Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

zpracování HD signálu CRT televizorem

zničeho nic, najednou, "aniž se mi co řeklo", mám na všech HD kanálech zelenobílou, pulzující a neostrou (slabý slovo, hrubě "zasněženou")CRT obrazovku s velmi mlhavými obrysy a siluetami. Zvuk funguje, stejně jako SD kanály. TV je sony trinitron. Je možný, že tv zkolabuje ze systému, který jí "nepatří"?
jak na octagonu 918hd, tak na tv jsem prověřil, aspoň podle sebe, nastavení a spojení scart RGB. díky za případnou radu!

knawi
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zpracování HD signálu CRT televizorem

To je sranda, že jo?

Martin79
Registrace: 7/2008

Chudák televize

bryketa
Registrace: 11/2009

no jo díky za účast. chápu, že zkušenosti s touhle kombinací přístrojů jsou už anachronický a že jednoduchý rada je, ať crt vynesu na popel, ale..

knawi

je mnoho věcí mezi nebem a zemí. na půlhodinu jsem na stb vypnul síť a crt dal do stand by, znovu pošolíchal scart koncovkami a - teď jsem to pozapínal a vše ok.
vím, že scarty jsou v tomhle prevít, taky byly první na forhontu. přesto to bylo špatný.
opravdu jsem nechtěl zneužít místní poradnu, přesto mě omluvte! přeju všem hezký koukání! R^

knawi

Na výstupu

"SCART" nemůžeš mít HD signál. Přesněji řečeno nemůže být na RGB ani na CVBS. Podívej se pořádně do nastavení STB. Zcela určitě tam máš nastevený výstup "komponent" nebo "YPbPr" Tak si to pořádně nastav na RGB, a přstaň tady blbnout lidem hlavy!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

nevím, jestli je to tvoje snaha o pomoc nebo sprdunk. Měl jsem problém, ano, zavinil jsem ho svojí blbostí, to je tady ale 90% problémů. A rozhodně si vyprošuju, že bych chtěl lidem blbnout hlavy, nepodceňuj je. Spojením SCART si nedělám ambice na HD kvalitu na CRT. V STB, nastavení obrazu, mám vvpnutý YUV výstup a v položce SCART výstup jsem dal přednost RGB před CVBS. Vstup RGB se mě na obrazovce potvrzuje. Přes tvojí příkrost, si myslím, že jsi mě chtěl pomoct a tak děkuju.

knawi

knawi

Velmi dobře jsi mu to vysvětlil,taky toto zapojení používám na chalupě,kde nemám LCD ,ale CRT televizi a vše OK,
A programy v S2 a HD na přijimači naladěny OK,chodí jedna báseň,až se mi zdá,že to je lepší než doma na LCD přes HDMI kabel,je to jen dojem,protože je menší obrazovka.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

Podobným ůkazem,se rovněž může začínat i vada u samotné CRT.(Studené spoje na RGB panelu obrazovky,nebo vady trazistorů RGB;a nejsou vyloučeny ani svody a zkraty kathod obrazovky.Někdy jsou viditelné tenké bílé zpětné běhy.)

jenda55
Registrace: 1/2006

knawi

Podle nadpisu tohoto vlákna jsem předtím usoudil, že jsi si z nás udělal dobrý den. Teď vidím že jsi to myslel vážně. Takže ještě jednou:
Tvoje televize nemohla zkolabovat při přivedení HD na její vstup, protože jsi na ní žádné HD nepřipojil. I při HD programech je výstup jakéhokoli signálu ze SCARTu vždy v 576i, tedy v Palu.
Některé receivery ale mají ve SCARTu i YCbCr výstup, a to pak je na televizi která počítá s RGB signálem obraz opravdu zelený. Ve tvém případě jsi měl špatný kontakt ve SCARTu, a nešla ti do telky červená a modrá složka. Jen zelená. To je vše.

Martin79
Registrace: 7/2008

@hery: díky za podporu
@jenda55: něčeho takovýho jsem se právě obával, dík
@Martin79: asi trochu podivný nadpis. Dík za vysvětlení, mátlo mě to, že SD kanály fungovaly a jen HD odešly.

knawi

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra