Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Mascom MC5300HDCI-PVR

Mascom MC5300HDCI-PVR je klon Homecastu HS8500 CIPVR.Od konce roku jsem majitelem tohoto přijímače a sliboval jsem že napíšu hodnocení.Nějak jsem se k tomu nemohl dostat,protože mám málo volného času a taky teď daleko víc koukám na televizi.Takže je to dvoutunerový HDTV přijímač s interním HD o velikosti 1 tera.Disk se nechá v menu vypnout,přijímač má aktivní chlazení a mám okolo něj dost místa,takže s teplotou není vůbec žádný problém.Přijímač je velmi stabilní,zatím se mi,co ho mám ještě ani jednou nezasekl,obraz na SD je velice pěkný,HD je perfektní.Krmím s ním přes HDMI kabel plazmu Panasonic TX-P42S10E,o zvuk se mi stará přes optický kabel z TV domácí kino taky značky Panasonic(ovládání přes Viera-link) a jsem s touhle kombinací velice spokojený.Výstup ze satu do TV mám nastavený na 1080i,takže upscaling SD kanálů nechávám na satu.Zatím mám anténní vstupy prosmyčkované (twin LNB osadím až na jaře,až k tomu bude počasí)i tak můžu v pohodě dva programy souběžně nahrávat a na třetí se dívat.Tahle kombinace je vždy omezena o kanály s jinou polarizací (ČT,Óčko),když nahrávám z nich,nemůžu na ostatní a obráceně.Spolupráce přijímače s motorem antény je bezproblémová.Na HD se nahrávky ukládají ve formátu TP0 a samozřejmě v plné kvalitě.Není problém přenést nahrávku přes USB na flash popř.jiný disk,LAN jsem ještě nezkoušel.Na přijímači mi vadí prakticky jenom dvě chyby.Ta první je ta,že pokud skončí nahrávání na disk při souběžném sledování jiného programu,tak po ukončení tohoto nahrávání se sice disk vypne,ale na displeji přijímače zůstane svítit symbol zapnutého disku(při vypnutí do standby režimu s tím problém není).No a druhá věc jsou dvb titulky.Přijímač si jejich aktivaci neukládá k jednotlivým předvolbám,ale jsou v menu buď zapnuté pro všechny kanály a já si je musím ručně vypnout tam,kde mi to vadí (ČT HD,někdy HBO)a nebo je v menu vypnout,ale pak bych je zase musel pokaždé ručně zapínat u kanálů NG,tam jsou fajn.Tyhle záležitosti by chtěly dořešit.Jinak jsem s přijímačem velmi spokojený,nikomu ho tady ale nenutím.Jen jsem slíbil,že napíšu svoje hodnocení,tak jsem to nyní konečně učinil.Rád odpovím na případné dotazy.

IQON Force 1,karta ICE,O2TV,TV Panasonic TX-P42S10E

daddy
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mascom MC5300HDCI-PVR

no ono to bude všecho podobný, ferguson ariva tt je taky takvej klon homecastu, v tomto případě asi modelu 8100

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mascom MC5300HDCI-PVR

Ahoj
dík za tvůj komentář, který byl poslední bod mého rozhodnutí zda jít do Mascomu nepo Topfieldu.
A tak mám týdem MS5300 a zatim paráda
jen dotaz který jsem už dával do vlákna na 5301:
1. jdou zaprogramovat dva pořady které se překrývají, když to má dva tunery?
dík

kerim88
Registrace: 3/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra