![]() |
|
Jakou TV dle těhto představ?Plánuji kupovat do nového bytu mimo jiné i novou TV a ačkoliv jsem pročetl spoustu recenzí i diskuzí, tak "rozumná" rada nikde. Přijde mi, že každý vychvaluje co má a není schopen objektivně poradit.Ani jednu technologii nepreferuji a ani žádnou předem nezvarhuji, proto rád vyslechnu rady a názory ostatních. Požadavky mám zhruba následující: --------------------------------- 1) Druh pořadů - 40% sport (fotbal, hokej, tenis apod. - přímé přenosy) - 40% filmy a další pořady z "TV" (Nova, Prima, Discovery atd.) - 15% filmy na DVD (popř. z notebooku v DivX) - 5% ostatní 2) Zdroj (signál): nejspíš UPC (Praha) nebo digi SAT (Skylink) - co doporučíte pro kvalitu obrazu? 3) Pozorovací vzdálenost: převážně (90% času) cca 3 až 4 metry (občasně cca 5 metrů např. při práci v kuchyni atd.) 4) Full HD: ano (1920 x 1080) 5) Pozorovací úhel: alespoň průměr 6) Odezva: vzhledem k častému pozorování sportovních přenosů co nejmenší 7) Jas + kontrast: v tom se moc nevyznám, takže si nechám doporučit 8) Výstupy: možnost připojení notebooku + domácího kina (víc zatím není potřeba, ale to je asi nyní již samozřejmost) 9) Další vlastnosti: DVB-T tuner, možnost umístit na stěnu (na 90% přijde na stěnu), 100Hz popř. více, USB pro možnost přímého přehrávání MP3, JPG, DivX video 10) Co by se hodilo: PIP (2 tunery asi není šance), 100Hz beru 11) Cena: předpokládal jsem rozmezí 15.000 Kč až 25.000 Kč, ale pokud doporučíte připlatit, tak počkám 2 měsíce až bude více financí ... strop je 35.000 Kč 12) Preferované značky: Panasonic, Samsung, LG, Sharp 13) Moje tipy: PLAZMA = Panasonic Viera / LED TV = Samsung / LCD = ??? ... viděl jsem v obchodě LED TV od Samsungu a obray mi přišel lepší než u jakéhokoliv LCD či PLAZMY ... ale ... pro mě je prioritou sledování sportovních přenosů a zde nevím, zda by nebyla lepší PLAZMA než LED TV. Moc díky za Vaše rady a názory ... |
AR156
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 30 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?http://www.panasonic.cz/vyrobky.aspx?id=AABOn Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?2Saxon: Díky za názor ... máš s 600Hz TV od Panasonic vlastní zkušenosti? Viděl jsem tuto TV v obchodě a obraz tam byl velice rozmazaný ... určitě je to věcí nastavení, ale opravdu jsem se MOC divil, že u 600Hz je obraz takto rozmazaný. |
AR156
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Ne nemam, nechci dávat za televizi moc peněz, proto jsem si pořídil průměrnou TV - TX-P42G10E.Důraz dávam především na kvalitní signál do zobrazovače. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Poraďte prosím, jaké si mám koupit osobní auto. Mám předem tyto požadavky:1) mělo by mít 4 kola 2) jeden motor 3) diesel nebo benzín, nemám zkušenosti - nechám si poradit, předem nezavrhuji ani jeden typ motoru 4) mělo by vozit 2-3 cestující s možností alespoň průměrného počtu 5) poraďte i s velikostí volantu 6) dobrá cena, klimatizace Jsou tyto neustálé diskuze normální? To je každý den... ;P Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 632 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?těch 600 Hz je pochopitelně spíš obchodní trik, protože např. HD programy Skylinku mají 50 prokládaných půlsnímků za vteřinu (25 kompletních) a i když např. ORF, ZDF, ARD, Arte používají progresivní formát, tak je frame rate 50 celých snímků.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Netřeba z toho dělat vědu. Nebudeš-li koukat po nejlevnějších modelech, asi vedle nešlápneš se žádnou. Snad každá ti odvysílá dostupné signály ještě se značnou rezervou, nejslabší článek řetězu je dodávaný signál _ z čehokoliv, bohužel. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Ano je to stále dokola, ale predsa: http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4896 |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Jdi do Panasa - plazmy jak radí Saxom, nej,nej super paramety nejsou vždy to ono. HD plazmu + HD sat. + Skylink. Do 25.000,- v pohodě na net. shopech. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Všude se tady píše o tel. od panasonic nebo samsung a co třeba philips je to šrot?Digi Tv top platforma
|
satmana
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 1 698 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Podíval bych se na 200Hz Full HD Direct LED TV LG 42LH9000 za cca 27000,- s kontrastním poměr5,000,000:1 a DivX. Myslím si, že do konce roku technologie direct led obsadí dost velkou část trhu. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
Philipsnení vubec ani náhodou šrot.Podívejte se někdo třeba na obraz LCD 9704H.Pravda je trochu dražší.Ale zvládá velmi bravurně např.sportovní přenosy atd.Docela jsem byl překvapen. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
to RAFI007Můžeš nám tu prosím vysvětlit k čemu je kontrastní poměr 5000000:1 dobrý? To je jen jeden z marketingových tahů výrobce. Dynamika takového obrazu by totiž byla 134dB, což je naprosto absurdní. Takovou dynamiku nemá ani lidský zrak, natož televize!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
Parametry kvalitní TVČasto zde někteří zmiňují aby si zájemce o novou TV koupil kvalitní TV.Ale nikdo nepíše co si vlastně pod tím "kvalitní" představuje.Jaké jsou tedy parametry kvalitní TV,cena,značka,spolehlivost?Koupí drahé TV ještě neznamená,že je kvalitní. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
Alezase právě opak je většinou šlápnutí do ..... |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Ja bych sel do TX-P42V10E mas 3v1 (top tv, dvs-s2, avi). Ziskla cenu EISA.LED TV je spatne oznaceni (to pochopil Samsung v UK). Je vhodne to oznacovat LCD s LED podsviceni EDGE protoze DM je off. LED je jen marketing nic vic. R^ |
SPAWN
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 24 |
![]() |
|
@EnikJá ne té televizi viděl naprosto černou barvu i naprosto bílou barvu, proto mne to zaujalo. Na plazmě jsem naprosto bílou barvu nikdy neviděl, spíše hnědou a na LCD jsem vživotě naprosto černou taky neviděl. Proto mne to zaujalo a dal jsem tu tuto verzi.Ale řeknem si to v prosinci. Jinak ať si každý koupí co chce, já mám doma plazmu panáka, kde mně chybí bílá:))) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 013 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Možná ti v rozhodování pomůže tohle:http://www.sat-a-dvbt.eu/?p=599 |
Dream8000
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 9 |
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?Ahoj, taky svojí kapkou do mlýna .-.. koupil jsem před asi 14 dny Philips pfl328404... ještě lepší je asi ta vyšší verze a v jakékoliv úhlopříčce..nicméně ikdyž jsem byl skeptik vůči LCD (chtěl jsem vždy plazmu), ale byl jsem limitován rozměry tak jsem to risknul.. a jsem docela spokojen..ne kvůli tomu že ji máme, ale že je to i na horší signál (zkouška UPC, DIGI) docela dobrý. Viděl jsem Panasonic a Sony bravia ve stejných úhlopříčkách a se stejným zdrojem signálu pro porovnání, ale ostrost měl Philips vždy lepší a to v zakladním nastavení tak jako ostatní odzkoušené. Rychlost odezvy je snad taky dobrá při rychlé scéně nepozoruji artefakty a mazanice jako u levnějších typů TV. O obrazu HD nemluvím, ten je dobrý podle mně všude. Nechtěl jsem kupovat velmi drahou, ale taky ne za 7 tis. z hypermarket která je vhodná spíš jako monitor.. prostě když LCD tak asi nějaké lepší (dražší)...kupoval jsem ale očima ne parametry.. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
@Dream8000Ten článok, čo si tu vložil: http://www.sat-a-dvbt.eu/?p=599je veľmi, ale veľmi zvláštny. Napr. tie rozmazané titulky a rozmazaná lopta u oboch druhou plaziem je totálna deb.... Ten, čo to testoval to nemal asi pripojené cez HDMI ale asi cez zvonkový drát.... :) lebo inak tú jeho skúšku nechápem!!! |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
VýběrDíky všem za rady a názory ... zkusím také já přidat již nějaké zkušenosti z prohlídky několika "kousků".Osobně jsem navštívil prodejnu DATART v Praze a vyšel jsem s rozporuplnými pocity z "kvality" jenotlivých TV. ZKLAMÁNÍ: 600Hz Panasonic NeoPDP plazma (přesné označení nevím) - kvalita obrazu a hlavně ostrost rychlých pohybů podprůměrná oproti průměrným LCD. POZITIVNÍ ZJIŠTĚNÍ: Velice dobře se po všech stránkách jevila LCD Panasonic TX-L37U10E (TX-L42U10E) a poté především LCD PHILIPS 42PFL7864H. UJIŠTĚNÍ V KVALITĚ: Samsung LED TV - po všech stránkách perfektní. Co z toho vyplývá? ... že jsem si asi moc nepomohl, protože ačkoliv z NeoPDP Panasonic jsem byl zklamán, tak to možná bylo způsobeno kvalitou signálu, protože údajně na daný zdroj je v daném obchodě napojeno třeba 50 televizí a to se pak projeví - je to možné, že by se to u této NeoPDP Panasonic TV projevilo až tak moc? Projdu si ještě pár velkých řetězců s elektrem a uvidím, snad tam bude lepší srovnání. Každopádně výběr značek rozšiřuji o zn. Philips, protože jejich obraz mě nadchl! Naopak Samsung (kromě LED TV) mě také zklamal. |
AR156
![]() |
|
RE: Jakou TV dle těhto představ?TO:AR156, doporučuji juknout ještě na vyšší verzi Philipsu tak jak jsem psal v předchozím příspěvku.. než 7864.. ten rozdíl je tam už viditelný mezi těmito verzemi..aspoň pro mně... |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
![]() |
|
RAFI007Prosím o vysvětlení-když ti chybí bílá jak tedy vypadá hokejová plocha či jakékoliv závody na sněhu?To máš plochu barvy ho..a?U mě je bílá BÍLÁ!!-doporučuji najít někde monoskop/BARD/ a seštelovat barvy. :laughing:O2TV STŘÍBRNÁ
|
petr33
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 733 |
![]() |
|
AR156Projdu si ještě pár velkých řetězců s elektrem a uvidím, snad tam bude lepší srovnání.Tohle jsem řešil před 14ti dny a můžu říct,že nastavení tv v prodejnách je Ti na nic.Musel bys sám si zkusit nastavit tv v prodejně podle svých představ a nakonec bys zjistil,že tv která se Ti nejméně líbila je po Tvém nastavení vlastně nejlepší.Vybíral jsem mezi Panasonic,Samsung a LG,vše 42 uhlopříčka.Nejlépší obraz na prodejně měla LG a Panák nejhorší.Záleží jaký tam prodavači zvolili režim a co potřebují prodat. Koupil jsem Panasonic a naprostá spokojenost. Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
Výběr TV zúžen na tyto ...Tak výběr jsem zúžil ... pokud to bude LCD, tak jedině LED a sice výběr z těchto:- Samsung UE40B7000 ... cca 27.000 Kč - Samsung UE40B8000 ... cca 33.000 Kč - LG 42SL9000 ... cca 25.500 Kč - Philips 40PFL8664H ... cca 28.000 Kč ... pokud se nakonec rozhornu pro PLASMU, tak konkrétně: - Panasonic TX-P42V10E ... cca 27.500 Kč Myslíte, že výběr je v pořádku? Samozřejmě ještě všechny TV porovnám a zkusím porovnat někde i obrazy, ale podle mě bych výběrem jedné z těchto modelů neměl udělat chybu, je to tak? Díky ... |
AR156
![]() |
|
Trochu změna ...Tak LG jsem po dnešku vyloučil kvůli "skleněnému" povrchu a asi jsem také zavrhl kvůli spotřebě plazmu - takže bude to jeden z těchto LCD (v závorkách jsou i reálné internetové ceny):Samsung LE40B750 ......... 25.000 Kč Sony KDL-40Z4500 ......... 26.500 Kč Samsung UE40B7000 ........ 27.000 Kč Philips 40PFL8664H ....... 28.500 Kč Sony KDL-40Z5500 ......... 30.500 Kč Samsung UE40B8000 ........ 33.000 Kč Sony KDL-40Z5800 ......... 34.500 Kč Philips 42PFL9664HLG ..... 35.300 Kč Jaký a proč byste zvolili? :))) |
AR156
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |