![]() |
|
Přesné nasměrování parabolyMáte někdo zkušenost s měřáky za 300 - 500 Kč? S jakou přesností se dá nasměrovat parabola? Jde mi o desetiny stupně.A další dotaz: Na jak velké televizce ještě uvidím hodnotu kvality a signálu transpordéru? Jde mi o to, že bych si koupil v Polsku za tisícovku malou černobilou televizku a vynesl, spolu se sat. přijímačem na střechu k parabole. Zrak mám dobrý. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 302 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolymerák za 300-500 Kč???? neexistuje, je to priblblý pípak s ktorým tak nasmeruješ anténu ale len možno orientačne, a to že si kúpiš v Polsku malú TV čiernobielu? načo? máme predsa v dnešnej dobe prenosné dvd, ktoré sa dajú dobíjať ako mobil, a hodnotu a kvalitu signálu uviíš na každej tv, či má 100 metrovú obrazovku alebo 10 cm.3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 140 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyzrak máš sice dobrej,ale ta hlava ta nebude v pořádku. :bigeyes: :bigeyes: |
pit178
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolya je to tady, další satelitní montér. No máme se na co těšit. Nezústane nám už žádná práce protože jsme darmožráči a NOVÍ satelitní experti jsou lacinější a proto populárnější. Chci apelovat na zdravý rozum, když si někdo objednáte montáž od takových expertú a uvidíte,že poleze na střechu s přenosnou černobílou telkou podtrhněte mu žebřík až bude na 3 špruslíku. Možná rána na hlavu mu rozsvítínikdo moudrej z nebe nespad, ale lenivost je hybnou silou pokroku
|
pepiino
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 1 356 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyPepiino práci budeš mít,půjdeš to po něm přece dodělat,třeba si dělá všechno sám.A vem si svůj žebř,jeho bude vod krve.. |
jurasek1
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyNasmerovat parabolu s obycejnym uchycenim na desetiny stupne je problem sam o sobe, chce to cvik pri dotahovani...Jinak ja osobne nemam nic ani proti pipakum, pro kutily staci, nastaveni zabere ale oproti skutecnemu meraku hodne casu. Kdysi jsem s pipakem nastavoval nekolik anten, jednu treba i pul dne, a pri pozdejsi kontrole s merakem jsem byl presnosti mile prekvapen. Takze pokud si nekdo nastavi 2 anteny za rok a muze tomu venovat par hodin casu, tak pipak staci. Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolynemám nic proti konkurenci,s čb TV je těžká práce tahat to na střechu,ale nastaví to s ní stejně přesně jako machýrkové s měřákem za 80 000kč,asi tak |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyJá měřáky nepoužívám, používám sat. rec. a 5,5" LCD TV + kompas a super. To správné dotahování matic vůdči signálu je důležité. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyDíky, konečně nějaké rozumné odpověďi.Nemíním nikomu brát práci!!! Chci si nastavit pouze svou parabolu. A v mém okolí se nevyskytuje nikdo, kdo by to byl schopen udělat. Někteří montážníci dělají trvale v Čechách (na Moravě by se prý neuživili) a jiní montují pouze své přístroje. Názor jednoho z nich: kupte si u mne sestavu s přijímačem Koscom HD 7400, který je dnes ten nejlepší, který v ČR koupíte (SD přístroje nemá cenu kupovat, Vantage 8000S je horší) a já vám to příjdu namontovat. A teď, jak z toho ven, když já jsem Koscom HD 7400 nechtěl. VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
AlionNastav si to pipakem (kup si rucickovy, nenech si vnutit s LED, ktery je navic o neco drazsi ale horsi pro nastavovani). Na strechu zadnou TV a prijimac nosit nemusis, prednastaveny prijimac si zapni doma, na stres nastavis parabolu podle parabol sousedu, pipakem naladis na nejsilnejsi signal, pak se doma podivas, zda chytas programy ze spravne druzice (pokud ne, tak se na internetu podivas, co vlastne chytas a o kolik stupnu jeste potrebujes na kterou stranu parabolou otocit).Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
pavslaDíky. Já parabolu zhruba nastavenou mám. Potřebuji ji jen malinko doladit - pootočit v řádu desítek stupně a od oka si na to netroufám.VU+ DUO 4K SE + Skylink ICE, Golden Media UniBox 9060 CRCI, T 90 + 17 LNB, Emme Esse 100x95 cm + Optibox DM 3800, LG 55LF652V
|
Alion
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyKvalitní měřící přístroj není vše.Včera jsem byl u souseda,který si nechal od firmy nastavit motor.Z jeho výpovědi mi bylo jasné,že techniku měli dobrou.Ale když fungují pouze pozice od 23,5E po 4W? :OMusel jsem mu to nastavit sám a sežeňte firmu přes víkend. .......
|
jito
Registrace: 12/2005 Příspěvků: 508 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyVe svém okolí se často nestačím divit, kolik lidí a pomocí jakého nářadí dnes montují satelity. Dříve byla celá řada odborníků, kteří v garážích dělali generální opravy automobilů, motocyklů - nyní se přeorientovali na satelity. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
pepiinoa je to tady, další machýrek montér. No máme se na co těšit. Pepiino, jsi k smíchu, pierrepetr to napsal správně.Nastavil jsem stovky parabol a žádnej měřák mimo pípáku nemám a ani ten nepoužívám. Na parobole nastavím 32 stupňů, podle kompasu nastavím směr a na 99 procent tam je signál bez dalšího machrování. Potom stačí pouze lehce doladit na nejvyší kvalitu. Já vím pepino alespoň s měřákem vypadáš jako machr, že? Ale po takovejch machrech to potom chodím opravovat. P.s. Netvrdím ale, že by to měřák neulehčil, to ano, ale za těch 12000kč to myslím nestojí. Jo DVBT to je ovšem jiná kapitola.Tam to bez měřáku těměř nejde. Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyUrčitě stojí, nejlépe mít měřák na obojí v jednom - vyjde na cca 12000Kč, zvláště pokud se dělá složitější rozvod z více družic na více přijímačů apod. Ale je fakt, že pípák a kompas na mastění obyčejných parabol na skylink stačí :)))Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 745 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyZkus tohle,napíš si kterou družice chceš a místo bydliště azelená šípka alespoň ti ukaže směr parabolu.hodně šťěsti http://digiprijem.cz/view.php?cisloclanku=2008010001 |
latino
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 142 |
![]() |
|
RE:Přidám taky trochu písku na hromadu, vlastním měřák Rover ST2+ a když někam dojdu montovat a je parabola třeba u okna a hned u ní zákazníkova televize tak měřák ani nevyndavám a zrovna ladím na TV (musí jít na ni vidět :) Ptáte se proč ? No protože v každém satelitu co montuji mám připravený setting nahodím čt24 a šup pootočím a voala obraz pak jen zkontroluji kvalitu signálu na transpordérech a doladím nejslabší a hotovo. To že někdo říká že bez měřáku to nejde jen hloupě machruje. A dle mého názoru je vždy nejlepší ladit na daný satelitní přijímač než měřákem. A ještě k měřákům: je jendo jestli mám pípák za 200,- nebo měřák za 50000,- vždy naladím a jede to , ale než pípak za 200,- tak radši ladím rovnou na tv. U DVB-T už je to jiná kapitola ale i tam to jde bez měřáku. Spíše než nad laděním parabol se raději dívejte na kvalitu satelitních kompletů co kupujete a hlavně na kabeláž pač to co některé firmy posílají je opravdu k plači. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
pepiinoJeště k tomu co napsal pepiino stím uplně souhlasím, radši dát práci někomu kdo tomu rozumí než lajkovy. Já si taky nepůjdu sám vykachličkovat koupelnu a radši zavolám odborníkovy. Ono spousty lidí co jsi to udělají samy ve finále zjistí že to stojí za starou belu a stejně zavolají. A to nemluvím kolikati lidem se montáži svépomoci podaří ty satelity odpálit a různě poškodit. Prostě do řemesla kterému nerozumím se nepouštím. |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
CHápu montérysat.tech,že se tady rozčilují,ale nabízet kvůli jedné parabole měřák za 12 klacků,spadli jste z višně?V životě jsem neměl měřák,jen kompas,motor mi točí 28,5E-30W,par známým jsem po větru doladil,případně znovu nastavil parabolu,ale živit se tím nechci.Všechno jsem se naučil tady na parabole,kdo chce umí si pomoct !Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyNěkteré přijímače mají dost mizerné indikátory a pak je lepší použít měřák :)))Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyKvůli jedné parabole to nikdo nenabízí... :bigeyes: :)))Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
![]() |
|
drobečekAno, některé přijímače mají ukazatele na nic. Ukazují 100 procent i na nedoladěné parabole. Proto si vozím svůj přijímač a vždy nastavuji parabolu na svém přijímači.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolytrochu OT :pokud jde o doladění paraboly s monoblokem na astru 23,5°/19,2° a není-li k dispozici měřící přístroj, je přijatelné ladit na očku/čt24 nebo existuje vhodnější kombinace? Dík zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyDolaďuji na asi nejslabších tp.-11992 H,12070 H.Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 907 |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyo.k. díkzgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
RE: Přesné nasměrování parabolyPřijímač a k tomu nějaký monitor a DO a přívod napájení a stím vším pobíhat někde po střeše :))) RvOctagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26 | |
![]() |
|
![]() |