Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Špatný signál s Astry 1D 23.5 stupně

Mám satelit pro příjem pro 2TV Ant6Ocm přijímač OPTICUM
dél.svodu cca 18m.
Každou cvíli přestane jít obraz cca5-10s.Potom opět naskočí někdy třeba 5x za hodinu jindy až 25x.Je možnost nějakým způs.toto odstranit?síla přijmu 86%.Zlebšilo by se to parabelou 80cm.Kolik cm by bylo ohnisko od středu paraboly k LMB.Může někdo poradit jak toto vyřešit?Rudy : :crying:

yxyxyxyx
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Špatný signál s Astry 1D 23.5 stupně

Prosímtě, ať ti odborník prodá nový satelitní komplet a namontuje. Koupil jsi si sráče a ještě píšeš blbosti. Rv

HiFiOK
Registrace: 12/2006

pozri všetky kontakty káble a cinch,niektorý môže byť uvolnený alebo sa povytiahol kábel z cinchu.Samozrejme aj pri parabole

Igor
Registrace: 1/2006

Špatně nastavená parabola.Na 60parabolu to jde v pohodě i na 8TV a ještě podstatně delší svody než píšeš ty,ale s kvalitním koaxem,třeba belden.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Jo a důležitější parametr je kvalita signálu,než síla.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Máš špatně nastavenou anténu 60 stačí 80 by byla z dostatečnou rezervou. O ohnisko se nezajímej není to středová parabola nebo ano? jak budeš hledat ohnisko tak se určitě už jenom budeš koukat z okna a ne na TV. zdarec J.

jarik
Registrace: 2/2007

provozoval jsem nekolik let 60 s dostatecnou rezervnou pro snih a dest. pokud to nezvladnes nastavit sam, nekoho si na to sezen.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

RE:Špatný signál s Astry 1D 23.5 stupně

To ti zlobí delší čas nebo dnes?Kostkuje obraz?Jaká je "kvalita"signálu?Zkus další kanále,když malá, pohni talířem,zatím nehledej "muchy"čau.Ať se ti daří.

rezek
Registrace: 1/2010

Je to od začátku moc tomu nerozumím.Ruční nastavení signál
ukazuje I 84 a Q 82 takže asi anténa je dobře nastavená
Nakostičkuje z krátka vše zmyzí.Ale je zajímavé:mám TV
Pfilips LPG ůhl.cca 80tady to tedy dělá.
Mám dále klasickou s tím zadkem je Taky pfilips ůhl.51 a na tý
to nedělá ani na monitoru který má TV příjem.
Jako by se tedy zdálo,že LCD nevytáhne dostatečně signál.
Dělá se to na všech programech.Proto jsem si myslel zda by to nevyřešila větší anténa.Mám anténu po DIGI která mi zůstala ta je 100cm ale v tom případě jak daleko by měl být zářič.Jestli by mohl být ve vzdálenosti jako u digi.Vím že je OPTICUM asi sráč protože mám v poschodí přijímač DREAM 7000 a na tom to nedělá.Jenže potřeboval bych nějak vyřešit
stávajicí problém.Já vím že se to dá řešit vyhot ho a kup jiný,nejsou taky na vyhazování finance.Děkuji jestli je nějaká pomoc------Třeba nějaký zesilovač signálu nevím jsem laik.

Rudolf13
Registrace: 10/2009

Zaměř se na propojení sat přijímače s TV. Pokud to na jedné tv jde, je to problém spojovacího kabelu nebo televize. Větší parabola ti to vypadávání nevyřeší.
BTW možná by to u toho Philipse LPG chtělo zvýšit tlak plynu ;)

Hujer
Registrace: 4/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra