![]() |
|
potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaDobry den,neviem kolkokrat to na tomto fore bolo uz omielane ale ako programator predpokladam, ze pri rychlosti ako sa technologie vyvyjaju sa nepytam na nieco otrepane ;) Potrebujem od Vas skusenejsich radu ohladom zakupenia noveho satelitneho kompletu: 1. uplne SUPER by bolo mat doma nejaku formu vlastnej "kablovky" v ktorej by som vedel sirit aspon 3-4 programy. (mam pripravenu siet koaxialov - do kazdej miestnosti v dome, okrem wc idu 2 ks kvalitneho koax kabla :-) 2. mam rozpocet _MAX_ 800-830 EUR a chcem si rozchodit kvalitny prijem TV, pricom chcem prijimat najma Ceske, Nemecke a rakuske programy a tiez zopar anglofonnych. SVK programy nestoja za vela + ich chytim na vesiak ;-) 3. mesacne poplatky by _naozaj_ nemali presiahnut 12-15 EUR pricom ak platit tak len za kvalitu. 4. zena chce programy ako je napr. TV Deko a preto ma tlaci do upc direct ktore sa ale mne velmi nepaci aj kvoli uvedenym poziadavkam. 5. chcel by som nieco na co po roku nebudem nadavat lebo na tom nebudem vediet nieco rozchodit a nakoniec budem musie kupit ine zariadenie. Mozete mi teda nieco odporucit? Pripadne nejaky specializovany obchod v Bratislave kde su kompetetny a neosklbu ma? Dakujem vopred za kazdu radu. |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnika1.Zařízení pro šíření 4 kanálů samostatně do "svodu" ze sat existuje...asi 15.000 Kč2.Pokud chceš provozovat více jak 2 Tv tak jedině samostatný receiver DVB-S(S2) na několik "set či tisíc" programů. 3.Lze to například s jednou parabolou a octo konvertorem pro 8 učastníků,nebo nějakým multipřepínačem s quatrem. 4.Karty lze s některými přijímači sdílet..... 5.Přečti si všechny diskuze k podobnému tématu na tomto foru tak 3 měsíce zpátky a budeš "možná" o něco chytřejší. 6.Nepočítej s ničím "levným".....více TV více korun.... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
s levnym nepocitam..ako som pisal som UPLNY zaciatocnik - doteraz som byval v panelaku a tam som mal kablovku a nic ohladom anten som neriesil...1. neviete mi prosim poradit ako sa take zariadenie vola? Ako funguje? Ale tych 15k za 4 programy mi prijde docela dost. mozno to nakoniec urobim tak ze bude jedna hlavna TV ktora bude so SAT a ostatne si budu musiet vystacit s DVB-T. 2. to mi je viac menej jasne . skor som dufal ze mi odporucite nieco _konkretne_ co mam ist hladat. ja osobne sa trocha orientujem vo svete PC a viem ze "kupit notebook" neznamena "kupit notebook" a predpokladam ze dtto plati aj pre sat. techniku v ktorej sa ale absolutne nevyznam. 3.4. podobne ako 2. je vasa odpoved pre mna velmi vseobecna. presiel som si uz mnoho clankov a uz tomu trocha rozumiem. moj problem je ale to ze "nepoznam teren" a nepoznam ani konkretne znacky, vyrobcov. 5. urcite si precitam diskusie - u z som s tym zacal predtym nez som sa sem vobec zaregistroval. Len je tu toho strasne vela a zena chce tu TV cim skor. Preto som dufal, ze takto dostanem nejaky "rychlokurz" pre zaciatok. Bojim sa totiz toho ze pojdem do obchodu, kupim nieco za 800 EUR a potom zistim ze keby som dal o 15 viac tak by som mal ovela lepsi pristroj a zivot by bol fajn ;-+) Na zaver este tolko ze by som nerad pouzil natacaciu parabolu. to uz radsej viac parabol alebo nejaku "multi" parabolu (neviem ako sa to vola). Moj dom ma rovnu strechu takze s umiestnenim by som nemal mat problem. Dakujem |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaUPC by som nesiel,bo potom neskor budes otacat antenu na 1w,isiel by som do 23,5 R^Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 814 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnika:laughing:Už jenom to je dobré, cituji: "1. uplne SUPER by bolo mat doma nejaku formu vlastnej "kablovky" v ktorej by som vedel sirit aspon 3-4 programy." a hned druhý bod, cituji: "...pricom chcem prijimat najma Ceske, Nemecke a rakuske programy a tiez zopar anglofonnych..." Si nejdřív ujasni co chceš. Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem.
|
radegast
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 36 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaNa koľkých TV to chceš sledovať ? Budeš chcieť ovládať prijímače cez PC,časom budeš možno chcieť streamovať ?Má to byť HD alebo SD ?GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaUživatel ještě neví co chce......je potřeba si rozmyslet na kolik tv chceš sledovat kolik kanálů = to je dost podstatná otázka a samozřejmostí je nezávislé sledování na více tv........Ale bohužel má věštecká koule víve nevidí,neboli uživatel nám sdělil že má natažené koaxy a chce "nějaké" programy.To že máš natažené koaxy je "dobré",ale nevím zda je máš natažené třeba z pod střechy do všech místností nezávisle či mám místnosti propojené "za sebou".To je taky dost podstatné. Přijímače DVB-S(S2) nelze nezávisle používat za sebou a potřebuješ ke každé TV JEDEN !Takže se rozhodni jestli DVB-S(S2) či DVB-T nebo obojí a kontaktuj "nějakou" firmu ze tvého bydliště.... Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
na kazdom fore je to rovnakevzdy sa najde niekto ochotny a poradi nieco typu"Si nejdřív ujasni co chceš." to: wwwe - hovorite 23,5°E Astra 3A, Astra 1E, Astra 1G ? pozrel som si ponuku https://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/23e5/ a takmer vsetko je tam kodovane. Alebo sa to nejak da? Aky HW by ste mi na to odporucili? to: radegast - Takze aj pre pribrzdeneho: chcem mat viac TV, pricom na "sekundarnych" TV mi bude stacit nejaky zakladny balicek (4 prg). Avsak chcem mat aj aspon jeden primarny TV pre ktory plati uvedene "Ceske, Nemecke a rakuske programy a tiez zopar anglofonnych" to: Rasto - v dnesnej dobe ma asi vyznam iba pristroj co zvlada HD, nie? Navyse som v predvianocnej akcii kupil "za babku" 50tku fullhd plazmu od samsungu (50B550) tak by som ju rad aj nalezite vyuzil. Ovladanie cez PC je zaujimava moznost a ako programatora ma samozrejme laka, len aby som si na to nasiel cas :) streamovanie - to ako v ramci domu ci von, alebo pozeranie iptv? von urcite nie kedze nemam zaplatenu taku kapacitu a asi najblizsich par rokov ani mat nebudem a isp by mi dal momentalne rychlo po prstoch. iptv pripadne stream v ramci domu je to zaujimave ale nie nutne (kedze som uz s tazkym srdcom ustupil aj od domacej automatizacie, prezijem aj tuto drobnost ;) Ohladom poctu TV - zasuviek mam v dome 6, pricom do kazdej vedu 2 ks koax. kabla. TZV. primarnych zasuviek (komplet vyber programov) by mi vzhladom na financnu narocnost budu stacit 2 ks, ostatne by som chcel nejaky napr. vyber 4ks programov alebo tam privediem signal od obycajnej terestrialnej anteny. NA tomto mieste mi napada. Neriesil niekto z vas prijem z viacerych DVB-T vysielacov? Ide mi najma o ceske a rakuske stanice. dom stoji v bratislave, vrakuni. |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaKamil_k4 - co chcem viem iba zhruba a dufal som ze tu mi niekto pomoze.koax su natianute hviezdicou pricom vsetky idu cez rozvadzac (skrinka v stene) v technickej miestnosti dalej na strechu. Na streche je zatial velikanske klbko kablov zabalene v igelite. |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaTam by Ti DVBT mohlo šlapať (CZ,AT,SK) - tu sa radí dosť ťažko - neviem aké muxy máš možnosť prijímať. Vo všeobecnosti na každý mux anténku,pásmové priepuste,zlúčiť,hotovo. Ak nemáš dostatočné znalosti radšej niekto kto sa tomu venuje.Ak chceš SAT,tak podľa počtu TV,taký istý počet prijímačov (STB),konvertor single (1STB),twin (2STB),Quad (4STB),Octo (8STB),alebo multiprepínač na viac STB. Parabola by Ti mohla stačiť Multibeam E-85.Prijímače - to záleží na cene,ktorú chceš za to vysoliť - Ariva (130E),...,DM800 (klon 230E,origo 400E),VUplusDUO (500E),DM800(900E). Konkrétna rada jedine ak budeš vedieť presne čo chceš. Ak budeš chcieť používať jednu kartu pre viac STB,je dobré mať potiahnutú PC sieť ku každému STB. Streamovanie môžeš používať doma pri práci na PC,v druhom okne kukáš na čo potrebuješ,bez nutnosti kúpy SAT karty do PC. ........ GI LX3, Octagon SF8008, T-90
|
Rasto
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 941 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaTo jsi nám toho řek....hvězdice pro DVB-S(S2)není zrovna to "pravé"......Kdo ti tam ty kabely "natahal" dle projektu ať ti poradí......jak mám vědět co tam máš za "klubo" v igelitu.....Nic ve zlém,sorry některé věci "nejdou" řešit on-line.....Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
![]() |
|
@sosoChce to lan na 4TV,s tou cenou sa zmestíš na 2HD+2SD+karta.Podrobnosti na satos@azet.sk.Namiesto jedného koax.do každej miestnosti natiahnúť sieť.kábel.CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.
|
pixla
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 259 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikatak si coorva kup 4 krat OPBX 4060, a bud si to styrikrat naemuj alebo kup 4 skylinky a vyjde ta to nie 25000 ale polovicu, neeeee?????? |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaKamil_k4: co nechapete na hviezdici? od kazdej zasuvky mi idu 2 ks koax kabel az na strechu. T.j. ak mam 6 zasuviek tak na streche mam 12 kablov. Klbko je velke preto lebo kazdy ten kabel ma na streche este asi 10 metrov. Z hviezcice velmi lahko urobim aj "seriovu" topologiu ich prepojenim avsak opacne to nejde. ak sa mylim tak ma opravte.LAN: ku kazdej zasuvke mam aj 2x LAN pripojku. konkretne jeden 6tkovy (6a) a jeden 7mickovy kabel (teda min. 10 Gb). Topologia je hviezdicova, kable sa "stretavaju" v tech. miestnosti kde mozem umiestnit aj pripadny router ci server. Rasto: dakujem, konecne konstruktivny prispevok :) Ako som uz predviedol tak moje znalosti v tejto oblasti su viac nez chabe. Moj problem nie je v tom, ze by som nebol schopny tuto problematiku ponat, ale skor v tom, ze na zial to nemam cas. Na druhej strane som nechcel skoncit s nejakym blafom z hypermarketu s 24 mesacnou viazanostou na nejakeho "operatora" a s prenajatym "ruzovym" stb, tak som sa skusil obratit na skusenych pouzivatelov na tomto fore. Nebyt vasho prispevku, tak by som mal pocit, ze som akurat urobil fackovacieho panaka zopar zamindrakovancom :))) linomnc: Je to podla Vas dobre riesenie? Skor sa mi pozdavali rady od Rasto. to pixla: Poslal som Vam mail. |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaAno, 1x HD přijímač, 3x SD přijímač, 4x karta, 1x konvertor QUAD MONOBLOK, 1x parabola a svatej pokoj.Zvládneš to zapojit sám. |
smscz
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 470 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikasmscz - dakujem. toto sa mi zda velmi dobra cesta. Ten HD by som chcel nieco lepsie s cim by som sa mohol aj trocha pohrat - ako som pisal som programator, takze by som si vedel predstavit, ze by som si napisal nejake tie "programiky" a trocha sa s tym zahral ;-) Aky pristroj by ste mi odporucili. Musi to ale vediet obsluhovat aj moja zena :)Problem mam este s TV do kupelne (fakt - moj napad :), rano som si tam chcel pustit spravy, zena vecer vo vani s penou nejaky film a tak, skratka trocha si aj uzit :-) . Zasuvka je vo vyske cca. 1.8 m a tam zial neviem dat ten sd prijmac. Neexistuje nejaka mala TV s takym tunerom? |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaNetuším teď, jestli se prodává "malá" TV se satelitním tunerem, ale je to už jen otázka podívat se po nabídkách. Nebál bych se to řešit pro tento případ propojením do TV v koupelně uhf(vzhledem k tomu, že už tam koax je) z nejbližšího přijímače. Přece jen v té koupelně tolik času nestrávíte ;)Jaký HD přijímač je taktéž otázka výběru z nabídky. |
smscz
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaMalá TV s DVB-S tunerem, od 48cm do 81 cm.http://itt-deutschland.de/index.php?itt_lcd_22-4000_dvb-s_dvb-t Do Vídně to máte z BA kousek ;) |
smscz
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaTie dva koaxi niesú na škodu-ked sú už tam uložené.Jeden sa može dať na sat a druhý sa môže využiť na DVBT.Vo Vrakuni by ste teoreticky mohli mat príjem okrem sk muxov aj rakuske muxi 24k+34k a pravdepodobne aj české muxi 29k (v budúcnosti aj 40k a 59k)Čiže celkom 20 až 30 programov z DVBT.Ideálne je to riešiť cez kanálový programovatelný zosilovač s filtrami( sú 6,8,10 filtrové)Kanálový zosilovač zato,že ten dokáže vyrovnať rôzne úrovne vstupných signálov na rovnakú výstupnú úroveň,a odpadajú všetky priepuste,zádrže... .Za kanálový zosilovač sa potom dá iba rozbočovač na 6 smerov. Sat príjem by som riešil cez multiprepínač s 12 vstupmi(to jest 3 družice) a 8 výstupmi.Výber sat. prijímača závisí od vášho výberu.Mohol by to byť napriklad nový HD od Golden Interstar + SD Golden Interstari ktoré by medzi sebou zdielali cez sietový kábel napríklad Skylink kartu. To je môj návrh len tak rýchlo od stola, s malými a neuplnými informáciami od vás.Keby boli upresnené a prekonzultované vaše požiadavky, tak potom aj rada aj riešenie by bola detailnejšie. |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaTu kartu jednu a nasdílet, uvidíš, jak se ti to vyplatí až obejdnáš balíček :)) |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikazkus si tento soft, je to v anglině, ale pro představu to stačí, mrkni na tutorial;) http://www.terraelectronics.com/Images/Software/SatNet2.0.3.zipjinak není špatný koupit Linuxové stroje, které umí toho dost i něco navíc přes net;) |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikadakujem velmi pekne za vsetky odpovede. idem cez vikend trocha studovat a snad buduci tyzden sa do toho pustim :) |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikanetace má plnou pravdu, vzhledem k tomu, jak jsou linuxové SD receivery levné, jdi jedině do linuxu... to se nedá prostě srovnávat :)) |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikavelmi by som chcel linuxovy kedze tento os mam obvzvlast rad ale robim ako vacsina komercnych programatorov pod windowsami :)aku znacku a aky model by ste mi odporucali? chcem aby to vedela ovladat aj moja zena, aby to bolo rychle, cim viac funkcii a moznosti, tym lepsie a aby to nevyzeralo ze som to kupil na trhu od vietmacov ;-) |
soso
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaak sa môžem ešte pripojiť k debate: ako soso vraví, je laik, asi by som mu neodporúčal linux, ak raz ktosi nie je linuxák, bude mať problémy. Najjednoduchšie a najelegantnejšie riešenie je opbx 7xxx rady ktorý zdieľa aj standby (do 70€) + 3x 4xxx rada (3x40€), jedna skylink karta (70 €) a nejaká taká sranda, čo nazdieľa kartu medzi viac prijímačov, neviem ako sa to volá, dajme tomu že by to stálo aj 100€, nemám potuchy čo to stojí + kabeláž. Štvoritý konvertor na skylink a ak by sa zmestil tak ešte jeden na astru 19, a bude mať programov do aleluja, ani nebude stačiť prepínať. A ak sa nejaký prijímač pokazí, ostatné TV pôjdu, nebude všetko závislé na jednom prijímači. všehovšudy 10 litrov a to asi aj preháňam. Či? |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
RE: potrebujem zopar rad pre zaciatocnikaSdílení nemusí mít dlouhé trvání. |
smscz
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 28 | |
![]() |
|
![]() |