Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

EMP CENTAURI 143CP+ TER.DVB-T

Prosím zkušené o radu,jak zapojit multiswitch EMP143CP.
Potřebuji to do domu z 1 družice23,astra)výstup 8xzásuvka tv+sat(1xquattro)+1xdvb-t Kojál zatím 1mux.Chápu připojení quattra k multiswitchi podle H Low, V Low, H high, V high.Nevím jaký zvolit třepínač EMP údajně se jeden dělá s terr.vstupem pass.a jeden a terr.aktiv.To nevím co znamená pro následné použití antény.A další dotaz je na uzemění.Stožár mám zemněný k hromosvodu,ale na přepínači je ještě zemnící f-konektor.Kam ten přijde uzemnit? Díky EMANI :bigeyes:

EMANI
Registrace: 6/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: EMP CENTAURI 143CP+ TER.DVB-T

Nevim ale 143CP je uz tezka historie

J a
Registrace: 7/2005

Jednoducho povedané - ter.pas. je pasívny terestrialny vstup bez predzosilnovača a ter.akt. je to isté s predzosilnovacom,niektore typy aj s reguláciou zisku.

rolis7
Registrace: 8/2007

aktiv zapina vestaveny bykonnovy zesilovac, takze nejsou ztraty rozbocenim, ovsem bacha na vybuditelnost toho zesilovace. Ve specifikacich je max. vstupni uroven pro pasiv a aktiv, jinak je problem.

J a

Pánové díky za rady.Jsem rád,že někdo dá aspoň nějakou informaci.Pokud bych tam tedy dal ten typ ter.pasivní a zapojil k tomu anténu(mám již koupenu triax digi),myslím,že by měla na Kojál jet i bez jakéhokoliv zesílení.Mělo by to fungovat?Ale co kdyby nefungovala bez zesilovače a musel se signál zesílit.Bude se potom tento typ multiswitche ter.pasivní dát použít,nebo tam bude muset být ter.aktiv.Nezlobte se,ale v anténním příjmu se moc nevyznám,proto se tak hloupě ptám.Ještě mám dotaz na ten zemnící f konektor na multiswitchi.Jak a kam se má správně zemnit.Díky EMANI

EMANI

Na tvuj dotaz se da odpovedet jen tehdy, kdyz odpovis na muj - jaka je uroven signalu z anteny ?

J a

To ještě nevím,memám to na střeše.Ale chytám tu 1.mux z Kojálu 29K.na napájenou pokojovku.Ukazatel na GI KOMBO 8300 cca oba ukazatele 75% nekostičkuje,a 2mux z Brna taky..Měřák DVB-T bohužel nemám,jenom TRIMAX sat.
Na tvou otázku zatím odpověď memám,ale zkus nastínit,co je dostatečná úroveň a co už je hrana k zesílení.(jestli je to vůbec možné takto definovat.)
Díky EMANI

EMANI

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra