Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Antena UHF

Poradte anténu na cele UHF pásmo 21až69 všesmerovú.

pavliku
Registrace: 11/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Antena UHF

Kus drátu zabalený v umělohmotné krabičce s futuristickým designem, na svorkách alespoň dvoustupňový, přebuzený 36dB polský předzesilovač. :bigeyes:

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

JJ, D2MAC R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^
... a ešte by tam nemal chýbať nápis DVB-T anténa :laughing:

dano01
Registrace: 11/2008

@pavliku, pozri sem : https://www.parabola.cz/forum/topic-46151/

Kvinto
Registrace: 6/2009

antena UHF

Nejakú bez zosilňovača.

pavliku

antena UHF

skus tuto http://www.tpplus.sk/?p=productsMore&iProduct=51&sName=IKUSI-FLASHD-antena

lacko9
Registrace: 2/2009

@lacko9

nesplňuje podmínku všesměrovosti ;)

davidkriz
Registrace: 8/2009

antena UHF

A čo kúpiť prútovu aké mate skúsenosti.

pavliku

@pavliku

Kvalitná anténa je preto smerová aby dokázala optimálne zúžitkovať požadovaný signál z určitího smeru a maximálne potlačiť ostatné rušivé signály... Prútovú anténu môžeš použiť len v oblasti s dostatočným signálom a kde zároveň nedochádza k rušeniu z iných smerov.

Kvinto
Registrace: 6/2009

@pavliku

být tebou, obrátím se osobně na někoho kdo tomu rozumí (ne prodavač v obchodě!). toto plácání po netu, když o tom evidentně fakt nic nevíš, to pozbývá pro tebe jakéhokoli smyslu. nebo sedni a něco si nastuduj, ale to asi bude na delší dobu.

davidkriz

lacko9, s tou IKUSI to byl dobrý vtip. Ale ne kvůli tomu že tazatel chce všesměrovou. Vždy´t je to reklamní podfuk ! Už se to i zde několikrát řešilo, a stejně se najde někdo (třeba ty) kdo si povede svou. Rv

HiFiOK
Registrace: 12/2006

polske sito,ide vsetko,/h,v R^

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

lacko9

Za 50 Euro ti prodám TVD21-69V, jestli má IKUSI FLASHD 17dB,tak ta moje má potom aspoň 20dB :o)
A do ní za 30 Euro 30dB aktivní symetrák a máš padesáti decibelovou anténu co nikdo jiný nemá.

Xmux
Registrace: 11/2009

rotátor+Swan

pierrepetr
Registrace: 5/2006

re:Xmux

Prosím ťa, mohol by si uviesť schému toho 30dB aktívneho symetráku... :laughing: :laughing: :laughing: , ja tomu nejako nerozumiem, lebo tejto problematike sa venujem len okolo 40 rokov.... :))) :))) :)))

dano01
Registrace: 11/2008

dano01

Tak to asi budeš starý otec ako ja :laughing: ,aj keď ja som ešte mladý starý otec,moj vnúčik slováčisko má pozajtra jeden rok :))) :))) A danej problematike sa venujem iba 28 rokov.A schéma aktívného symetráku je velmi tajné obchodné tajomstvo,no možno by si ho mohol odvodit zo schémy aktívného rozbočovača :laughing: :laughing: :laughing: Ale pokial možno,nikomu neprezraď !!! Ešte ma napadla jedna úprava TVD,dal by som 4 aktívne 30dB dipóly,odstránil reflektor a 120dB všesmerová anténa zaistí príjem všetkého 300km dookola aj v eliptickej polarizácii.Cena bude asi 200 Euro.A to sa oplatí Bobe!!!
Nič lepšieho v TV-Shoppingu už nenájdeme :laughing:

Xmux

antena UHF

...vo vela predajnach vedia toho malo,nemam s nimi dobré skusenosti...

pavliku

ironie

chlapi, řeknu vám, kdybych byl laik který se neorientuje v problematice, tak ztratím přehled co je v této diskusi mylšeno vážně a co jako ironie :D

davidkriz

david

Dalo by se to nazvat jako bramborový guláš všemožných rad a zkušeností. ;)

Odepisoval jsem ti do vlákna, kde se řeší distribuční linky z Vancouveru. Kdyžtak tam koukni.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@saxon

Jo, četl jsem to tehdy, dík, už jsme jaksi na to neměl co reagovat. Prostě mně Pop tvrdil, že všechny streamy jdou přes sat. Pochopil jsem to tvoje tak, že tedy jdou, ale jakákoli jiná komunikace, režíjní, resp. oboustranná normálně komunikační, jde optikou, kvuli zpoždění, což je logické. Je pravda, že na to jsem se ho tehdy neptal, zajímaly mne prostě jen normální broadcasting channels. S těma oni už pak nic nedělají, jen si vybírají co kam pustí, případně možná do toho v tom přenosovém voze vloží nějaké textové info nebo vstoupí zvukově. Je tak, nebo zas plácám nesmysly? :)

davidkriz

Pardón,

ale tož to se nedalo nepřidat trošku "do mlýna" :o)

To pavliku: Napiš odkud jsi a co chceš přijímat,pak se
snad dá něco trochu vymyslet či poradit.

To davidkriz: Mail mě moc nepotěšil :laughing: a Lumírovi
sem už napsal,jak se věci momentálně mají.
A ten velkej test je v plánu už dlouho
a s vícero lidma.Co se týká vhodnýho místa,
lepší jak u mě asi neexistuje,je tu všechno
nač si vzpomeněš,plný spektrum od 212 do 69,
H i V (možná i C),silný analogy na sousedních
kanálech,dig na sous. kanálech,anal a dig na
stej kan,slabý a silný dig na stejném kan,
preecho a co já vím co ještě :laughing:

To saxon: Pokud máš Sigmu HD a nějaký vysoký kanály
k "dispozici" a taky čas a chuť,potřeboval bych
někdy porovnat s TVD.Tak dej kdyžtak vědět.

Xmux

david - Až na ten noční průser komentátorů při sáňkách to probíhá celkem v pohodě.
A jestli plácáš nebo neplácáš je jedno, každopádně to takhle nějak bude. Protože to je všechno jak píšeš logické.

Xmux - Sigmu mám jak píšu na motoru a nejvyšší existující kanál mám K53 z Votic. Občas mi tu jede i K55 z Bukovky.

Jestli Sigmu chceš porovnávat, tak si ji budeš muset koupit, protože jinak si porovnávání nedokážu představit. :))

On Air!

Saxon

@Xmux

šak to nebyla kritika, to bylo konstatování, já taky často ironicky ryju :)) jen mi to tak přišlo... tak jsem taky plácl.

jo já mám taky podobné svoje místo ;) ale spíš bych to viděl na polní podmínky, outdoor, než barák. a neboj že tu taky nemám takovýto mix ;-) digitál, anál, kanál vedle kanálu, dokonce i na stejném kanále digi a anál, a hlavně to co nemá nikdo, za (nevhodné slovo)í nejvyšší použitelný kanál 69 :8) půlku Slovneska k dispozici, sever Rakouska, většinu Moravy...
tož tak ;)
s Lumírem komunikuju, on říkal že zatím asi není moc možnost kde to testovat. no uvidíte hoši, se domluvte spolu.

davidkriz

@saxon

šak jasné... Ty máš komplexnější info, mne tehdy zajímala jen jedna část a toto se pak vše jaksi doplantalo dokopy :)

davidkriz

@Saxon

Sigmu si klidně koupit můžu,ale když už se mi tady válí koupené a nepotřebné síto, kolorka,televes dat75,p-43 triplex,dtx-92f,kolor supra plus a tap 1260 (+dalších x zapůjčených co byly k dispozici),tak už mi to připadá jako vyhazování peněz :laughing: Navíc porovnávat to všechno jen sám a u mě,se určitě nebude jevit dost objektivní,takže jsem to myslel trochu jinak.Jak říkavali naše babička - chytrému napověz,hloupého trkni,takže nevím jestli napovědět nebo trknout :))
Asi to spíš necháme koňovi,ten má větší hlavu.
Co se týká Quagi antén,s tím sem laboroval tak před 10,12 lety,včetně celovl. zářiče buzeného řadou smyčkových direktorů a ziskově to bylo podprůměrný.Sigma je sice moc hezká a elegantní,to je bez debat,ale 17dB,ikdyž i podle mě nemá.Hlavním nositelem zisku bude soustava zářič-reflektor,smyčku už budou jen upravovat vyzařovací diagram.Když tak koukám na její fotky,tak mě ještě napadá,jestli se v zářiči neukrývá nějaký do elipsy
zploštělý bi-quad s vhodnou symetrizací,ale kvůli tomu abych ji kuchnul a přesvědčil se,ji asi určitě kupovat nebudu,zvlášť když je podle výrobce FullHD Ready :laughing: :laughing: :laughing:

Xmux

Xmux

Asi jsem tedy blbej, nebo já nevim. :))
A co tady vlastně jde, tedy mně osobně o to, aby věděl co v případě potřeby dát na příjem UHF výkonnějšího, než je LP anténa. LP mi tady po mém regionu v drtivé většině akcí/příjem Kleti/ stačí.
Pokud někde ještě přidávám Včelnou/reg MUX/, tak LP vyhoví podobně a když ne, tak mi zákazník kvuli "fantastickému" obsahu regionálního Muxu víc jak tisícovku stejně nedá/LP+propust cca 600kč/. Na Jauerling a Linec většinou taky LP stačí, když ne, pak je to na zvážení. Právě na DX příjem Rakušáků jsem právě Sigmu již několikrát s úspěchem použil.

PS: fantastickým obsahem je myšleno vysílání TV GIMI s lokálním zpravodajstvím okresního formátu s tragickou obrazovou i zvukovou kvalitou,TV Očko,TV Prima a TV Noe. Poslední tři stanice jsou před multiplexorem přijímány DVB-S přijímačem z Astry a analogově propojeny do onoho multiplexoru, signál TV Gimi je na vysílač přenášen analogovou trasou z centra CB.

Takže snad ti dojde, jak jsem asi motivován dále porovnávat všelijaké možné UHF antény. Motivován sice jsem, ale ne tolik jako ty. :8)

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 45

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra