Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Technisat HD8-SX, úroveň 65/kvalita 0, Astra 19.2E

Zdravím a předem se omlouvám za začátečnický dotaz.
Pořídil jsem si následující komponenty pro příjem Astra 19.2E a 23.5E:
EMOS ocelová parabola 80
SMART titanium TMS43 Monoblock SINGLE
přijímač Technisat HD8-SX

Připevnil jsem smontovanou parabolu na držák a nastavil elevaci 32stupnu (Praha). Monoblok jsem připevnil tak, že při pohledu ze zadu paraboly drží za pravou část (tak jsem to našel v návodech na netu). Parabolu jsem natočil přibližně podle jiné blízké paraboly přijímající stejné satelity (nemám kompas).

V Technisatu jsem zapnul DiSEqC a nastavil následovně:
A/A 1 - Astra 19.2E
B/A 2 - Astra 23.5E

Problém je že Astra 19.2E mi v nastavení LNB ukazuje úroveň signálu cca 65-70 dle kmitočtu, ale kvalita signálu je stále 0 a samozřejmě nenaladím žádný program.
Když zkouším parabolou hýbat mírně doprava a doleva i nahoru dolů, tak se úroveň výš nechce dostat a kvalita je pořád 0.

Dokázal by mi někdo poradit jaká musí být u Technisatu úroveň signálu, aby šlo naladit nějaký program (a kvalita signálu aby asi byla alespoň nějaká)? Čím může být způsoben problém, který tady popisuju? Mám to nastaveno správně? Kde dělám chybu?

Předem děkuji za jakoukoliv radu, ale jsem v tom opravdu začátečník, který se rozhodl rozběhat satelitní příjem vlastními silami a doufám, že se mi to nakonec podaří...

carrot
Registrace: 11/2009
Odpověď v diskusním vlákně

Technisat hd8sx úroven/kvalita

Sekce ABC na horní liště mnohé napoví.

MONY
Registrace: 9/2007

Nebo

na omku je i video návod.

hobo
Registrace: 1/2007

RE: Technisat HD8-SX, úroveň 65/kvalita 0, Ast...

Pozvi si někoho kdo tomu rozumí jinak přeji příjemnou zábavu.

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Téma: Technisat HD8-SX, úroveň 65/kvalita 0, Astra

carrote,při vší úctě k Tobě,víš co toho může být,těch drobných chybiček a chyb ? Radím Ti,zavolej si odbornou pomoc,nepouštěj se do toho sám !Šetříš na nepravém místě !

2 x Vantage 8000S + 160 HDD, Vantage HD 7100,Technisat HD8SX ,T-90,Multibeam E 85,parabola 100 Al

karxyz
Registrace: 8/2007

DiseqC asi obráceně...........jinak nahoře sekce ABC.Pěkný digitální večer. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Díky všem za reakce. DiseqC nastavení jsem tedy otočil (v tomhle mají hokej i různé návody na netu, i když v ABC to popisují, tak jak radíte) a je pravda, že úroveň signálu klesla, ale na druhou stranu už není tak velký rozdíl v hodnotách pro Astru19.2E a Astru 23.5E. Bohužel kvalita signálu stále 0 a programy tedy nenaladím...

Docela bych uvítal, kdyby někdo uvedl na pravou míru, jak to tedy je z montáží monoblocku a správným nastavením DiseqC...

Že bych to nasměrování antény měl tak úplně mimo, že mám kvalitu signálu 0 a nic nenaladím, i když úroveň je přes polovičku stupnice? Je to možné?

Opravdu nemá někdo zkušenosti z konkrétními hodnotami i Technisatu, při kterých příjem funguje?

Jinak, já se nesnažím tím, že jsem instalaci nesvěřil odborníkovy, ušetřit, ale přiučit se sám něčemu novému, to se snad nedá zazlívat...

carrot

Tak studuj

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Já jen podotknu , první chyba bývá v tom že hledáte signál na už nefunkčním transpondéru. Takže zvol nějaký ze seznamu a podle něho vyhledávej ...seznam je https://www.parabola.cz/satelit/

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

Špatně zvoleným transpondérem to asi nebude, když jsem nechal proskenovat všechno na obou satelitech a noc to nenašlo... :((

carrot

použiji odpověď,která se mi dnes moc líbila,"to je běh na dlouhou trať"

pierrepetr
Registrace: 5/2006

carrot

otoc disecq ,abz prvni astra opevnena v objimce(19.2) byla v nastaveni disecku jako AB NEBO BB,proste druha pozice. a u druhe astry23.5 dej AA prvni pozice.nezapomenout ulozit,neznam tvuj prijmac,tak ti nereknu presne.mozna to mas i na monobloku ze zadu na stitku namalovane,kde je jaky disecq prepinac.staci juknout.upevni monoblok,nastav prijmac,zapal cigo a najdi si astru 19.2 ,nez dokouris mas to.potom zbytek,to uz zvladnes.jen doufam ze namas pred balkonem panelak jak hrom R^

john1
Registrace: 7/2008

Dostala mě tvoje odpověď "Špatně zvoleným transpondérem to asi nebude, když jsem nechal proskenovat všechno na obou satelitech a noc to nenašlo"
Takže polopaticky, pokud během nastavování paraboly máš zvolen neexistující TP, je samozřejmné, že můžeš parabolou kroutit jak chceš a signál nenajdeš ! Musíš hledat správnou pozici paraboly na existujícím TP - viz nahoře referenční kmitočty. Mimochodem na středu, v objímce LNB, bývá 23,5E a druhý LNB, z pohledu za parabolou, vlevo bývá 19,2E. Standardně bývá z pohledu zezadu ten vlevo Diseqc 1 a ten vpravo na 23.5E DiseqC 2, Technisaty a jejich značení vstupů DiseqC neznám :((

kacenkin
Registrace: 1/2007

připevnění monoblocku

Díky za rady, ale rekace mě přinášejí stálě větší nejistotu ve správném připevnění monobloku a nastavení DiseqC, tak se zeptám konkrétně.
Jáká Astra (19.2 nebo 23.5) se chytá na jakou částí monobloku (levou nebo pravou) při pohledu ze zadu paraboly (stojím za parabolou)? Podle mě bude vpravo 23.5 a vlevo 19.2 (nebo je to opačně dle zákonu odrazu?), tak jak je popsáno v návodu zde: http://www.videotech.cz/clanky/montaz-satelitu-podrobny-obrazkovy-navod
Potom tedy jak nastavit DiseqC na příjimačí? V tom uvedením návodu píšou 19.2 jako A a 23.5 jako B. Je to tak správně? Mám v tom zmatek, jelikož třeba i v dalším návodu na tom samém webu to mají opačně (viz. http://www.videotech.cz/clanky/jak-nainstalovat-satelit)

když už budu míst správně připevněný monoblok a nastavený DiseqC na příjimačí, tak na jaké Astře potom hledat nejlepší signál? Na té, která je přijímána částí monobloku mířící na střed paraboly (upevněná v objímce)?

Nezlobte se prosím za mě asi pro někoho přiblblé dotazy, ale chtěl bych v tom mít jasno, jelikož i návody na internetu se v tomto dlě rozcházejí. Ještě jednou moc díky za trpělivost se mnou.

carrot

Přijímač lže

1. Podívej se na www.dishpointer.com.
2. Zjisti nasměrování na žádané družice z Tvé pozice.
3. Plně respektuj "kacenkina".
4. Musíš najít kvalitu tak, že točíš kolem zjištěných směrů vodorovně. Pokud nenajdeš žádnou kvalitu, musíš změnit trochu elevaci (svislé nastavení) a tak stále dokola až najdeš.
5.Uvědom si, že chyba o 1 stupeň=totální neúspěch.To platí jak ve vodorovném, tak i svislém směru!!! Není to televizní anténa.
6. Pracuj systematicky, postupně vylučuj neúspěchy a neopakuj se. Vždy musíš vědět, co děláš a proč.Chaotické zásahy nikam nevedou.
7. Může se stát, že najdeš signál i kvalitu, ale nic nebude fungovat v případě, že jsi na jiné družici. Přijímač neumí vyhodnotit,zda je na správné.Z přehledu družic a stanic se musíš zorientovat, kde vlastně jsi.
8. Uvědom si, že signál se odráží od plechu a dopadá na konvertory v opačném pořadí, než jsou uspořádány na obloze.
9. Naděje neumírá poslední, za ní je Trpělivost.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

Bývá to tak, že Astra 3 z pozice 23,5E je na monobloku jako pravý LNB, při pohledu za parabolou a je v ohnisku. DISEqC k ní je 2 ze 4 nebo B - to podle popisu v přijímači. Tedy nastavit Astra3, frekvenci třeba 11797, H, 27500, 3/4 a proladit zatím pouze tuto frekvenci.

smscz
Registrace: 7/2008

Dělám skoro jenom TechniSaty. Nejprve vlezte do menu, nastavení LNB, tam zadat správně na LNB1 Astra 19,2 a LNB 2 Astra 23,5, pak zůstaňtě v tom druhém řádku u LNB 2 a skočte vpravo na pokračuj. V tomto okénu ručně zadejte frekvenci existujícího transpondéru, např.11.992 H 27500 a hýbejte anténou (po milimetrech velmi pomalu) dokud vám nenaskočí kvalita signálu. Síla není důležitá, ale kvalita ano. Musíte být min.v zeleném zbarvení kvality, abyste měl dostatečnou rezervu když se zhorší počasí. Pak se pokuste proskenovat programy a stejně nastavit aSTRU 19,2. NENÍ TO SRANDA, DOPORUČUJI ZAVOLAT TECHNIKA. R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

to Dejf

Dejte mi, prosím, e-mail kontakt na bajger27@seznam.cz. Díky.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

tak konečně jedu

Na základě vaších rad se mi to z vypětím všech sil nakonec podařilo naladit a jedou mi oba satelity. Astra 23:5E jede s kvalitou signálu 10.8dB - je to dostatečná hodnota?
Ještě jednou všem moc díky za pomoc.

carrot

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra