![]() |
|
Mnoho podivností po změně LNB na monoblokZdravím,Měl jsem jednoduché LNB s parabolou nasměrovanou na Astru 19,2, přijímač Mascom MC 1200 Cr. Chytal jsem jen volné programy. Nyní jsem koupil monoblok od Mascomu pro příjem Aster na 19,2 i 23,5. Výměna proběhla bez problémů, parabola je stále natočená na 19,2, při pohledu na parabolu od LNB mám LNB uchycené za levou část, pravá by měla chytat tu 23,5. A co se stalo: programy z 23,5 chytám bez problémů na 19,5 mi to nenašlo některé programy (např. Das Erste), u některých, které to našlo mi to říká: Žádný signál (třeba iMusic, 3Sat - podivné je, že jeden den třeba jde imusic a nejde 3sat, při dalším pokusu to je naopak), plno jich funguje bez problémů. Další podivností je, že kompletně přestal jít EPG, který byl na přijímači naladěn na kanál z pozice 19,2 - sice ukazuje dobrý signál ale nic nestáhne, když ho chci naladit na 23,5 tak neznám parametry. Zkoušel jsem ještě obnovit tovární nastavení - to pak má od výrobce přednastenou sadu programů pro příjem z 19,2, mezi nimiž je i Das Erste - které po továrním nastavení jde! Jakmile ale dám vyhledat všechny programy, Das Erste zmizí a vše se opakuje - u některých programů na 192 žádný signál, některé jdou a 23,5 jde komplet. Das Erste jsem zkoušel naladit i ručně ale nenajde to nic. Poradí mi někdo prosím, co se děje? Proč nejde naladit Das Erste, když po obnovení továrního nastavení funguje? Proč nejde EPG na 19,2 a jak naladit EPG na 23,5 (a půjdou vůbec obě najednou?). A proč je u některých programů hláška Žádný signál? Díky |
kano
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 13 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
Mnoho podivností po změně LNB na monoblokskus si tam dat spät to jednoduche lnb na tu 19.2 alebo ten monoblok vyskusaj zapojit pravu stranu na 19.2 co to povie,mozno je chyba v monobloku a hlavne neznamena,ze ked mas na neakom trnsporderi signal 80 ze musis mat signal aj na inom mozno este treba nastavit parabolou-signal na programoch kde mas slabucky signal |
danmikes
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 351 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokTeď u toho nejsem ale signál je velmi dobrý - večer se schválně podívám na úroveň.No upřímně, lézt na střechu a přehazovat to zpět a zase na monoblok se mi dvakrát moc nechce, není to zrovna jednoduchá záležitost... |
kano
![]() |
|
Mnoho podivností po změně LNB na monoblokneni,ale ved musis mat z toho potesenie ze chces najst chybu a jedna sa o to,ze ti to vypisuje neni signal.inak riesil som aj problem na ilusione bol plny signal a vypadaval zobrazovala sa hlaska neni signal,naskocil az po vypnuti a znova zapnuti z elektriky.bol na nom prehrany soft a odvtedy to funguje. |
danmikes
![]() |
|
Mnoho podivností po změně LNB na monoblokVýměna proběhla bez problémů, parabola je stále natočená na 19,2, při pohledu na parabolu od LNB mám LNB uchycené za levou část, pravá by měla chytat tu 23,5 - podľa tohto čo píšeš,t.j.ľavá časť je v ohnisku (19,2E)a praváurčite nie je na A23,5,ale nasmerovaná niekde na 15E.Z toho vyplýva,že to buď popisuješ nesprávne,alebo si pohol parabolou.Máš dobre natavený DiseqC ?Prečítaj si toto : https://www.parabola.cz/abc/multifocus/,ujasni či to máš správne,potom nastavenie DiseqC,ak nepôjde požičaj si od niekoho iný prijímač,resp. vyskúšaj svoj u niekoho,ak nejde reklamuj monoblok.GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
@Rastourcite to ma dobre sak pisal ze 23,5 chyta v poriadkumimochodom aj ja mam presne takto uchyteny monoblok |
funtomas
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 699 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokMá naopak monoblok.Když je parabola stále natočená na 19,2,měl by být uchycen naopak.Tj.pohled od paraboly 19,2 v ohnisku,na pravé straně23.A správně nastavit DiceqC (19,2-1 , 23,5-2) ale pozor třeba Inverto BLACK Pro monoblok single to má naopak. |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokMám to správně, jen jsem to špatně napsal, nepopisuju směr od LNB ale od paraboly - omlouvám se. |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokZatím se nikdo nepozastavil nad tím, že po továrním nastavení Das Erste jede a po vyhledání ho nenajde... To si myslí, že je záhada největší... |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokani nie zahada,ale ked si ho primac najde sam a ty ho nemozes rucne najst tak chyba musi byt v tom rucnom hladani |
danmikes
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokPostupuj ako som Ti písal v prvom príspevku,teoretické riešenia na diaľku Ti to nevyriešia,ak sa do toho nepustíš sám.Ešte môžeš mať zle nainštalované F-konektory,zlý kábel,... . GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokosobne si myslim,ze ked je erste v tovarnom nastaveni ide,ale ked ho rucne skenujes ho nenajde tak je chyba v nastaveni urovne signalu preto ho nedokaze naskenovat |
danmikes
![]() |
|
Celé je to blbost.Podle popsané situace by hlavní ohnisko bylo na 19,2E, a šilhání by bylo někde na 16E. Programy z 23,5 by tam vůbec nemohly být. Mám pocit, že nás někdo tahá za fusakli!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
Celé je to blbost.on uz sa opravil |
danmikes
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokKabel ani ostatní věci být špatně nemůžou (teda samozřejmě stát se může cokoliv) - když to ve funkčním stavu přehodím a začnou se dít takové věci... Problém je, že nějak nemám od koho si půjčit přijímač ani kde jinde vyzkoušet svůj - takhle to asi nikdo nemá nastavené. Nezbyde než to zkusit přestavit tak, aby se to dívalo přímo na 23,5 a na 19 aaby to šilhalo ale myslel jsem že když to na ni vidí přímo, že bude mít stejně dobrý signál jako byl. Schválně sem večer napíšu úroveň signálu abyste posoudili, jak moc dobrý je z obou družic. |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokto danmikesto zní logicky, proto to třeba nenajde EPG na 19,2. Můžu zkusit najít EPG na 23,5 ale k tomu neznám parametry... |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokskus u toho transpoderu co nejde posunout frekvenci treba o 2-3 Mhz nahoru nebo dolu :8) |
uai1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 843 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloknemusis menit ohnisko myslel som pravy monoblok dat na 19,2 a iba vyskusat co to bude robit ci neni ten lavy zly ja tipujem doladit parabolu |
danmikes
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokPokud vím, tak připevnění monobloku na parabolu která je nasměrovaná na 19,2°E se přichytává za levý krk a pravý musí zůstat ve vzduchu při pohledu za parabolou.Další věc je správně nastavit diseqc v stb, jak již zde bylo psáno, každý monoblok se nastavuje jinak. Pokud používáš stb místo měřáku, tak se zaměř na pozici 10773/H/22000 5/6 na 19,2°E kterou musíš bez problému chytit a na 23,5°E 12070/H/2750 3/4. Jakmile budeš mít nejlepší signál s těchto frekvencí, tak ti musí makat všechny programy z těchto 2 družic včetně EPG. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokDělá si vtipálek srandu.Jednou umí spustit EPG,podruhé nezná parametry EPG.To je furt stejné tlačítko. |
Sekyra
Registrace: 1/2004 Příspěvků: 328 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblok"Das Erste - které po továrním nastavení jde! Jakmile ale dám vyhledat všechny programy, Das Erste zmizí a vše se opakuje !"Jak zmizí ? Po továrním nastavení je Erste na nějakém místě v seznamu programů ? To jako zmizí tato TV z předladěných ? Nebo zůstane na původním místě a jen nejde ? To jako má daná TV signál a je tma ?? |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokNetace,čo si to napísal za volovinu,monoblok sa uchytáva pri pohľade na parabolu od LNB za pravé hrdlo v tom prípade,keď má parabolu nasmerovanú na 19,2 a chce k tomu chytať aj 23,5.To tu už viacerí opravili,osobne si myslím,že kano nevie čo robí,alebo si robí srandu.Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
Re:netaceOspravedlnenie-trochu som nesprávne pochopil ten pohľad "za parabolou".Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
|
letas
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 3 147 |
![]() |
|
@kanoNikde nepíšeš, akú máš parabolu (priemer). Ak aj ten monoblock je na Astra 19,2+23,5 (4,3°), nie je celkom jedno na akej parabole ho použiješ, rozdielne sa správa na 60 a na 120-tke. Optimálna je s priemerom okolo 85cm. Prípadne skús doladiť terajšiu parabolu a skew monoblocku, úroveň signálu na 23,5 síce mierne poklesne ale na 19,2 by sa mala zvýšiť. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokNetace - podívám se na úroveň signálu na těchto frekvencích a pak to sem večer napíšuKacenkin - ano, po ladění se přednastavené programy smažou a místo nich se objeví seznam načtený ze satelitu Sekyra - myslíte že mám tolik času abych tady blbnul ze srandy? Psal jsem že na původním LNB šlo EPG bez problémů, na monobloku ani ťuk na 19,2 a na 23,5 neznám parametry. Třeba, kdyby mi sem někdo napsal parametry pro nastavení EPG na 23,5, mohl bych to zkusit. |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokuz to neprehanaj s tym EPG a jeho parametre,to bud program ma alebo nie a nie ze k tomu potrebujes neake parametre.prosim ta dolad si tu parabolu,alebo vyskusaj ci nie je ten monoblok zly a az potom to ries dalej,lebo uz to tu motas od rana :) |
danmikes
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |