohli doporučit řešení

tvn7
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: anténa iskra dtx 92f

Pozvat odborníka bývá to nejlepší řešení.

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Ze zkušeností zkušenějších, ale i mých vlastních - s dlouhou colorkou na dálkový příjem K60+ určitě ne. Má už v tomto pásmu malý zisk a její délka, směrovost a špatné uzpůsobení pro příjem vertikální polarizace jsou faktory, které příjem často úplně znemožní.
Lepší službu udělají husté síto, krátká colorka, nejlépe však kanálová Yagina (raději to s délkou nepřehánět přes 1.8 metru) se SPRÁVNĚ SPOČÍTANÝMI délkami a roztečemi prvků (na pásmo K66+ bohužel jen home made).

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Rovněž jsem porovnával 2 nízkošumové zesilovače od Terozu.
18dB jednostupňový a 30dB dvoustupňový při příjmu 2 signálů na různých kmitočtech na absolutní hranicí šumu (spíše těsně pod ní) na dlouhé colorce a dosáhl jsem v podstatě totožných výsledků. Velmi mírně lepší se mi jevil ten jednostupňový, což jen podtrhuje kritickou úroveň zpracovávaných signálů na svorkách antény. Kde nic není, ani smrt nebere, a můžeš vesele zesilovat do aleluja, ale k ničemu to nepovede.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

tězko radit, hlavně na horách. Chce to pozvat někoho na zaměření. Tu dlouhou iskru bych nekupoval. Síto těžko říct. Pokud ano, tak asi kvůli těm Polákům by to chtělo asi propust, ale to je vše hypotéza nadálku.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

Tu sa dá naozaj iba teoretizovať,ale jednoznačne radiť určite nie.Tá 92 iskra je vhodnejšia asi na rovinatý terén a vyššie kanály-kde má najvyšší zisk.Ja by som to videl na kombináciu kanálovky( je lacnejšia ako Iskra 92) na sk mux 68k a Iskra 47 triplex(napr) na Kojál.Použiť kanálový predzosilovač,asi je vhodnejší jednostupnový nízkošumový cca 12db-potom cez zlučovač kanál+ rest(alebo 2k+rest,alebo kanálový 2vstupy 5 kanálov )a zosilovač s regulovatelným ziskom.Dá sa to robiť aj cez priepuste a zádrže.Ale hladiac aj na budúcnosť,možno by bolo vhodné zaobstarať si najprv jednu širokopásmovú UHF anténu napriklad ISKRA 47 triplex( 92 je síce výkonnejšia o 1dbi, ale je o dosť dlhšia a aj dražšia)-vyskúšať príjem na Slovensko(pribudne tam ešte min. 1 mux)Ak sa osvedčí na sk muxi,tak potom čakať na spustenie Pradedu a možno nebude treba kupovať ešte jednu antenu,ale postačí aj to hrdzavé sito.Ale všetko je len v hypotetickej rovine,prax môže byť úplne iná.

jarosa
Registrace: 12/2009

Tohle jste se dotazoval už na konkurenčním serveru, že? Teď máte tolik odpovědí, na kterých je něco moudra, že jsem zvědavý, jak z toho budete moudrý vy.
Na příspěvky ostatních bych jen reagoval jednou věcí: Jelikož Vápenná je blízko Pradědu a je tam dobrý výhled na tento vysílač, předzesilovače budou dělat problémy. Zvlášť ty silnější (vícestupňové).

Aley
Registrace: 2/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra